Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google Pixel je propadák? Těžko, neprodává se o moc hůř než původní iPhone

"který Google vyvíjel ve vlastní režii"
To není až tak pravda, vzhledem k tomu, že výrobce je HTC a telefon má nemálo společného se staršími HTC modely. Což není žádné překvapení, když tvrdí, že Pixel vznikl za 9 měsíců.
https://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/2016/10/HTC-Desire-vs-Pix...

Pixel určitě není propadák, jen je to "typický HTC" - za svou cenu předražený, příšerný design, malá baterka apod. V podstatě největší výhody tohoto telefonu jsou výborná stabilizace obrazu u videa a neomezený Google Drive pro fotky a videa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„To není až tak pravda, vzhledem k tomu, že výrobce je HTC“

Pokud iPhony vyrábí Foxconn, znamená to, že je nevyvíjel Apple, ale Foxconn?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A Foxconn dělá pro iPhone design a rozložení komponentů?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je ovšem ukázkový argumentační faul. Co to je za nesmysl? Je přece rozdíl, když Apple designuje iPhone od A do Z včetně vývoje vlastního SoC a dalších komponent, a když si Google na tohle všechno najme 3rd party výrobce (HTC) a vyčlení tým, který s HTC úzce spolupracuje na detailech.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„Tohle je ovšem ukázkový argumentační faul.“

Nikoli. Argumentační klam je snaha vyvracet konstatování, že Pixel vyvíjel Google, tvrzením, že Pixel vyrábí HTC. To samozřejmě nijak nesouvisí, což jsem svojí poznámkou ilustroval. Zatímco s Nexus zadával Google vývoj samotným výrobců, kteří ho pak i vyráběli a vklad Googlu byl minimální, v případě Pixelu pochází návrh od Googlu, byť je přizpůsobený možnostem výrobce, tady konkrétně HTC. Na rozdíl od Nexusu se Pixel neprodává primárně pod značkou výrobce, ale pod značkou Googlu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Je přece rozdíl, když Apple designuje iPhone od A do Z včetně vývoje vlastního SoC a dalších komponent"

Jste si jist, že v prvním iPhonu byly použity komponenty vyvinuté Applem?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S touhle logikou "vyvíjí" Foxconn skoro všechno... I to HTC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Generalizované kopání do HTC souvisí s realitou, nebo se jedná o argumentaci vytvořenou davovým šílenstvím?

HTC 10 One nebylo výrazně draží, ale ani levnější než srovnatelná konkurence. Zpracováním i svým tvarem předčí konkurenci (ověřeno a certifikováno vlastníma rukama), fotografiím se nedostává příliš agresivního post-processingu (např.: SGS7) a vlastně zbývá jen ta baterie. Bohužel osobní zkušenost se vymezuje na vlastní zakoupený kus, který nijak nevybočuje z průměru. SGS7 ostatně používá shodných 3000mAh, rozdíl bude v optimalizacích a panelu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenom pár věcí:
1. Android není nový os
2. Google není nový hráč na trhu s telefony

Nové je akorát jméno pixel, s tím, že nelze porovnávat se zavedenou konurencí souhlasit nelze. Řekl bych, že Google má oproti jiným výrobcum ještě hodně dobré prodeje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak, ze se srovnavaji jablka s hruskami, je nad slunce jasne.

Nejlegracnejsi je srovnavat prodeje na trhu, ktery zacinal (pred 10-ti lety) a trhu, ktery je zavedeny (dnes) - jeho dnesni velikost je mj nekolikanasobne vetsi.

Nekdo by se mel zdejsi redakci slozit na nejakou dobrou knizku se zaklady marketingu, doporucuji Kotlera. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Nekdo by se mel zdejsi redakci slozit na nejakou dobrou knizku se zaklady marketingu, doporucuji Kotlera."
Já bych řekl, že jim to jde skvěle.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„jeho dnesni velikost je mj nekolikanasobne vetsi.“

Trh mobilních telefonů za posledních deset let vzrostl zhruba o polovinu, ani omylem několikanásobně. Separovat smartphony, aby trh v roce 2007 vypadal menší, nemá smysl, obojí zákazník kupuje za stejným primárním účelem. Před deseti lety byl smartphone chápán více-méně jako nový směr v high-endu mobilních telefonů.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Separovat smartphony, aby trh v roce 2007 vypadal menší, nemá smysl, obojí zákazník kupuje za stejným primárním účelem."

Jako že ti, kteří si kupují přenosné počítače za 20kKč, si je kupují primárně proto, aby jimi mohli telefonovat? Tak ten je fakt dobrej...

