Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google vydal Nexus 10 jen po internetu, slavnostní uvedení překazil hurikán

Ufff, to je tak osklive, az jsem si na prvni pohled myslel, ze tam bezi ubuntu:o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zatial tablet nepotrebujem ,ale keby som kupoval tak urcite nie bez SD card slotu... Co to vyhodim ked tych integrovanych 32GB nand flash zdochne tak ako kazda ina flash ? Pri pripadnom predaji ako znicim osobne udaje ? nejak nemam doveru k nejakemu "sformatovaniu" internej flash.Keby to aspon bolo pouzitelne ako kresliaci tablet so stylusom a sirokym rozsahom snimania sily pritlaku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To si myslíte, že když zdechne vnitřní flash, tak se ten tablet rozjede na externí?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

rozumím tomu tak, že AndyF1 vyžaduje pro data externí flash, čímž v důsledku méně zatěžuje interní flash a tak prodlužuje její životnost

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z interni flash jede i opercni system, takze kdyz odejde, tablet ani nenabootuje. Neverim, ze je nekdo schopny pouzivanim (i intenzivnim) tabletu nebo telefonu odrovnat flash pomoci prepisovacich cyklu.

Co se bezpecnosti tyce, tak i pokud mate v zarizeni kartu, tablet bude ukladat informace jako kontakty, emaily, sms atd. do interni pameti. Chova se tak Android, iOS (karta ve ctecce), choval se tak PalmOS i WM, verim tomu, ze stejne se budou chovat i WP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nie je dovod nepritomnosti SD slotu patent Microsoftu na FAT? Google sa mozno iba snazi minimalizovat naklady na patenty.
Ja by som dnes nepritomnost SD slotu tak tragicky nevidel. Na aplikacie by malo tych 32GB bohate stacit (aspon pre drvivu vacsinu ludi). Media a dokumenty si ludia aj tak ukladaju na cloudove sluzby alebo maju doma NAS. Nakoniec nechavat dokumenty na nespolahlivom mediu ako je SD karta je nebezpecne.
Iste sa najdu pripady kedy by sa citacka SD hodila (napr. prenos fotografii z fotoaparatu do tabletu na dovolenke), ale az tak vela ich nie je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně. Taky to tak běžně dělám. Nahraju si HD film(cca 5GB) do Dropboxu a pak si to někde cestou pouštím přes EDGE. Na co karty... A vůbec mi nepřijde lepší nasypat doma celou řadu seriálu na kartu a pak být nezávislý na připojení třeba i pod stanem.
A rozhodně není lepší mít slušnou knihovnu hudby stále sebou. Raději si dám upomínku před každou cestou, nahraju si do tabletu to jedno album co se tam vejde bez karty a pak ho celou dovolenou omílám dokola do zblbnutí dokud se mi nezhnusí a nehodím ho i s tabletem do popelnice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Iba zopakujem ze vacsina HD filmov je vacsich ako FAT32 limit. Okrem toho pozerat HD film na 10'' obrazovke rozhodne nepovazujem za "normalne" pouzitie tabletu. To je skorej nieco pre masochistov, sorry :-)
Argument o hudbe snad nestoji ani za komentar. Mi chces povedat ze na 32GB internej pamati si neurobis 2GB miesto na 10 mp3 albumov?
Ja 10'' tablet nepovazujem za prenosne zariadenie, mozno preto by mi SD slot nechybal. Povazujem ho za domaci spotrebic ktory na pocuvanie hudby a sledovanie filmov nie je vhodny.
Chapem ze pre teba je absencia SD slotu zasadny problem. Len som chcel povedat ze pre vela ludi (mozno pre vacsinu) to problem nie je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

před vámi tady nikdo o HD filmech nepsal
znám individua, která mají těch alb řádově více jak 32GB a nedělá jim problém si to na SD fleškách brát na cesty s sebou - neřeší se predikce co se bude poslouchat a pak se točit na omezeném výběru
jistě 10 palců není na sledování videa ideál. při špatném počasí ve stanu nebo na chatě se ještě může hodit ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, já mám třeba na 32 GB SD kartě v telefonu volných už jenom nějakých 6 GB. :) Výhoda SD karty je právě v tom že člověk nemusí řešit co se tam ještě vejde a co už ne. Už dnes jsou například hry dost velké a za rok až dva budou ještě větší. Těch 32 GB v tabletu bude za chvíli stačit možná tak na holé aplikace a tak bude člověk rád za třeba 128 GB SD kartu na filmy a hudbu. Slot na SD kartu podle mě dost prodlouží životnost zařízení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"před vámi tady nikdo o HD filmech nepsal"

Nabuduce ked niekoho obvinis, najprv si over fakty, kreten.
Pozri sa o par prispevkov vyssie, alebo pouzi CTRL+F a zadaj "HD".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

milý retarde, najdi si co znamená slovo "ironie" ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

OK, skusim slusne, aj ked mi to v tvojom pripade nejde lahko...

"HudsonStan" pisal o HD filmoch, ironicky myslel iba nahravanie do dropboxu, nie samotne pozeranie HD filmu. Potom na neho reagoval "zipiik". Az potom som pisal ja. Este otazky?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je fakt že na tabletu člověk nepřítomnost SD karty překousne spíš, než v telefonu. Ale důvod proč se Google SD kartám tak brání nechápu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je pravda, ze pokud si budu chtit pustit na tabletu film v HD, tak soubor bude vetsi, nez je limit FAT32. Otazkou je, jestli Android podporuje NTFS, vFAT nebo ext2/3/4 na kartach. S kamaradem jsme rozbihali podporu NTFS na tabletu od Lenova a byl nutny root.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... me ta predstava, ze se androidi tablet da provozovat bez roota, stejne pripada nepravdepodobna ... a podpora ext2 by snad mela byt snazsi nez NTFS?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Můj Galaxy SIII exFAT na SD kartě podporuje. Mám tak naformátovanou SD kartu právě kvůli HD filmům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pouzivam na cestovani jako mapy, fota, a serialy na prelety, a tahat jakakoliv data mimo EU by se naramne prodrazilo, nad oceanem stejne zadnej signal neni :) takze nekdy se karta navic hodi a pri dnesnich cenach je to vzhledem k cene samotneho tabletu/telefonu doslova pakatel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to patrilo pod

infidel | 31.10.2012 - 11:22

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.