Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Globalfoundries přetahuje zákazníky konkurenci

To ze se timto krokem snazi pretahnout velke zakazniky jste nasel kde Martine ? Ja bych spise rekl, ze pro vekeho zakaznika, ktery objedna cipy za 100M USD je 1M USD za masky uz celkem pakatel, naopak pro mensiho zakaznika, ktery chce cipy za celkem "jen" 10M USD uz je 1M USD za masky celkem znatelny peniz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si úplně jist, ale nemusí se náhodou maska po "několika" (něvím ani řád) použití třeba vyměnit a vyrobit nová? Pak by to mělo značně jiný cenový efekt.
Krom toho ukaž mi firmu, která v době krize nemá zájem ušetřit 0,5M dolarů!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, zda se, ze opaleni vlastni GF nasadili az podezrele nizke ceny - jsem zvedavy, jestli se tomu nekdo podiva na zoubek, jestli nejsou az prilis nizke (dumpingove). Jasne, pro nas zakazniky (mozna) dobra zprava, ale take "vseho moc skodi".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No jelikož GF jsou arabáčové, myslím, že EK může tak akorát třískat vztekle do stolu ;-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak to se velmi pletes

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirka76: Proč by tohle EK vůbec měla řešit? TSMC i UMC nejsou evropské, kdežto z GF (jejíž výrobní kapacity se na území EU nacházejí) do EU nějaké peníze tečou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to myslel tak, že arabové si nenechají nic líbit a akorát pošlou EK za případné snahy o jejich omezování bonboniéru (nebo bych mohl říci "bombaniéru"? ;-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja to myslel tak, ze by se staty celosvetove mely zamyslet nad tim, kam poskytuji strategicke technologie. Staci se podivat na Cinu - rozeberou, vedci ve statem dotovanych laboratorich prozkoumaji, zkopiruji a za nejakou dobu se, voila, objevi podezrele podobne vyrobky. A EK nebo USA maji vice prostredku, namatkou napr. zavedeni vyssich dovoznich dani na vyrobky, ktere by byly vyrobeny v nejakem podniku, ktery produkuje za dumpingove ceny - tim by se ceny srovnaly a pro zakazniky takoveho vyrobce by potom "nula od nuly posla".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.