Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google chce investovat 300 milionů dolarů na boj proti dezinformacím

Mě se to jeví tak, že Google v rámci předcházen problémům, zcela jednoznačně kolaboruje s cenzory.
Protože když si vezmu jak masivním generátorem všelijakých pochybných informací je například i CNN tak to nevím jak ta samá organizace může někoho hodnotit.
Je to prostě snaha vyštípat z informačního pole jiné názory něž ty státem schválené. Nebo spíš nevybočující ze státní linie.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jen státem schválené informace se šíří max. někde v Číně, Rusku, či Severní Korei. Jestli sis toho nevšimnul tak média v demokratických zemích jsou nezávislé a stát nemá naprosto žádné prostředky jak řídit o čem a jak informují (pokud tedy nešíří informace porušující zákony).
O tom co píší média rozhodují pouze jejich majitelé, v případě veřejnoprávních médií správní rady.
Nikdo přece neříká, že bude bojovat proti jinému názoru, tady jde o boj proti prokazatelným záměrným lžím.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

„Jestli sis toho nevšimnul tak média v demokratických zemích jsou nezávislé a stát nemá naprosto žádné prostředky jak řídit o čem a jak informují (pokud tedy nešíří informace porušující zákony).“

Pokud si to shrneme na příkladu České republiky, patří prakticky všechna média lobbystům nebo nejbohatším podnikatelům, kteří mají pod svým vlivem konkrétní politické strany tvořící vládu České republiky. V České televizi, která by to měla vyvažovat, proběhlo někdy kolem roku 2000 personální zemětřesení, od nějž je v jejím zpravodajství cítit dost jednoznačný názorový a politický příklon.

Nakonec jsou i konkrétní témata, která v době svého vzniku byla většinou vnímána jako konspirační teorie, ale s odstupem času se ukázalo, že byla pravdivá.

Už z principu není možné v řadě případů objektivně rozhodnout, zda nebo do jaké míry je určitá zpráva pravdivá. Pokud o tom navíc budou rozhodovat instituce, které ani nemají zájem rozhodovat objektivně, nelze to chápat jinak než jako cenzuru.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nicméně zřejmě i Ty máš svůj systém/metodu, jak prosévat informace, které najdeš na webu, než je zveřejníš zde ( a taky Tě mnozí obviňují, že straníš jednomu nebo druhému, případně, že titulek vůbec neodpovídá obsahu a pod). Podle mne jen Google chce tohle nějakým způsobem dělat automaticky/systematicky, a že to není nic jednoduchého, je vidět z té částky, kterou do toho hodlá investovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, zkus si zjistit, co nedávno přijali v Německu. A za co tam jsou lidé odsuzováni k vězení a pokutám (např. jen to,, že někdo měl na FCB německou vlajku. Od Číny to opravdu není daleko.
Co je prokazatelná a záměrná lež? Málokdy to lze ověřit, či 100% vyvrátit. Např. po dlouhá léta byla prokazatelná a záměrná lež to, že Pákistánci v Rotterhamu unáší a znásilňují děti. Dokonce byli lidé za šíření těchto "lží" pronásledováni a zavírání. No a nakonec se ukázalo, že je to pravda.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jeste hur je na tom napriklad Svedsko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak například tvoje naprosto pravdivé tvrzení o Rusku je úplně vylhané - tam platí, co televizní stanice nebo server, to vlastní názor.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To víte, rusky neumí, nikdy tam nebyl, vi o tom kulové a je pomaten tou správnou pravdou šířenou tímto státem a EU, ministerstva pravdy nají právě bojovat proti tomu aby si někdo uvědomil, že tyto zaručené pravdy jsou často čisté lži a dezinformace.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba já rusky rozumím, v Rusku jsem byl a denně jsem v kontaktu s řadou svých ruských kolegů a všechny mainstreamová média tam pějí jen tu jedinou správou pravdu, kterou jim diktuje báťuška Putin a třeba teď, před prezidentskými volbami, tam ta masírka byla ultra hustá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

- hele "kamarade" evrospka media lzou nebo zatajuji zcela bezne informace jak na bezicim pasu osobne velmi casto cestuji po Evrope (pracovne i soukrome) a nahodou jsem se dokonce primotal k nekolika zahranicnim demonstracim jako pozorovatel pro i proti migraci a dokonce jednou proti TTIP/CETA a jelikoz me to zaujalo jal jsem se hledat nejake to info v zahranicnim i ceskych mediich tolik lzi a upravenych dat v prospech toho "evropskeho" pohledu nezazil lzi a umyslne provokace tzv. novinari s podporou statnich ozbrojenych slozek jsem snad nezazil ..i CT vysostne lze o mistnich a zahranicnich udalostech a to si troufnu rici ze ze vsech mistnich medii ma nejobjektivnejsi zpravodajstvi ale tam kde se to hodi proste neco poupravime zamlcime apod. :)
- za dalsi mnoho zverejnenych informaci v minulosti bylo oznaceno za lzi/konspirace/propagandu a az po nekolika generacich kdy byli zverejnene tajne materialy (nebo je nekdo "vynesl") se ukazalo ze jsou pravdive a ted si uvedom ze USA ma plno materialu ktere mozna odtajni az za mnoho generaci v dobe kdy uz budou akteri i jejich primi potomci davno pod drnem ...

