Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Gizmo má embedded desku s G-T40E APU pro vývojáře

Hmm. Asi nic pro běžné uživatele. Na domácí NAS mam DN2800MT se spotřebou 17W včetně SSD a 3TB, ale uvažuju o přechodu na ARM platformu kvůli spotřebě pod 10W včetně 3TB.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Můžu se zeptat, jaký smysl má upgrade kvůli 7W rozdílu? Možná na něco zapomínám, možná to posuzuju příliš pragmaticky, ale odhadoval bych (nepočítal jsem to), že úspora energie nemůže být vzhledem k pořizovacím nákladům rentabilní a ani ekologické ohledy asi nemohou být motivací, protože se na výrobu toho zařízení spotřebuje mnohonásobně víc energie, než kolik ušetří...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud budem pocitat cca 5kc /kilowat, tak za mesic usetri 25kc a za rok 300. Za predpokladu, ze koupi ten arm levnejsi a proda ten svuj za stejne penize, tak se mu to vyplati.

Realne ale bude spotreba nizsi, nebot tech 17W vychazi v zateze a ne prumer. odhadem usetri mozna 120kc rocne :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dejme tomu že při spotřebě 10W při ceně 5,-/kWh to dělá cca 435,-/rok, tzn. při 7W odpovídá 300,-/rok. Počítám, že to bude bežet několik let cca 5, takže 1500,- je doma. Např. to co dám za cudieboard (49USD) budu mít za 3 roky zpět. Druhá věc a s tím souhlasím, že energie při výrobě se spotřebuje několikanásobně víc, než je úspora/provoz. To samý platí u fotovoltaiky, ale to EU neřeší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedna vec je navratnost a druha pak zivotnost. Opravdu si myslite ze cinsky arm vam pobezi 3+ let? Navic vykonove je to otazka, kdyz vetsina armu nema SATA port... nebylo by lepsi rovnou koupit originalni NAS box od vyrobce? v podobne hladine se to da poridit a usetrite na hrani si s tim..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

s fotovoltaikou nesouhlasim. Ekologicnost zacina od druheho-tretiho roku behu a navratnost je u cca 8. roku behu (s prispevky driv).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ta deska je sice zajimava... ale jsou i lepsi kousky, napr. T56N (2x 1.6G) v Q7 formatu (70x70mm) - pro embedded je to rozhodne lepsi nez tento bastl s konektorama.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.