Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Gigabyte chystá desku s USB 3.0 a 6Gbitovým SATA

Ta disketovka se při instalaci XP docela hodí. Kvůli jedné instalaci nemá smysl tvořit upravené boot CD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj disketovka je fajn i k notebooku mam externi do usb a to jen kvuli instalaci serveru, win 2003 jeste neumi hledat drivery na flash jako win 2008/r2 coz je v pripade raid pole celkem zasadni problem, nebo takhle flash biosu serveru dell, taky jede z diskety :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, od Vist se k dodání driverů už dá použít USB, nebo jakékoliv médium, takže bych to taky považoval za archaismus.
BTW: ISA slot tam nikde nevidím, pouze PCI :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to super ze doska ma DDr3, USB3 sata 3, ale dokedy budu vyrobcovia cpat na dosku radic IDE a este lepsie: radic na disketu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mazos ale tato doska je do desktopu, nechapem potom tie reci o win server.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Torx: Na tuhle desku, ktera svymi vlastnostmi je predurcena pro workstation, znacna cast lidi bude davat serverovy OS. Mimochodem Vista i Seven take ovladace pri instalaci bere z CD/DVD nebo USB.

Jinak IDE u GA-P55-UD6 je spis jen na okrasu, protoze neni pristupne v OS pokud je SATA v AHCI rezimu. Tj. IDE funguje jen pri nastaveni SATA do rezimu IDE. Takze jako by tam vubec nebylo. Tahle "nova" deska (GA-P55A-UD6), ale bude mit diky SATA 3.0 i jiny IDE radic tak by tento nedostatek mit nemusela.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Jirka1:
To je pravda, ale existují (a docela dobře fungují) i USB disketovky, na instalace tohoto typu značně praktičtější řešení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přítomnost IDE na desce neurazí , s FDD řadičem už je to na pováženou ale taky nepřekáží . Zatím mám dost disků (a ne malých) , kvůli kterým bych jinak musel vytahovat IDE řadič nebo nedejbože redukci ze zásob .
Horší to bude až nám začnou mizet z desek PCI sloty :( ( Jako že i na téhle desce to není žádná sláva )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Xspy: IDE viz muj prispevek nize.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spousta výrobců ještě dělá update firmware biosů, řadičů, ... jako image disket. Jsem rád, že ve všech svých počítačích mám disketovku a nemusím pořád při/odpojovat USB FDD mechaniku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> PaoloCZ:
Mít v každém PC disketovku jen kvůli upgrafu firmware řadičů apod .... neprodraží se to trochu? Já vím, je tu ten komfort, že nemusíš připojovat USB FDD, ale stejně mi to přijde trochu nevýhodné ;-) Já třeba nemám kromě svého vlastního PC disketovku nikde, ale ve všech ostatních používám právě tu USBčkovou (vytvořena z externího rámečku pro HDD zapojením IDE LS-120, takže kromě USB kabelu potřebuje i napájení, to je důvod, proč ji mám ve svém PC napevno, ale jednou za čas, když ji potřebuju jinde, holt tu externí vytáhnu a použiju ;-). Ostatně ona už se beztak většina PC prodává právě bez disketovek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, prosim, uz nikdy nepouzivej slovo ?fošenka?. Vyvolava to ve me stejny pocit, jako skrabani kovem po skle :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že se zdá, že chystají jen GA-P55A-UD4 a GA-P55A-UD6. Chtěl bych GA-P55A-UD5; UD6 je zbytečně moc vybavná a drahá (nepotřebuji více slotů na paměť), ale UD4 zase nemá druhou síťovku a ten sata bracket, což chci :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Zahno:
Tak to promiň (ten pocit musí být příšerný, znám podobný, řezání polystyrenu nožem :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2WIFT: Zdaleka ne ve vsech PC fungujou USB disketovky spravne. Pri instalaci XP se napriklad vubec nenactou, nebo jsou jako jine pismenko nez A: (a tim padem pro F6->instalace driveru nepouzitelne). Resil jsem tenhle problem uz tolikrat, ze ac je to opravdu zastarale, porad pri montazi PC pro nekoho pouziju FDD mechaniku. Je to jiste reseni a ten cas straveny na reseni problemu "jak to tak kua dostat" za to proste nestoji.

A to nemluvim o serverech, mockrat se mi stalo, ze jsem musel shanet originalni USB FDD k danemu stroji, protoze jinou to proste nevzalo.

Dokud vyrobci nevyresi dodavani aktualnich ovladacu primo do systemu (a to i zpetne), jsem stale PRO montaz FDD mechanik a integraci FDD radicu na MB, proste no!

P.S.: Zase jsem tu nekde videl Ladika (Ladik21), nejaka zmena? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2WIFT: Jo a tech zvuku je vic (treni polystyrenu, vidlicka na taliri, kov na skle, nehty na dopravni znacce nebo na tabuli ve skole, brzdeni vlaku....).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak mně se třeba úplně odmítla spustit instalace Vist když nebyla přítomná disketovka, zakřičel nějaký error a čau, takže osobně mi jako archaičtější připadá zmiňovaná PATA. Kdyby místo toho vrazili pár dalších SATA, ideálně reálně použitelných (žádné podmíněné RAIDy apod.), určitě by to nebylo na škodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> r-man:
Tam, kde nefunguje USB disketovka správně, zpravidla FDD řadič je, taky jsem se s tím setkal. Ale tam, kde FDD řadič není, jsem se ještě s tímhle problémem nesetkal. Asi jsem neměl to "štěstí" ;-).

>> DHT:
"nějaký error a čau" je jen výkřik do tmy, osobně jsem přesvědčen, že to byla chyba mezi klávesnicí a židlí, protože Vista nemá jediný důvod bez disketovky nenastartovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DHT: Na desce s 12 SATA neni treba dalsi :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na disketovky mi nesahejte :-) z čeho bych pouštěl svůj oblíbený MenuetOS http://www.menuetos.net/ snad ne z Flasky, to by z toho obrovského prostoru mohl být dezorientovaný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Mintaka: Ten vypada fakt zajimave :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bespi: S tím IDE a SATA AHCI je to nějaká nová vlastnost Gigabytího Biosu? Mně to na P35 i P45 funguje tak, že můžu nastavit AHCI zvlášť pro Intelí řadič a zvlášť pro ten přidaný. Takže na Intelu mám AHCI a na JMicronu mi funguje klasické PATA a SATA v IDE módu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirka1: Netusim. Proste se to tak chova a dokonce na to pri bootu upozornuje celkem dlouhym textem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já FDD už neosazuji ale jednu mám v šuplíku a před rokem mě zachránila. Nepovedl se flash BIOSu, ale naštěstí fungovala taková ta fligna že když člověk dal bios a flashovací utilitu na disketu tak z ní fošna nabootovala a přeflashnula se.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.