Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google kupuje DocVerse, další kolo boje s MS Office začíná

šlo by anketu doplnit o údaj "počet hlasujících"?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nyní ne, ale budem na to myslet. Nyní je zatím 214 účastníků.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nic vzlom, ale chyba mi v ankete moznost: Vyberam podla typu dat, raz len lokal (uprava, sklad)a inokedy kludne aj internet(uprava, sklad).

Ono je pre rozne druhy pouzitia lepsie raz to inokedy ono. Nejak si neviem predstavit, ze pre mna citlive dokumenty by som mal iba na nete.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já používám Gmail a DropBox. Takže valnou většinu dat mám na netu. Edituju zatím převážně na lokále, ale nebráním se změně...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na povaze dat. Svůj klíč k bankovnictví bych tam neuložil (i když ve světě keyloggerů je to možná jedno :-), ale hodně "domácích" dat, jako je spotřeba elektřiny, denník automobilu nebo rozpočet na rekonstrukci - to si myslím není zas tak pruderózní. A hlavně tedy kalendář (i když tohle asi není zrovna pintlich), bo cestuji a ne vždy mám notes po ruce, když domlouvám termín po telefonu, zato net je všude kam si sednu :-) Ale spíš je otázkou, zda svěřit netu něco firemního, docela by mě zajímalo, zda by to někdo riskl...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dle ankety je to tu samá vyplašená slepice - lokál je mrtev braši, ať žije cloud!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dokud bude o lokál zájem, neumře. A ten zatím naštěstí je. Řekl bych, že nejde o slepičí vyplašenost, ale o princip. Proč dělat na dálku něco, co můžu pohodlněji a bez obav o poruchu nejnespolehlivější komponenty celého řetězce (internetové spojení) dělat na lokále? Trochu mi to připomíná "Rube Goldberg machine".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč? Odpověď je přece evidentní - abys nebyl vázán na konkrétní počítač.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mně nevadí být vázán na konkrétní počítač, v mnohých situacích mi to přijde, že to je v pořádku a rozhodně sem patří vytváření dokumentů. Taky si nepůjčuju od každého mobil, kdykoli si potřebuji zavolat. Mám svůj.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co dodat, nejsi vizionář :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dovedu si predstavit, ze by se to dalo vyuzit, pokud by ta aplikace sla rozjet ve firemnim (izolovanem) prostredi na intranetu.
Takhle me to prijde cilene na koncove uzivatele, kteri si proste nekoupi MSO ci nenainstaluji OO, ale budou "platit" pres kontextovou reklamu a spam - a on nekdo urcite rad zaplati za nejakou takovou statistiku dokumentu od "prumerneho Americana".
Existuje procento dokumentu, ktere bychom tam asi nenahrali, ale u kazdeho je ta hranice jinde. Ja sohlasim s WIFTem. Tudy ne, pratele.
(Ovsem podivate-li se na FB, tak u nekterych uz neni co vic na sebe prasknout ;)).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

On takovej amatérskej teamsharing dokumentů (některých) je docela lákadlo, někteří lidé kolem mne by to rádi využili.
Chtěl bych jen poukázat na fakt, že v hlavách lidí se implikuje automaticky = dokument na netu je pro všechny. Ale tomu přeci tak není ne? Obecně je jen pro ty, kterým to umožním. A že někdo může toto omezení obejít? A kdo, obyčejný BFU? BigBrother? Hacker? A vy všechny maily šifrujete PGP aby si je nikdo jiný nemohl přečíst? Chci jen poukázat, že e-mail je taky dokument a ne každý provozuje vlastní qmail ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.