Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Gigabyte připravuje i-RAM 2

Diky za zpravu.
SATA 300 a 8 slotu vitam. Nicmene PCI verze mela sve vyhody. Skoda, ze neudelaji revizi i-RAM 1.x, kde by dopracovali SATA 300 rozhrani, pripadne rozsirili na 8 slotu - uz jsem mel pouziji pro sve 4x1GB DDR v momente, kdy prejdu na AMD s DDR2. Prechod na i-RAM 2 bych znamenal koupy novych RAM pro desku i i-RAM a problem se starou DDR.
i-RAM 2 uz je zameren pro jine uzivatele: investice do novych pameti, ne uzitecne uplacirovani soucasnych (:-

Hlavne aby se to vubec dalo sehnat, jak autor poznamenava...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a mozem sa opytat k cemu to je? lebo 16GB disk je nejak malo ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud by sis na něj nahrál jenom systém, tak bys rychle pochopil ;)
(ale asi bych se bál ztráty dat v případě přerušení napájení, baterie mě nějak moc neuklidňuje)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak jak psal begy, jde o disk na system + programy + swap. Na ten ti 16GB staci bohate, i 10 je v pohode. Me ta baterka take moc neuklidnuje, i kdyz mam pc na slusne UPSce. Bylo by super, kdyby k tomu byl treba slot na microdrive, na ktery by pri delsim vypadku proudu, kdyby dochazela baterka prehral obsah pameti. Pak by to bylo dokonale...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honzax: Rekl bych ze sehnat 16GB microdrive by byl jeste vetsi problem nez u nas sehnat ten samotnej i-RAM :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, toho jsem si vedom, nechtelo se mi to nejak rozvadet. Proste nejaky treba 1.8" disk, na ktery by se to vlezlo. Microdrive jsem uvedl jako priklad...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LiveOS nabootovat z USB flashky, iRam pozivat jako pracovni harddisk a swap (16G by bohate stacilo) a dulezita data ukladat na externi "normalni HD" - to by bylo maso.....:)) jen ten procesor by to asi kazil ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a další možnost, kdy by se to mohlo hodit, tak je databáze do serverů. 16GB už velice často stačí a pokud se z té databáze opravdu hodně čte, tak seeky disků bývají značný problém. Tady ten problém odpadá ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by takovej DRAMdisk nebyl osazenej ECC nebo idealne Registered ECC (a s podporou chipkill) pametma a opravdu poradne vyresenou zalozni baterkou, stejne bych na to moc dulezita data nedaval zadny data, nedejpeklo serverovou databazi.
Takze problem s pouzitim stavajicich DIMMu odpada. A priznejte se, kolik z vas pouziva doma pomalejsi RAMky s ECC korekci ?
PS: Ja nekde jo, ale ja nejsem normalni.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, důležitá data bych tomu nesvěřil, ale tohle je myslím ideální na dočasné soubory, případně teda systém, ale asi bych zvýšil frekvenci zálohování ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.