Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google končí s Wave

Zajímavá myšlenka, ale špatné zpracování - hlavně otřesná pomalost a mizerná, respektive žádná správa kontaktů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wave měl jistě své chyby, ale jeho zrušení mě docela mrzí. Podle mě byla základní myšlenka hodně zajímavá, využití v praxi bych si uměl představit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně mi přijde, že tomu Google udělal dost slabou reklamu. Internetem prolítla nějaká videa a prezentace v době, kdy měl ještě wave do vydání hodně daleko, ale pak bylo ticho, skoro nikde se o něm nepsalo - předpokládám, že se většina potencionálních uživatelů ani nedozvěděla o jeho existenci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Gmail mal nejaku specialnu reklamu? Pokial viem, tak nijak zvlasne nebol nikde propagovany a napriek tomu bol velmi rychlo zaplaveny ludmi.
To iste imho plati aj o facebooku. Proste sa to roznieslo medzi ludmi a uz to islo samo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Gmail je proste email a na email reklamu delat nemusis. Kazdej vi co je mejl a jak se s nim dela. To se o wave rict neda

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem jej v praxi používal. Je to dobrý nástroj pro komunikaci s kolegy na projektu. Často jsem wave použil i místo wiki.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, cekal jsem az to dopracuji do pouzitelne formy. Zruseni me hodne mrzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno "zive psani" melo napriklad ICQ, tuisim nekde ve verzi 98beta:-) To bylo uplne idealni na chatovani, protoze clovek nemohl neco napsat, pak to smazat a odeslat neco jineho, pac to ten druhy uz stejne videl, co psal :-))
A take to bylo dobre na "virtualni skakani do reci" , protoze uz v pulce psane vety jsem vedel, co dotycny pise, a mohl jsem na to reagovat, jeste nez to dopsal, stejne jako v realu, kdyz se clovek s nekym hada:-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo,tak tohle mi taky chybi. Stare ICQ melo paradoxne vice takovyhle super vlastnosti, ktere nekam zapadly ... Uz se tesim, jak to za 10 let, nekdo opet obevi a bude prezentovat jako super mega ultra novinku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A já už se těším na toho třetího, který za to bude vyhrožovat soudem za nezaplacení patentu na "živé psaní" ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen at se klidne soudi. Vzhledem k tomu, ze unixovej talk to umel uz hodne davno, tak akorat zbytecne vyhodi prachy. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže bylo to patentované? :D ... bohužel v tomhle světě vyhraje blb, kterej si to jako první patentoval ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to spravne chapu, tak v tomhle pripade ne. Patent se na to muze podarit ziskat, pokud je zadatel dostatecne kreativni pri vymysleni popisu a urednik neprohlidne, ze to ve skutecnosti vubec nic objevnyho neni. Ale pokud to pozdeji nekdo napadne a prokaze, ze v dobe udeleni patentu to byla davno znama vec, tak by ho meli zrusit.
Problem by byl v pripade, ze by patent vlastnil primo puvodni autor talku (za predpokladu ze neni zadnej predchudce, kterej vyuziva stejnej princip), to by se ve svete patentu napadalo blbe. Pritom logicky by to byla stejna blbost, protoze na posilani jednotlivych pismenek neni nic tak objevnyho, aby na to nedokazalo nezavisle na prvnim "vynalezci" prijit libovolny mnozstvi dalsich lidi. Takze je hovadina mu takovej patent vubec udelit, ovsem nekde na to maji jinej nazor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tomu se bohuzel rika pokrok, nejednou jsem toho byl svedkem u nekolika programu (u OS vzdy) kterym vzdycky zmizela nejaka super dobra namakana funkce a misto ni se pridalo jen par naprosto zbytecnych nebo dokonce obtezujicich funkci + par barvicek navic a kosmeticky zmeny typu co bylo vlevo je ted v pravo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne sa skor paci, ze to Google bez zbytocneho natahovania a pretlacania pochoval. Ini by to skusali pretlacit za kazdu cenu a zivili by skapinajuci projekt...

A paranoici a konspiratori aspon nebudu moct nadavat na Google aka Big Brother :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prave naopak. Timto Google dokazuje ze je Big Brother. Tohle byl prvni projekt, ktery si mohl kdokoliv nainstalovat na svuj server a nedavat tak svoje data Googlu. IMHO to je ten hlavni duvod pro Wave konci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.