Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce RTX 4060 Ti dorazí 24. května, den před Radeonem RX 7600

Jsem to nejdřív přečetl "krom magické houby" místo trouby :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to nVidia, klidně bych těch $450 čekal, možná i trochu víc. Lidi to stejně koupí, i když budou remcat, jak je to drahé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, stačí se podívat na Alzu na recenze karet, jak jich je tam málo. Už to nasvědčuje, že se ty RTX 4000 moc dobře neprodávají.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak RTX 40 je prodejní propadák... je to dokonce tak velký propadák, že iniciavitu přebralo AMD a aspoň v retailu už tady dokáže prodat víc GPU než Nvidie, což je pro Nvidii docela potupa a to jsou ještě s vydáváním nové generace jako obvykle ve skluzu a „chybí“ konkurence... a navíc mají tu RDNA3 celou zabugovanou, takže si myslím, že můžou být spokojeni, ale škoda že to tak pohnojili, toto mohla být generace, která by je už poslala pěkně k šípku a nakonec to moc nevyšlo.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Hm, a byl by zdroj pro tohle info, že se tu prodává víc Radeonů než GeForce?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je mi to taky divný, protože na PCTuningu psali, že se prodávají daleko víc Nvidia karty. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Seriózně by mě zajímalo, kdo říká, že se u nás prodává víc Radeonů než GeForce. Kromě Belky na facebooku, který počty prodaných kusů stanovuje tak, že spočítá, kolik je v top ten nejprodávanějších modelů Radeonů a kolik GeForce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a fakt je to taka pre Vas dolezita informacia, ze ste sa museli spytat hned 2x?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je tak když zvýšíte ceny všech řad a zároveň sníženíte odpovídající parametry každé rady karet o třídu níže, vyjma 4090 to je prostě jen velmi dobrá a předražena karta, což se dá pochopit u TOP modelu... Ten zbytek je regulérní scam.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

tak scam je snad trosku ine.
tiez nie som nadseny z tych cien GPU, ale tak stale to je sukromna firma a moze si dat cenu aku chce.
trh to sam zariadi. verte tomu, ze ked tie GPU nebude nikto kupovat, tak s cenou pojdu dolu. tento zakladny princip volneho trhu sa neda tak lahko oklamat. pokial budu ludia ochotni tie GPU kupit za tie ceny, tak ziadny prepadak sa nejedna. myslim ze kazdy predajca bude spokojnejsi, ked preda 100 kusov po 150 euro nez 150 kusov po 100 euro.
vlastne predaje su asi normalne, len z pohladu vysokeho dopytu z lockdown casov to vyzera ako brutalny prepad. ale to zazivaju skoro vsetky IT firmy, ktore robia HW.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já opravdu nevím proč bych měl trpět konstantní hrátky s pravdou co poslední roky Nvidie předvádí, tak aby nikdy nebyla z čistě zjištěných duvodu celá ( scam to je. Nezasveceny se nema sanci orientovat zcela záměrně), jestliže Vy ano nevadí Vám jedna krivost za druhou ci se toho chtete se dokonce zastávat a ještě za to platit... tak to je hádám Váš boj. Kybych si nechal takové jednání neustále, líbit ja měl bych zbytečně o dost těžší život a moc by se mi asi nedařilo a na manipulátory tak na ty mám přímo kopřivku, nebudu financne podporovat někoho z koho se mi chce zvracet když nemusím, ať se zase polepsej a za dvě možná tři generace jim
za sebe dám třeba opět šanci, pokud předvedou dlouhodobé zlepšení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zajimalo by me co za vola si koupi takto vykonnou kartu kdyz ma jen 8gb pamet :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Použitelnost to na dobrych pár let má, ale velmi omezenou. Esport tituly, staré hry a sem tam něco + cuda, nicméně ano podle mě v téhle cenové kategorii, vlastně úplně zbytečný product , brzdici vlastne herni průmysl ( jako drive 6500 ci rtx1650)pokud 7600 nebude prodávana za extrémně nízkou cenu, pak pro ni bude platit to samé v pripade 8gb verze.. dvě zbytečné " mainstream karty". S tim že 4060ti bude vlastně jen více zbytečná pac za ní vyhodite zbytečně více nezbytecnych peněz. Nedokážu si představit ze bych za něco takového dal více jak 5000, to už je lepší risknout used market ci si prostě priplatit rx6800 nebude o moc drazsi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

... a to se jim vyplatí kvůli modelu GeForce RTX 4060 Ti vyrábět extra čip AD106 [4608 SP] ? Znamená to, že od tohoto modelu v rámci aktuální kolekce očekávají nejvyšší prodeje?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.