tak jak dokazez ze je neco prokazatelna zamerna lez kdyz si jednotlive vlady plati tisice lidi k vytvareni pravdy vhodne k plneni jejich zameru a dalsi tisice dezinformatoru ? >> a to ani nepocitam "elity'" a lobisty kteri maji take sve zajmy a snazi se ovlivnovat deni ve svete ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš být konkrétní?
Docela by mě zajímalo kdo protestuje proti CETA/TTIP. Nevim co mají za skandály.

Já vím jen o tom, že všichni Okamurovci pořád nemůžou českejm televizím odpustit že neinformovali dostatečně o uprchílích z Afriky a středního východu.
Ono je to těžký, když si nevyhraděj desítky novinářů aby čekovali situaci všude a pak konkrétně psali, že dochází k takovejm a makovejm pochybením, a že velká část lidí je nevzdělená a v Evropě těžko integrovatelná. Jak pak psát že je něco špatně když je všude na toto info napůl embargo, autocenzura. S tímto měla problém velká část evropských kanálů... prostě to bylo tak nekontrolovatelný, že o tom nikdo moc nevěděl. Čecháček holt o cizích zemích moc informovat neumí :-D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne jsem se primotal k velke demonstraci v Berline lidi jsou proti TTIP CETA navic castecne az po silnem natlaku zacli zverejnovat aspon cast uz vyjednanych polozek coz je stale spatne...bohuzel ac je to velmi dulezita vec tak media i verejne cinne osoby se nas snazi presvedcit ze pod kazdym druhym kamenem je Putin nebo jiny rus ....a tim odvadi pozornost od korupce a mnoha dalsich vnitrnich problemu.....

Ohledne migrace a zminenych problemech je to proste lez kdyz mohli o problemech a zvysene kriminalite muslimskych komunit informovat pred 10-15 lety dokonce s vyjadrenim specialnich slozek jenotlivych evropskych statu tak proc to najednou nejde i kdyz je to mnohem aktualnejsi tema nez kdysi?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jedna vec je ze sa klame, zamlcuje alebo vymysla. Tam si aspon moze clovek poveda ze maju nejaku zmagorenu agendu ktoru nasleduju. Co je ale horsie ze za posledne roky sa rozmohol totalny diletantizmus a lajdactvo. Ako keby mediam uz bolo uplne jedno co generuju, hlavne nech je toho vela aby bol cash z reklamy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No mě hlavně vadí, že nějakej Google (nebo kdokoliv jinej) chce rozhodovat o tom, co je a co není pravda a co si mám o čem myslet (přičemž u toho ještě drze šmíruje kde může). Vede to, mimo jiné, i k takovým hrůzám jako je vyprazdňování pojmů, politická (a společenská) "korektnost" - to poškozuje význam různých pojmů a jazyk obecně (a v důsledku toho se po čase není nikdo schopen na ničem pořádně domluvit, protože každý buď mluví "trochu jiným jazykem", nebo se dokonce bojí mluvit úplně). To je absolutně špatně, jestliže jsme svobodná země - tvrdí že jo - tak ať laskavě nechají lidi rozhodovat a tvořit si jakékoliv názory samostatně.

Tohle dělejte vždy, bez ohledu na situaci. Jsme sami sobě svými pány, Bůh nám dal svědomí (abychom cítili a poznali, co je správné) a možnost samostatně myslet a přijímat názory a rozhodnutí a nikdo vám ji nevezme, pokud mu ji sami (a tím sami sebe, protože je to to nejcennější, co každý máme) neodevzdáte. Jestliže odevzdáte (proti svému svědomí, pokud ho máte - protože to nebude chtít tohle připustit), prakticky jste zemřeli - v takovém případě byste to již nebyli vy, nežili byste svůj život.

