Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce RTX od PNY: $800-$1000, až 285W TDP, takty, NVLink a Virtual Link

Ty ceny nevypadají jako konečné, všechny jejich grafiky končí klasicky 9...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uvidime, zatim me to ke koupi moc nelaka. Aby nebyl Turing podobne zklamani jako Vega. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud bude výkon 2080 Ti 40-50% nad 1080 Ti a cena do 1000 dolarů, tak do ní jdu, jinak se asi budu trochu rozmýšlet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ani omylom ,)) max 20-30% . to by potom museli predavat novu 1080ti za polovic)) logika
a co pouzite 1080ti vyrachane karty od minerov?? to by potom padli na 300 usd,, viac by som za ne ani nedal.
nvidia sa snazi nalakat hlavne na "nove technologie" raytrac, tnesor a blbosti ,, keby aspon 10bitgrafiku

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

40-50%? A ako by to mala 2080Ti dosiahnuť?
"21 % více stream-procesorů, 2,3 % méně boostu, 27 % více propustnost pamětí, 14 % více TDP"

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

presne kvuli takovejmhle blbcum jdou ceny porad nahoru

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To se nemusíš bát, že by to bylo kvůli mě :D To je kvůli AMD, není konkurence...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

50% nahoru je malo, ocekavej klidne 150% ovsem pouze u raytracingove grafiky. :-)
Klasicky vykon bych ocekaval tak 25% nahoru.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě Ray Tracing nepotřebuju a říkám si, že počkám na benchmarky, ale začíná to vypadat, že honem pořídím ve slevě tu 1070ti, ne li 1080ti a počkám v klidu na 7nm, protože na tohle bych musel kupovat i nový zdroj očividně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Reálné odběrové špičky u TDP285 vidím někde až u 350W.. to bude raketa! :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k vykonu bych ocekaval, ze ten pomer spotreba/vykon bude nadhernej. Ze to ma celkovou spotrebu vysokou neni podstatne, dulezity je ten pomer vykonu ku spotrebe.

Opravdu tydytujes, protoze spotreba a raytracingove jednotky budou ten nejmensi problem, mnohem hur to zacina vypadat s cenou, ze posunou x80 na Ti a Ti na Titan jsem neocekaval. Na takovou drahotu se jim muzu vykaslat.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

> ze posunou x80 na Ti a Ti na Titan jsem neocekaval

hmm a cos ocekaval ? ze s nulovou konkurenci bude grafika s +20% vykonem za stejnou cenu ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ocekval jsem, ze 2080 nahradi 1080 a neco si tam diky chybejici konkurenci prihodej navrch, necekal jsem, ze si prihodej 200 dolaru.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

k jakmu výkonu? Tys už nějaký viděl? Nebo jsi myslel to techdemo? Pamatuješ, jak AMD uvádělo techdema s tou červenou krasavicí? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mne hlavne zajima jak natom bude slavny Turing s nativni hw-integraci vsech potrebnych soucasti pro api DX12, ne vetsinu jenom softwarove propocitavat jak to dela Pascal a pote ve Vulkanech dohani 3 rocni R9 Fury Nano GTX 1080, to mne zajima!, muzu se vybodnout na cely Ray Tracing protoze mne to jednoduse nezajima..., tez ty ceny sou prodrazene jak prase jestli se potvrdi, o +200 dolaru vic, to jako RTX 2060 bude stat 460 dolaru? pekny mainstream, RTX 2060 mela nest GPU TU104, stat maximalne 260 dolaru a dotahnout se na GTX 1080!, to ja povazuji za manistream jako slavnou Geforce 8800 GT, blboustky typu RT + VR port sou mi zcela ukradene, dnes lidi hraji na 24 - 33" monitorech cili muzou srat na VR a kdyz maji 60 FPS vic nepotrebuji, vlastne ano ono by se hodila podpora bezplatne technologie FreeSync 2.0 jenze zas u NVIDIE neco extra navic treba platit.

