Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Genius ErgoMedia 8000: malý evoluční krůček v bezdrátových sadách

Halelúja. Rozseknuty SPACE ! Konecne dostal niekto vo vyrobe rozum. Šup šup Logitech, Razer, Microsoft atd...

Kiez by sa dala takto "upgradnut" aj MS E 4000. (neda, jeden kolík v strede)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by měl být rozpůlený space výhodou? Není lepší, když páčka pod širokým mezerníkem funguje správně bez zadrhávání i na okrajích klávesy?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kcomu je dobre mat pol metrove tlacitko mezernik ? To ho stlacate sedacim svalom alebo hlavou ? Space nemusi byt vacsi ako ctrl alebo shift.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka zněla "v čem je lepší rozpůlený space oproti nerozpůlenému?" ... neptal jsem se, jestli má být space kratší, nebo delší.

Osobně Space nejčastěji mačkám levým palcem, méně často pravým. Jeho délka cca od klávesy C kousek za M mi zcela vyhovuje, nevidím důvod ke změně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No také nemám rád když je něco až příliš přeplácané ale třeba klávesu pro zoom z důvodu že mi už slábnou oči vysloveně na klávesnici vyžaduji.Zajímalo by mne zda jsou pořád ještě problémy s odezvou bezdrátových sadách.Z důvodu odezvy jsem se bezdrátu vyhýbal jak čert kříži.Samozřejmě pro kancelářskou práci to stačilo i dříve ale rád si často mrsknu nějakou hru a tam to nebyla žádná sláva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zoom často elegantně řeší kombinace klávesy CTRL a pootočení kolečka myši (alespoň v Linuxu to funguje - Gentoo + KDE - jak ve Firefoxu, tak v Dolphinu - ekvivalent Wokenního průzkumníka, KWritu, Gimpu, O.Office a mnoha dalších ... kdyby nestačilo zvětšení v rámci aplikace, pak lze použít CTRL + ALT + plus/minus na numerické klávesnici k přepnutí rozlišení).

No, ve Woknech to asi nějak půjde taky ... možná :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano ve Windows to taky funguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mě zajímala výdrž baterek, protože bezdrátové "prdukty" (to není chyba) firmy Genius jsou známy tím, že ty baterky doslova žerou.

Nic to ale nemění na tom, že si už nikdy nekoupím výrobky této firmy, tak bohatý nejsem.. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Heh ... vybité baterie v krajně nevhodnou dobu naserou i u mnohem lepších klávesnic s velmi dlouhou výdrží (není to tak dlouho, co kolega tímto způsobem "odepsal" Logitecha).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jenže pouhý týden na alkalické baterky, to je i na mně moc krátká doba.. ;-)

Navíc ten Logitech má v drtivé většině signalizaci vybité baterky (dioda a/nebo SW v PC), která funguje hodně dopředu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý souhlas.

Ten Logitech samozřejmě na displeji varoval dlouho dopředu, ale když si toho někdo nevšímá ... :-) (a tuším vydržel nejméně půl roku na čtveřici 1.5V AA)

Na druhou stranu jsem před lety zažil, jak si dva stejné komplety od Logitechu ruší vzájemně pásmo (asi 3m od sebe, dvě PC u jednoho velkého stolu). Stačilo na jedné klávesnici použít autorepeat a u druhého kompletu začala výrazně zadrhávat myš a zpožďovat písmenka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

som jediny komu toto: http://www.chip.cz/images/2012/10/23/ErgoMedia8000.jpg
napadne pripomina toto (logitech k350 (vawe)): http://www.logitech.com/assets/31989/wireless-wave-combo-mk550.png
??