Pokud vynecháme separování trhu, tak by mohlo být zajímavé kolik procent tržeb z mobilů udělali iPhony tehdy a Pixel dnes.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

> Jako že ti, kteří si kupují přenosné počítače za 20kKč, si je kupují primárně proto, aby jimi mohli telefonovat? Tak ten je fakt dobrej...

ano vetsina end useru ..To ze je to ve skutecnosti celkem vykonny pocitac s moznosti telefonovani je ani nenapdadne

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tu o tom jak jsou vsichni hloupy uz tedy mame. A ted tu o tej chaloupce z perniku. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ted jsi tomu nasadil korunu, to je to same, jako rict, ze analyzovat trzni pozici vyrobce s osobnimi auty nema smysl bez zapocitani vlaku, autobusu, trolejbusu a tramvaji, protoze primarni cil je uplne stejny - jsou to kolova vozidla, ktera slouzi k prevazeni lidi. :-)))

Opravdu doporucuji toho Kotlera, tam jsou naproste zaklady marketingu, ktere ti evidentne chybi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

myslim, ze googel to pototo hlavne zmenou nazvu. Ved Nexus uz bol znamy pojem a hovoril o cistom androide.

Pixel? to je co? nejaky novy cinsky predajca?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pixel je pro jiny uzivatele v jiny cenovy relaci s jinym pojetim sluzeb.. davat znacku lepsiho lowendu na hiend je marketingova sebevrazda..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky je ale třeba brát v úvahu velikost trhu, iPhone byl v roce 2007 i se svými 480 tisíci kusy měsíčně jedním z nejprodávanějších telefonů. Prodat stejné množství dnes, kdy se prodeje u nejlepších počítají na miliony měsíčně a i celkový objem trhu je několikanásobný, už moc dobré není...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To sou krasny vymluvy. Staci si to dat to kontextu s prodejema predchozich nexusu, ktery to nahrazuje a co nam vyjde ? Ze to propadak je. A nejaky vymluvy na novou znacku... Ty mobily se neprodavaj protoze: A ) jsou hnusny B ) jsou drahy C ) skoro kazdy si muze doplnit svuj vlastni duvod, co je na tech mobilech spatne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

v kontextu predchozich nexusu ti vyjde to samy co pri srovnani kazdyho lowendu nebo nizky stredni tridy s hiendem.. zjistis jen to ze mainstream se prodava vic jak hiend.. proto se tomu taky rika mainstream (: ze se hiend prodava min je jasny.. tim nemuzes zduvodnit ze je to propadak (: navic to vyrobci jako propadak nevidej protoze uz delaj nabidky googlu na druhou generaci, kterou chtej vyrabet misto htc..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A dal ? To ze neco ma highendovou cenu z toho highend nedela. Prumerny mobily co vypadaj jako kazdej druhej cinan.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

takze cena nedela cenovej segment jo? (: genialni myslenka.. design je komplet subjektivni vec.. si precti diskuse kdyz se objevily prvni fotky.. vsichni resili ze to vypada jak iphone.. me je vcelku jedno co v tom kdo vidi, ja bych si nekoupil ani nexus ani pixel.. muj nazor ale i tvuj je vedlejsi pze at si myslime co chceme, pixel ma recenze docela dobry i pri highend cene, takze lidi to berou.. prodeje prvni generace ktery miri k sesti milionum za rok, to fakt na propadak nevypada (:

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo takhle.. jako ze nesmyslna cena z toho dela neco vic nez to je ? Tak to pak jo. Jenze google neni apple a nema svy stado ovecek...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to bude tezky.. hele, hiend je cenovej segment.. jestli neco patri do hiendu zalezi jenom na cene.. ne na tom jestli je to povedenej nebo nepovedenej produkt, ani ne na tom jestli se ti libi nebo ne.. hiend je drahy zbozi, lowend je levny zbozi.. rozhodne ne ze hiend je nejprodavanejsi a lowend jsou propadaky..

pixel se na svoji cenu prodava vcelku dobre takze to par milionu lidi vidi jinak nez ty (:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sorry ale ja jako technicky typ nemuzu souhlasit s tim, ze neco je highend kvuli cene. To jako kdyz nekdo doveze levnyho cinana a u nas mu jako dovozce nasadi nesmyslnou cenu tak se z toho taky stane highend ? ... I kdyz lidi co tomu nerozumej a posoudej to podle ceny by se mozna naslo dost :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Interpretuje-li slovo "dost" přibližně 95%, pak to smysl dává.

