Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google Android: náhrada zakázaného sbírání dat z Wi-Fi StreetView autem?

Na tuto skutocnost nas upozornil nas citatel... ;-) nejakemu tomu kreditu by sa moje ego vobec nebranilo :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se, napravím to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vdaka :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak na mém Androidu (2.1, Samsung Galaxy) možnost anonymně odesílat data Googlu o dostupnýh sítích je normálně v menu nastavení WiFi a můžu si ji zapnout či vypnout - myslím že defaultně byla vypnuta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple iOS tohle odesílá automaticky, když je zapnuté wifi a gps zároveň. Souhlas s tím tuším je v některém z "user agreements"..
Moje otázka je spíš čemu to vadí? Průšvih měl google proto, že sniffoval nějaká data na nešifrovaných wifi. Sbírat si mac adresy snad není nic proti ničemu, vždyť se ty apčka samy nabízí :) uchovávání vlastní polohy snad taky ne.. jen to, že mnoho lidí vůbec netuší, že jejich iOS device tohle dělá a nejde to vypnout, je sporná...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Robí to o.i. sama aplikácia Google Maps. Po tom, ako som ju skúšal na PDA s WiFi GPS (ale bez telef. modulu) som zistil, že sa na mojom smartphone (bez GPS, ale s WiFi) prakticky okamžite spresnila lokalizácia mojej súčasnej polohy.

Takže na PDA poslala Google Maps aplikácia samo od seba informácie o blízkych WiFi sieťach.

Zoznamy sietí, ktoré má Google v databáze sú dokonca u nejakej 3rd party firmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto je tá firma, ak sa nemýlim:
http://www.skyhookwireless.com/howitworks/coverage.php

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Me teda hodne znepokojuje ze google ma presne informace kde se nachazi muj smartphone a tim padem i ja

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenomže google žádné takové informace nemá. Data o poloze wifi síťí se odesílají anonymně (a protože jsou k androidu dostupné zrojové kódy není probém to ověřit). A navíc je zde možnost odesílání těchto dat úplně zakázat v nastavení telefonu (a ve výchozím nastavení to zakázáno je).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A oni hlavne neriesia velmi konkretny smartphone, ale wifi access pointy v jeho okoli. To co "riesia" s tvojim smartphonom je len to, ze vdaka databaze tych access pointov vedia pre TEBA urcit tvoju polohu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já teda nevím, ale v telefonu je na to zaškrtávátko a mac adresa routeru připojeného k veřejné síti není žádná privátní informace. Stejně tak těžko můžete komukoli zabránit, aby zaplatil třeba milion lidí, kteří mu obejdou s gpskou v ruce všechny domovní zvonky na světě. Žádnej prooser se konat nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.