Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google obdržel 2.4 milionu žádostí o odstranění URL adresy z vyhledávání

Já bych ty internety všechny zrušila :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Francie žádá, aby tyto údaje byly znepřístupněny globálně, ve smyslu celosvětově, spíše než jen pro některé země. Toto řešení je nedemokratické."

Jak souvisí s demokracií filtrování po celém světě? Pokud je na tom něco nedemokratického, tak IMO celé to zapomínání historie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zda je zapomínání historie, nebo obecně ono „právo být zapomenut“, demokratické, je nepodstatné. Podstatné je, že takové právo je přírodní nesmysl, je to stejné jako přejmenování bílé na fialovou nebo kočky na komára. Nic jako právo být zapomenut nemělo nikdy vzniknout, protože to je nesmysl. Nejde prostě lidem nařídit, aby na vás zapomněli. Teda v totalitních zemích to zjevně jde. Ale mine se to účinkem, dokud vás nezabijí nebo vám neudělají lobotomii. Dokud vám to v makovici náležitě funguje, tak nezapomenete, i kdyby se tisíc komančů stavělo na hlavu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Zda je zapomínání historie, nebo obecně ono „právo být zapomenut“, demokratické, je nepodstatné."
Autor článku si zjevně myslí něco jiného, když to explicitně zmínil.

Souhlasím s tím, že právo na zapomínání je nesmysl (ale když soudruzi dokáží udělat "z vraha za pár let ctihodného občana", tak jinak než úpravou historie toho dosáhnout nemůžou:-).

"Dokud vám to v makovici náležitě funguje, tak nezapomenete, i kdyby se tisíc komančů stavělo na hlavu."
Myslím, že nejde o zapomenutí člověka, ale o změnu historie lidstva. Kolik si toho pamatujete ze světových válek? Z Plyšáka? A nakonec člověk přece nemůže být všude nebo zjišťovat si všechno o všem a to všechno si pamatovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.