Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Gigabyte Force M9 ICE: myš, která prochází zdí?

Jaky je rozdil mezi laserem a optickou? Krom toho, ze je 2x drazsi? Osobne mam aiviu od gigabytu a rozhodne nefunguje ani zdaleka na povrsich, na kterych jela microsoft opticka za kilo a pul.
A muze mi nekdo vysvetlit, proc by mela bezdratova mys nejak lagovat? Je pro to nejaky duvod? Verim, ze i u mysi ten signal leti nejakych tech 300k km/s, takze by tam snad az takovy problem na tech par centimetrech byt nemel ne?:o) Nejake zabaleni do paketu, rozbaleni, korekce, zalezitost jednoho taktu u nejakeho DSP za pet haleru a refresh rate rekneme 1ns? Nechapu proc maji problem dostat se na 1ms:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem si kupoval laser mouse Razer Lachesis s 4000DPI (1000Hz), tak jsem taky nečekal že mi bude na většině povrchů fungovat mnohem hůře, než moje 9 let stará optická myš Microsoft IntelliMouse Optical s 800DPI (125Hz).
Takže můžu potvrdit, že laser rozhodně neznamená lepší snímání povrchu (spíš naopak).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale zas nemela takove DPI:o) Mno, ale k cemu to je ze? Jako 800DPI snad musi stacit uplne na vsechno ne? Neverim tomu, ze by nekdo mel tak presnou ruku, ze by na 5cm prejel cely monitor presne po pixelu:) Ja mam MS Wheel Mouse Optical, uz taky hooodne let. Da se nastavit (hacknutim ovladace) na 1000Hz, stejne jako asi vetsina USB mysi. Navic ma tu vyhodu, ze snima fakt rychle, clovek s ni muze trhnout vsi silou a jede, jine mysi se zblazni a jedou klidne opacnym smerem.
Nerikam, ze ta Aivia je vylozene spatna. Na povrsich co to pouzivam funguje dobre, bohuzel je trochu tezsi, takze to je v akcnich hrach docela problem. Bohuzel pro levaka bezdratova mys se slusnou odezvou to byla (mozna porad je) ve sve dobe jedina volba.
Ale abych si priplacel 2x tolik za laserovou mys, tak to nikdy, to bych radsi priplatil 2x tolik za normalni, ikdyz to asi taky ne.
Laserove mysi my pripadne jako bezucelny hype stejne jako leskle monitory. Kde jsem hledal po diskuzich, tak vsude na to lidi nadavaji .... je to horsi, je to drazsi, je to IN

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

taková odborná diskuze...
rozdíl ? LED proti laserové diodě - laserová dioda je samozřejmě dražší - mnohem důležitější je ovšem "pojetí" výrobce - kvalita diody, elektroniky, firmwaru
-tedy jako u většiny výrobků na trhu si můžete vybrat horší výrobek za vyšší cenu - je to jen o vyší schopnosti vybrat si...
=> veškeré paušalizování o tom, jestli je lepší optika/laser toliko k hovnu jest...

stejně tak rychlost přenosu....komu nestačí 125Hz ? - co to reálně znamená ? 125x za sekundu pošle myš informaci o aktuální poloze - a kolikrát se zobrazí obraz této myši na vašem LCD ? absolutní většině uživatelů max 60x, těm s 3D možná až 120X - tedy k čemu těch 1000??

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rozdil mezi laserem a optickou bude nejspis koherence pouziteho svetla :-)

Mezi frekvenci update pozice 125Hz a 1kHz muze byt dost velky rozdil ve spotrebe vysilace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, spotreba, asi jedine no ..... ale co jim brani nedelat s tim takove ofuky a dat tam prepinac. Co by to stalo navic, haler, haler a pul? Treba ta aivia ma nastavitelnou frekvenci posilani softwarove. Co jsem videl normalnejsi bezdratove mysi (a mnohdy i dratove sunty), tak to ma inputlag jak svina. Chapu, ze chcou vydelat a tak z techto mysi delaji HALO, ikdyz streva jsou stejne. Ale proc to treba nezacnou cinani vyrabet nebo kdokoliv .... dyt bezdratove mysi nejsou novinka, aby solidni mys (obouruc) bez inputlagu stala dva litry ......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.