ps: ta logitech ma mierne povedane slusnu vydrz - uz 2 roky na nej denne pisem, nevypinam ju a stale mam baterky ktore mi pribalili ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akorát s normálním talčítkem Insert :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Logitech ma tiez insert, len je trochu vyssie - vysunuli ho hore nalavo od print screen a tlacitko scroll lock dali na pause break cez funkcnu klavesu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No právě! Také mám jednu takovou, a v práci pak standardní layout, to by se z toho člověk po.ral...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ako casto pouzivate inset? Ja osobne ho pouzivam max par krat za den (aj ked robim s mc) a dovolim si tvrdit ze vacsina uzivatelov nevie naco im tam zavadza ked je "nanic" (poslednych 5 minut ho dokonca hladam na klavesnici v praci, ale nie je tu - obetovali ho pre zvacsenie delete ;) ).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Insert? Skoro furt - třeba v Total Commanderu, UltraEditu a pod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neustale, miesto ctrl+c a ctrl+v.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tuto Logitech právě vlastním a vlastně z ní i teď píši :-)).Máte pravdu inspirace tam je nepopiratelná.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Toto mi prislo vhod na zneuzitie temy :) ..akurat zhanam "notebookovu" klavesnicu, ale s usb alebo infra pripojenim (existuje take nieco?). Nerad sa totiz opklopujem ziaricmi.. Nieco ako rapoo ale tie su drahe a wireless. Keby mala pointstick a bez tej podlozky pred klavesnicou (co ma lenovo klavesnica), tak je to uplne super (aby som mohol pohodlne pisat na fotelke bez mysky). Neviete o niecom?
Uz normalne uvazujem o tom, ze kupim nahradnu klavesnicu do nb a zmajstrujem jej nejaku objimku :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je notebookova? Jako ta co vypada skoro (protoze zadna NB neni stejna) jak na NB? Proc? To muzes pouzit uz rovnou tu nepouzitelnou na NB nebo si proste koupit klasickou fullsize.
Jinak s tim pointstickem ..... videl jsem nejakou super starou klavesnicu, co mela pod mezernikem trackball ...... to mi prijde jako naprosto megahusta vychytavka ..... clovek muze psat a semtam neco rychle i kliknout mysi a nemusi zvedat ruce, to bych chtel!!! Ale jak rikam, byla uz hooodne stara a uz se nevyrabi, nevite nekdo, jestli neco takoveho neexistuje i dnes?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jalentak: Třeba http://tiny.ly/PtNx
Ale tahle vypadá ještě líp, ale když vy nechcete bezdrát... http://tiny.ly/gUpu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tato uz hej, len to, ze oni to robia vsetko teraz wifi..ale ak to ma nejaky zanedbatelny vykon, mozno pouvazujem..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano ta. Lenze medzi klavesnicami na nb su priepastne rozdiely, mozno preto sa ti zda nepouzitelna? Samozrejme, ze ked kupim nejaku na ten styl, tak je to hop alebo trop..
Ta gulicka je vychytavka, lenze pointstick je este vacsia, lebo to je rovno v klavesnici a vobec mi to nezavadzia (ako by sa mohlo zdat) a je to presne (chce to trening..). Pouzivam to aj ked mam pripojenu mys, je to navykovka..
Naco taketo poprehybane nezmysly? >:D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen doufam, ze to je placena reklama, jinak bych si nedovedl predstavit duvod, proc se o takove klavesnici vubec zminovat .....
Predpokladam, ze novych klavesnic nebo aspon "klavesnic" vychazi kazdy den nekolik .... kdyztak by jste mohli "klavesnice" (zkratka parodie na klavesnice, kdyz nema standardni rozlozeni) davad to cerveneho ramecku s velkym preskrtnutym krizem. Aby se nahodou nekdo nespletl a nekoupil ji:o) Pak by po vas mohl chtit jeste nejake penize zpatky za spatny tip:o)

BTW: doufam, ze je to ta nova klavesnice pro W8 s tou genialni ficurou, kdy leva (nebo prava?) strana mezerniku je delete!!!:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

By me zajimalo jestli jde do nekterych TV vubec pustit vic nez 60Hz ?
Kdyz se kdejaka chlubi 100, 200, 300, 400, 600Hz

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sorry to patri jinam.
Prosim redakci o smazani.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.