"V podstatě se dá říct xx80 se posunula na úroveň někdejší Ti a nová Ti se posunula na úroveň obvyklou pro Titany" > nenazranost ukazkova

"slibuje „Real-Time RAY TRACING in Games“ - pekne slibovat...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

DX12 ti na nVidia kartach nejde -schazi kde? Tohle si nech na DD blog, toho pitomce.
To ,ze mainstreamovej chip 104 se pouzil v Hiendu uz tu jednou bylo, delali se kvuli tomu delsi chladice aby si toho nikdo nevsimnul.
Cena je brutalni mnoha duvodu, at uz je v tom velikost chipu ,schazejici konkurence v hiendu ( zase ) a potreba vykonych karet pro 4K-5K a VR.Ktery tady proste porad neni.
Ted uz jsem jen zvedavej na testy a jake ,kdy a zakolik budou 2060 a 2070.Protoze na 4K hrani jsem uz zanevrel ..

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak ty grafiky od NVidie maji vsechno, kompletni DX12 a k tomu jeste navdavkem zacinajici RT, maji tam VR, ktere uz si sem tam lidi kupuji a urcite budou behem nasledujicich let kupovat jeste vic.

Vyjma FreeSyncu, kterej holt NVidia nema a mit nejspis nebude, protoze razi vlastni G-Sync, maji ty nove grafiky vsechno.

Problem vidim v cene, tak razantni navyseni cen oproti minule generaci asi nikdo necekal.

A osobne me stve, ze bych musel jeste resit pomerne slozite tu redukci na HDMI, protoze proste potrebuju jedno HDMI na televizi a druhe na druhy monitor. Jak mi psal v druhem vlakne, ze treba to tak slozite nebude, tak i to je mozne, ale proste nevim, tak se do toho nepohrnu. Skoda. :-/

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak je to Dp na HDMI 2.0 ale ja pouzivam DP to HDMI 1.4b myslim uz hodne dlouho jen jako kabel bez nejake redukce a zadny problem s tim nikdy nebyl ani na Tv jelikoz ma Plasmu a ta DP snad ani nepamatuje ;-)
Myslim si ze resis co je vyrsene uz davno. Aktivni redukce byla potreba z Digitalu na analog ( HDMI na VGA )

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud zdroj (karta) umi DP++ (dualmode DP) tak je v kabelu jednoduchy cip prevadejici napetove urovne. Tohle funguje tak do HDMI 1.4 ( 1080p120 / 2160p30 ). Pokud se jedna o konverzi na HDMI2.0, tak je tam vesmes aktivni konverze a postaci DP port, nemusi byt DP++. Taky ale existuji aktivni DP/HDMI redukce pro HDMI 1.4 - ty jsou o dost spolehlivejsi nez ty "pasivni" a funguji s jakymkoliv DP portem.

Z pohledu kabelu, DP na HDMI neni jenom kabel. Vzdy je tam vice ci mene chytry cip, jez definuje horni omezeni rozliseni a kompatibilitu se zdrojem / prijimacem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen jeste k te tvoji Fiji - Fury Nano. Kdyz ta karta vysla tak temer nikde nebyla k sehnani a kdyz ano tak stala raketu a vzhledem k tomu jakym zpusobem AMD vydava sve karty -tz. dodelame pozdeji …., to
nebyla na hry vybec dobra koupe. Cekal jsemna tu kartu uplne stejne jako pitomec jeste pak na Vegu.
Ano je mozne ,ze za dalsi 3-5 let ty karty budou mit hotove driver ,ale netusim kdo je jeste bude mit.
Za me je Fury a I Vega s tim co papirove umi je spatne a navic pozde. ( Na hry - tezba kazdeho nezivi )

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Proč tady brečíte nad cenou? start gtx1080 byl nějak 23000,-Kč (1090$) a dneska se prodává za 13-15000,-Kč (666$).
Takže podle mě ty ceny sedí správně vzhledem k výkonostnímu posunu a jakmile budou ukojeny první vlna zákazníků půjde cena dolů.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Posledni dobou pozoruju, ze ses strasna kecka:

"Dnešním dnem padá NDA na recenze GeForce GTX 1080 Founders Edition, jíž Nvidia představila 6. května. 27. května by měla být karta dostupná v obchodech za oficiální doporučenou cenu $699 / €789."