Vlastně ano, protože i "technický typ" se velmi těžko bude orientovat v kvantitě informací, které se neustále mění, přeznačují, překrucují a ohýbají podle potřeby, že budete mít velký problém se objektivně orientovat v tom, co leže z ohňů čínských kováren/pekáren. Tím neříkám, že nebudete podstatně objektivnější, ale všechno usledovat nemůžete.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Označení high-end a low-end je skutečně označení pro cenový segment, ne pro kvalitu zboží. Existuje celá řada nepovedených high-endových produktů i řada kvalitních low-endových. Cenový segment vyplývá ale spíš z pojetí výrobce - pokud jeden koncový prodejce produkt pětinásobně předraží, nic to na segmentu nemění. Ten se zpravidla odvíjí od doporučené ceny výrobce.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt je to ANDROID a teda smejd jako kazdej jinej.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

no-X promin, ale Jezkuv blog hadr proti tomuhle!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děsím se dne, kdy se mnou budou všichni souhlasit. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle článek je jeden z top nesmyslů, které jsem na diIT za poslední měsíce četl. Ale úplně mě to nepřekvapuje, od no-X jsem toho četl mraky mnohem dříve než začal psát zde, a takřka pokaždé jsem kroutil hlavou nad některýma úvahama. Drž se čísel a suchých popisů architektury AMD chipů, tam není moc co zvorat ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Z mě nebrat, ukrutně velký rámeček dole i nahoře displeje, to je jak ten největší lowend za pár kaček. Nový trend určuje Samsung S8 a LG G6 dokonce i iphone se odprostí mnohem víc od hluchýho místa nahoře a dole. To bude trend který rozliší vlajkové lodi od průměru.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jak muzes napsat takovou sra*ku ? :-D jediny co google udelal je ze prejmenoval nexus na pixel jinak je vse pri starem takze jestlu po 5 nebo kolika letech je uspech ze prodava tolik kolik apple v prvnim roku tak ses hodne k smichu :-D pixel je fail a ty bys mel psat o necem cemu rozumis nebo jit do blesku kde sou na sr*cky hrdi

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nepřejmenovali Nexus na Pixel. Jedno zrušili, druhé přišlo. Jde o úplně jiný přístup - Nexusy byly hardware s čistým Androidem, Pixely jsou nosiče Googlovských služeb. A s tím přišel i kompletně jiný přístup k cenotvorbě.
Fandové Nexusů brblají, protože telefony styl Nexus už nejsou. Ne proto, že byly přejmenovány.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak koukam prvni clovek v diskuzi co chape rozdil mezi nexusama a pixelama.. kdyz vidim ty blitky vejs tak si rikam jesli google tak zazdil marketing ze vetsina lidi nepochopila co pixel je, nebo se tu sesla parta ignoratnu (: jinej obchodni model, jinej cenovej segment, proste jina filozofie.. kdo to chape jako prejmenovaj nexus, tak asi spis nechape.. (:

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ach jo, porad je to "nexus" rada, to ze zmenil jmeno a trochu pristup na tom vubec nic nemeni, jen tomu dali odporne jmeno

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jste to prostě nepochopil.

Co ještě musí Google udělat? Zrušil Nexusy, zavedl Pixely. Jo, jsou to taky telefony. Ale jde mu úplně o něco jiného. A vy nekřičíte: "Já chci zpět starý Nexus!", ale:"Pixel je Nexus naprd!". No tak přesně tohle vám chtěl Google říct, když tomu změnil jméno, a vydal i zcela jiný produkt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je sice možné, ale porad je brán jako telefon podle Google a s čistým androidem...
O článku raději no comment, srovnání kulhá na všechny končetiny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ten nadpis je totální úlet a na článek jsem už asi nesebral sílu. Rozvíjí jen onen úlet nebo je relevantní?:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Google s Pixelem na tom je podobně jako Microsoft s Lumiema - v podstatě docela slušný telefon zabil marketingový amatérismus - Pixel je poměrně drahý a na mnoha trzích nedostupný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Drahý, suchý, žádná přidaná hodnota. Ve všem je to lepší průměr, ale není tam nic, o čem bych mohl říct: "To chci!" a utíkal si to koupit. Proto se to prodává tak blbě. Navíc je to HTC.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zaujatý redaktor, který píše nesmysly o WP, které nepoužívá nám omlouvá neschopnost googlu a absurdně srovnává pixel s iphonem, jaksi mu už nedochází, že iphone je ekosystém s vlastním os, zatímco android vyrábí každý blb. Kdyby ehm pixel přišel s vlastním OS, tak by byl zajímavý, to on ale pochopitelně nemůže. Pixel je jen předražená blbost, když u anroid tak třeba 1plus5

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.