Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Google Glass v novém: Sluchátko a podpora dioptrických brýlí

Google Glass earbud 01
Google se pochlubil druhou generací elektronických brýlí Glass, které se už nebudou spoléhat na přenos zvuku přes lebeční kost - navíc budou použitelné i pro uživatele dioptrických brýlí…

Fotografie novinky ukazují jednu z podstatných změn, kterou nová verze Google Glass přináší. Výrobce vyslyšel stesky na téma špatné slyšitelnosti zvuku při silném větru nebo v hlučném prostředí, takže se nová verze nebude držet přenosu vibrací přes lebeční kost. Namísto toho přináší (monofonní) sluchátko, které by podle většiny zdrojů mělo být odpojitelné (objevují se i zprávy, které odpojitelnost neuvádějí nebo popírají, ale jsou ve výrazné menšině, takže předpokládáme, že jde o důsledek nějakého informačního šumu).

Google Glass earbud 02

Krom této změny bude možné upravenou konstrukci kombinovat i s dioptrickými skly, ale prozatím chybějí bližší detaily, jakým způsobem to bude realizováno (nedovedeme si představit snadný uživatelsky dosažitelný postup, který by mohl vést k uspokojivým výsledkům, ale třeba nás Google překvapí).

Novinka bude dostupná formou výměny všem členům programu Explorer, kteří budou mít 60 dní na registraci výměny za současný model. Google jim novinku zašle přímo na adresu (pravděpodobně však pouze v rámci USA). Zároveň mohou pozvat až tři přátele, kteří získají možnost testování nových brýlí (byť to není explicitně zmíněno, předpokládáme, že se $1500 poplatku nevyhnou).

Zdroje: 

Diskuse ke článku Google Glass v novém: Sluchátko a podpora dioptrických brýlí

Čtvrtek, 31 Říjen 2013 - 06:01 | De | Za chvíli bude člověk opravdu vypadat jak robot :...

Zobrazit diskusi