Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce RTX 4060 Ti v květnu, GeForce RTX 4050 v červnu

Takže celá 4000 rada bude čoskoro na trhu. A AMD si spinká zimným spánkom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jdi a oprav jim ty problémy, co mají, ty inženýre

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Poměr cena výkon je dost podobný skrz všechny kategorie/generace, takže si jenom říkáš kolik chceš utratit za daný výkon. Pod 20k máš dobrou rdna2, nad 20k máš adu.

Jestli čekáš že amd zlepší poměr cena/výkon tak to se pleteš, udělá přesně to samé co nvidia, která evidentně mění pořádky a grafiku si budeš kupovat jednou za 5 let. Zas proč ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, herní pořádky se mění, ale jinak než si myslíš. Prodeje dedikovaných karet budou dále klesat. Důvod čipletů měla být nižší cena, takže pokud to nedopadne jako u procesorů, tak to bude další důvod nedělat ze sebe blbce a dám těm šmejdům sbohem. Uvedení Athlonu 7120U 2C/2T ukazuje, že nemají žádné hranice nenažranosti, respektive ty hranice určujeme jen my.

Vtípek na závěr.
https://www.czc.cz/asus-geforce-gt-730-brk-evo-2gb-gddr3/368289/produkt
In search of incredible. Při pohledu na provedení chlazení musím uznat, že reklamní slogan plní na 100 %.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

".. a grafiku si budeš kupovat jednou za 5 let .."
nVidia je velmi dobrá v přesvědčování ke koupi nové karty .. i dříve než za 5 let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano když si koupíš 10GB grafiku za 35 000 a pak zjistíš že vývojáři her přeskočili z 8 rovnou na 12GB VRAM tak pak si musíš koupit novou grafiku a jasně od nvidie, protože byls tak spokojenej a nechceš zkoušet nic jiného

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak.
A v případě, že uživatel chce z té karty dostat vysoký výkon (což při dané ceně většinou i chce), tak podstupuje riziko, že se mu karta usmaží.
New World, Diablo IV a další.

Tohle ždímání až na hranu (nebo i za ni) je dobré tak pro ČEZ, PC servisáky a výrobce. Na zájmy uživatele defekuje Čivava.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U karet s topivými GDDR6X se většinově ani nedá předpokládat životnost 5 let.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doba je zlá, nejsem si jist, jestli tohle Huang dává. Na nezájem o grafiky není připraven a teď mu to všechno leží ve skladech. Chápu teda ten úmysl, že vydělají na těch levnějších grafikách, jenže proč by je lidi kupovali, když jsou dražší než minulá generace.

Takže NVidii zbývá jediné, dál tlačit na DLSS3, ovšem i zde je trh omezený pouze na zelené fanoušky a jinak to smysl nedává. Je to jen otázka času, než se to Huangovi zhroutí jak domeček z karet.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nezhroutí, alespoň ne z těch důvodů co si uvedl. Různé profi řešení v podobě akcelerátorů čehokoliv nvidii uživí i v situaci, kdy se z hraní na Geforce stane něco jako ježdění v autě s V8 v EU.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takový ty automotive čipy, na to je NVidia drahá, tam budou mít nepříjemnou čínskou konkurenci, do budoucna zbude NVidii jen řešení s požadavkem na vysoký výkon ve velkém, kde je zároveň potřeba myslet na ekonomickou stránku věci a teda nové technologie s významnou úsporou watt na jednotku výkonu.
Před bezprostředním krachem NVidia nestojí, na tom se shodneme, ale vždy je lepší své produktové porfolio diverzifikovat do různých stran a z tho NVidia dost hloupě utíká s vidinou krátkodobého zisku, ale v delším měřítku je to přivede do problémů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je známo, kolik budou tyhle karty potřebovat PCIe linek? Nebudou třeba RTX4050 stačit 4, jako to má RT6500?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pochopitelne ze 4060 nevydaji. Jestli jde o plne aktivni jadro tak toho se nedockame. Budou radsi prodavat odpad typu super orezany ad107, ktera bude mit horsi pomer vykon/watt nez gtx1660. A mozna kdyz se neco povede, budou to syslit pro notebooky a za rok udelaji paper launch karty 4060.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.