Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Gigabyte a Asustek suspendují své partnerství

Asus s Gigabyte logo (vymyšlené)

Společnost Gigabyte United, která vznikla na základě „uzavření sňatku“ mezi Gigabyte a Asustek, nemá moc dlouhého trvání. Po zhruba dvou měsících fungování dochází k „rozpadu na neurčito“ (tím chtějí obě firmy naznačit, že nevylučují v budoucnu opětovnou spolupráci).

Server DigiTimes informuje o vyjádření mluvčího Gigabyte Tony Liao ve smyslu, že se hodně zákazníků z řad prodejních kanálů, dodavatelů a dalších, obávalo od dob fungování Gigabyte United o nezávislost značky Gigabyte. A tak se v Gigabytu rozhodli nezávislost (zejména v případě základních desek) podpořit ukončením (nebo tedy přesněji pozastavením na dobu neurčitou) spolupráce s Asustekem. Mluvčí Asusteku David Chang na to reaguje slovy, že rozhodnutí firmy Gigabyte respektuje, přičemž nechává případné opětovné spolupráci v budoucnu s Gigabytem dveře otevřené.

My vám k tomu přidáme jeden takový pavlačový drb z CeBITu, kde jsme se na nejmenovaných místech „blíže nedefinované důvěryhodnosti“ dozvěděli, že za tím stojí firma Hon Hai Precision Industry, kterou nejspíše lépe znáte pod značkou Foxconn. Ta měla totiž svého času právě o spolupráci s Gigabyte zájem, jenže Gigabyte dal přednost Asusteku. To se Foxconnu pochopitelně nelíbilo, už jen proto, že Gigabyte United představuje nezanedbatelnou konkurenci, a tak se tomu snaží bránit různými prostředky. Využívá například faktu, že se údajně Gigabyte s Asustekem vůbec o svém sloučení nezmínili příslušným regulačním orgánům a Foxconn tak toto sloučení právně v Evropě napadl. Tolik drby, věřte si, čemu chcete ;-).

Zdroje: 

Galerie ke článku

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Gigabyte a Asustek suspendují své partnerství

Žádné komentáře.