https://diit.cz/clanek/geforce-gtx-1080-recenze

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

U nas to bylo za 21.400. Nicmenetusimkam bylo mireno. Na kurz dolaru. 23k by cca odpovidalo te cene pres 1000 - nechce se mi na mobilu hledat aktualni kurz, navic je to i s dph. A stejnou cenu prisly na trh i 1080ti a 1080 padly na svou soucasnou cenu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mandatory downvote

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pánové a dámy, můžete se začít panu Crhovi omlouvat:
GeForce® RTX 2080 Founders Edition 21,999.00Kč (1047$~846€)
tralallalaaaa

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dx12 samo podporoval uz pascal naprosto v pohode, ale koho dnes neco tsk banalniho zajima. RT!! Jakou podporu ma AMD? Myslim samo v poctu rt cores. Kolik gigarays davaji? To co bude delano pres rt samo nebude zatezovat rasterizaci a ze to co dela rt je to nejnarocnejsi na soucasne pocitacove grafice. Jsou i veci co nejdou delat vubec, treba odrazy objektu co nejsou na scene. S rt zadny problem. Navic kolik jader pro akceleraci AI maji AMD grafiky? Ano v rt hrach vyuzijeme ai. Ai model se bude ucit na superpocitacich a ten se soupne do driveru kde uz tensor cores vyuziji naucenych veci. Hry se budou ucit lepsi vizualni kvalite

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a proc by nemohlo fungovat „Real-Time RAY TRACING in Games“ bez RT cores? sak RT funguje i na predchozich nekolika generacich grafik ktere RT Cores nemeli, Design Garage Ray Tracing Demo si muze kazdy stahnout pro svou GeForce normalne na strankach Nvidie jiz nekolik let a funguje od rady GTX 200 a lepsich/novejsich https://www.geforce.com/games-applications/pc-applications/design-garage

RT Cores jen zlepsuji vykon pri RT a netrapi ses tim pak jina jadra na danem GPU tak jako dosud

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nekaz to!
Az tydytove zjistej, ze jim RT prehraje i Vega, tak to prestane byt zabavne, jak tu ted RT spilaj. :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mně RT fungoval už na Amize v roce 1993... překvapení!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vykon. Pokud se nepletu. Padlo neco jako 1.21grays s 1080ti, nebo titanem? Proti tomu 2070 s 6 a 2080ti s 10 grays. U pascala to navic budou pocitat cuda, ktere tak nebude mozne pouzit pro rasterizaci. Tady to budou rt cores alpripadne i tensor cores s naucenymi ai modely, cuda plne pro rasterizaci. Navic ty cuda nebudou pocitat svetla, stin, reflexe...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavne, kdyz ti ty Grays zvysi fps ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvysi. Dneska vsechny svetla - fake okluze, fake global illumination, soft shadows, reflexe pocitaji velice draze cuda, jsou to ty nejnarocnejsi cinnosti pri soucasnych hrach. S rtx to bude prace pro rt a tensor cores, cuda budou mit volnejsi pole pusobnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak začal tím, že na úvod řekl, že dnešní prezentace je o GTX1180 a všechno co je na internetu je lež. :) To by byla sranda!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Větší sranda by byla, kdyby řekl, že všechny spekulace o 2080 jsou pravdivé, ale jelikož nemají proč s přidáváním výkonu spěchat, čeká nás nejdřív pár let mezistupňů v podobě 1180,1280,...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Redmarxi, máš to tam, dva ventilátory! RTX2070 8GB - 499$ , RTX 2080 8GB - 699$ i RTX 2080Ti 11GB - 999$
Ty ceny jsou přesně jak jsem říkal!
Chudák AMD, černé pondělí...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ceny zqjimave i to ze 2070 je vykonnejsi nez titanxp. Pockam na recenze. 2080ti je trosku nad limit ale... kvuli par tisicum asi nebudu jancit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako mě se to nevyplatí, na ty moje Dx11 kraviny co mám všechno ještě hrát, to vidím na RTX3080 a vezmu to rovnou s novým procákem. Ale je to masakr, né že ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HAHAHHA
prave som dopozeral ten trapny stream

TAKY SHIT PREDRAZENY ROFL
1300€ za 2080ti
1000€ za 2080

omegalul

a len zato aby ste si mohli v par hrach zapnut naku RTX picovinu

HAHAHHA

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou ceny founders. Zacina se na 499, 699 a 999 v usd bez dane pro aib. Tentokrat fe maji vyssi takty.

