Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GNOME 3.10: krásně vypucované GUI přichází

Skoda Gnome som mal celkom rad do verzie 3. Je to krasna klikacia vecicka, ktora ako je dnes moderne nema na prvom mieste efektivitu a jednoduchost ovladania ale klikanie a behanie mysou po obrazovke, kde mi preblikuju okna a plochy.
Pekne to mozno je ale ovladanie toho pekneho je horsie a menej intuitivne.
Chcel by som poznat myslenie toho cloveka, co to navrhol, rovnako ako toho, kto pridal metro do windows a Unity do ubuntu.

Kde je stara dobra klasika, kde mi nepreblikuju okna, kde aj bez studovania pochopim ako to funguje a kde najdem to, co hladam.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Spousta lidi, co Gnome Shell obhajuje si praveze vychvaluje ovladani klavesnici. A to nemam na mysli nejake BFU... ale osobne se mi tez moc nelibi, mam sve navyky, ktere se dost lisi i od te tve klasiky. V dobe kdy prisel Gnome Shell jsem si svoje uz nasel, takze mi nemel co nabidnout...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne že bych vyloženě obhajoval, ale ovládání GNOME Shellu na klávesnici je opravdu promakané, ať si říká kdo chce co chce. Nejvíc jsem to ocenil na notebooku, když jsem neměl myš po ruce. U toho opravdu někdo přemýšlel, to se musí nechat a rychlost práce je mnohem vyšší než na jakémkoli jiném OS. Dokonce jsem si na to ovládání zvykl natolik, že na desktopu šla myš také hodně stranou a mnohem víc času tráví ruce na klávesnici než na myši, je to přesnější a rychlejší.

GNOME Shell je jiný, někomu to sedne, někomu ne, ale ti co tvrdí že to je na hov*o a podobně, jsou podle mě jen ti, co na tom nedělali ani pět minut.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Třeba to pomůže i karpálistům...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Kde je stara dobra klasika, kde mi nepreblikuju okna, kde aj bez studovania pochopim ako to funguje a kde najdem to, co hladam."

Ta stará dobrá klasika se dnes jmenuje MATE. Čím více lidí přejde, tím lépe. ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Už se těším na stabilní PPA, 3.10 vypadá vážně skvěle. Ke spokojenosti budu potřebovat jen dash to dock :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že efektivita je v jednoduchosti a přímočarosti. A ne v cingrlátkách a v tom, že někdo neustále odřezává nějaké funkční záležitosti. Nepotřebuju dlaždici na to, abych viděl název programu. A taky nepotřebuju, aby mi ribbon sežral 3 centimetry místa. Atd...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Moc hezké shrnutí novinek, díky za něj. Docela mě to navnadilo upgradovat trochu dřív.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Díky za článek. Jen drobná připomínka: česky se správně říká „časové pásmo“.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.