Rusové již pochopili, že je lepší umřít ve stoje bude li to nutné, než živořit na kolenou. To je činí velkými, stojí za nimi sám Bůh. Pochopíme to i my?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak cokoli z toho souvisí s tím, že u nás si může pouštět Aeronet hubu na špacír, kdežto v Číně by vás za něco takového sbalili? Jsou prostě místa, kde hlásat něco protivládního jakoukoli cestou je pro dotyčného průser. Rusko takovým místem spíše je, byť třeba ne do takové míry jako Čína nebo Severní Korea. Evropa zase spíš povětšinou není. Že nějaká televize kecá je úplně jedno, protože televize nemá monopol na šíření informací. Nikdo vás nenutí se na tu debilbednu dívat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jestli to bude pravda tak server diit.cz ani google nenajde.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

zase to na tebe sedne jak prdel na hrnec :) vis ze jsou nejvic ohrozeny tve vlatni prispevky :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A co je ta správná "pravdivá" informace bude určovat (o ověřování se dá zhusta pochybovat) kdo?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No nejlépe ty sám, ne?

Ale chápu jak to myslíš. U nás tím pověřili CTHH a různé neziskovky, bude potřeba to tu od nich vyčistit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro stát má životně důležitý význam použít svou veškerou moc na potlačení lišících se názorů.Pravda je úhlavní nepřítel lži, a proto je pravda největším nepřítelem státu.
Tato památná slova pronesl v roce 1938 Pepíček Goebbelsů. a já dodávám, kluk ušatý byl geniální vizionář.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všechno špatně, jako obvykle, na druhou stranu je to realita.

A realita je prostě taková, že nezávislé médium neexistuje a z principu ani existovat nemůže, protože každá vypuštěná informace je vypuštěna za nějakým přímým či nepřímým ziskem, jímž může klidně být i osobní potěšení šiřitele. Tak to prostě je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by nemohlo existovat, podívejte se na různé feedy na internetu. Zdrojem jsou obyčejní lidé, kteří zveřejňují události např. na Twitteru. To se pak shromažďuje na nějakém webu, fóru, další soc. síti. kde se o tom vede další diskuze. Pokud je zdroj (ne)zaujatý tak se o tom ví, stejně tak jestli je (ne)věrohodný a to díky své historii.

To je na míle vzdálené cenzuře v klasických médií, kde informace jednak procházejí nějakým sítem (výběr zdrojů, výběr diskutujících, použití jen toho co se hodí), upravují se v duchu nějakého vyššího zájmu (třeba EU nebo vlastník. přednes moderátora či pisálka) a používají se k propagandě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo je ve skustečnosti kdo na síti se bohužel nedá 100% ověřit. A organizovaný desinformátor si "věrohodnou historii" pořídí. Navíc každý z nás vidíme věci jinak ze svého subjektivního pohledu. Dokonce i videozáznam se dá sestříhat tak, aby vyzněl podle přání toho kdo ho zveřejní...
Ono bohatě stačí pokud pravdivá informace bude jen z jednoho zdroje a nepravdivé z deseti, ve výsledku pak lež bohužel převáží...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tím nesouhlasím, ty nejdůležitější zdroje mají obličeje a jména, nějaký identifikovatelný charakter a způsob myšlení. I ověřený zdroj může přinést nepřesnou informaci, ale pokud jich bylo >95% v pořádku tak je zbytečné nad věrohodností polemizovat (kromě toho musí mít člověk vždy nějaký odstup). A hlavně to není založené na jednom zdroji, ale na více, dá se vše poměrně snadno ověřit tím, že to potvrdí další 2-3 lidé. Zbytečné dělat unáhlené závěry, stačí počkat.

Věrohodnou historii si nikdo nepořídí, protože vzniká několik měsíců či let a může zaniknout během pár minut. Pokud nepravdivé zdroje převáží tak se stejně časem přijde na to, že to bylo jinak.

Ideální není nic, ale tohle má k tomu asi nejblíže - informace je živá, pracuje se s ní v diskuzi, jsou tam samoopravné a ověřovací mechanismy atd. Je to asi nejjednodušší způsob funkčního informačního systému (i když chyby se vyskytují ve všech systémech). Takhle funguje i hodnocení řemeslníků, restaurací, taxikářů, prostitutek, aukce (Ebay) apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemůžeš to brát tak absolutně. Stejně tak bys mohl říct, že neexistuje spolehlivý počítač nebo spolehlivé auto. Pokud je míra "zkreslení" informací od daného zpravodaje malá, tak ho můžeme požovat za nezávislého a objektivního.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To už je dané tou mírou, stejně jako u auta nebo počítače. Stoprocentně spolehlivý není žádný. Objektivita je čistě subjektivní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě nevím, proč mi Google v News pořád cpe Sputnik, když mám veškerou ruskou propagandu, bulvár a sport zakázány v nastaveních. Nejdříve by měli zapracovat na svých aplikacích, aby dělaly co mají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.