A blba 2070 ma vykon vyssi nez titan xp. V raytracingu 6x vic

Navic to jedno 4k demo bezelo caple na 60fps na 1080ti dava neco pres 30. A to pokud se nepletu nebylo raytracing demo. Tech cca 50% navic vypada realne v renderingu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No pán neviděl celou prezentaci, RayTracing je milník ve světě grafik. Jak psal Redmarx, žádný renderovací filtry, stačí raytracing. Teď hned je dostupných asi 20-30 her, které raytracing podporují. Takže ty hry to umí. Další věcí co mě překvapilo, mají optimalizaci pro učení umělé inteligence, no jestli ten program budou mít i k tomu, tak bych si asi pokakal a předobjednal taky nějaký kousky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ai ale bude fungovat tak ze na dgx stanicich nechaji pocitac ucit a az se nauci, vysledny model pro ai daji do driveru rtx grafiky ktera bude pouzivat tensor cores k odhadum dle nauceneho modelu - akcelerace pro rt cores/rasterizaci, prezentovano napriklad na ukazce s zamenou antialiasingu za umelou inteligenci dopocitanym "aa" efektem, samo ve vyssi kvalite nez klasicke aa

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

néééééééééé proč?????? :( :( :( potřebuju to strojové učení naučit ho sám a hezky pomalu!!! Proč mi to dělají!!! nenávidím je!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na alza.cz už je většina modelů zalistovaná s cenami včetně datumu dodání 20. září...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

GeForce® RTX 2080
Founders Edition
Kč 21,999.00 (1047$~846€)

GeForce® RTX 2080 Ti
Founder‘s Edition
Kč 32,700.00 (1557$~1257€)

GeForce® RTX 2070
Founders Edition
Kč 16,400.00 (780$~630€)

* konečné ceny včetně CLA a DPH.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je jeste drazsi, nez jsme cekali... jsem zvedavy, jaky tomu bude odpovidat realny vykon

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fakt? Jen o 600 vic za 2080 nez jsem prvni den prodeje dal za 1080? Luxus. Navic ted ty fe dostavaji lepsi chlaazeni, vyssi tdp (2070) a vyssi takty.

2070 prekona titanxp v rasterizaci a asi 5x nasobek 1080ti v rt. Sorry, ty ceny nejsou spatne. Navic jsou to fe... u 2070/2080 100 dolaru navic u ti dokonce 200

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirko on jenom trolí, protože mu nic jiného nezbývá. 20.8.2018 je malý krok pro nVidii, ale velký hřebík do rakve AMD/ATi grafické divize.

A zpoměls dodat, že dostaneš za těch 600 ještě jeden větráček navíc. A oba dva to uchladí bez vodního chlazení.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vetrak me netizi. Uvidim jak to bude hlucne a zda to prdnu na vodnika. Jen musim doresit financovani. Mam tu nejake potato herni masiny na prodej, budu muset trosku snizit cenu. Kdyz se to proda neni zadny problem. Precijen pocital jsem spis s 25 ne 33 tisici.

Je to hlavne velky krok v herni grafice. Realistictejsi efekty bez dopadu na vykon - vykon rasterizovane casti

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:)) vsak si ji kup ;) je to skvela levna koupe :)
a jinak ja si pockam na testy..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsak predobjednana 2080ti. Shadow of the tomb raider je mnou ocekavana hra, samo s rtx, byla by nuda na to koukat s nedokonalymi stiny. Obavam se ale ze ty karty v ten den nebudou. Nemaji zalistovane founders edice ale jen aib.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V poradku, uzij si ji ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.