Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Google přetahuje Nvidii specialisty na strojové učení, dá $10 milionů každému

Umělá inteligence a strojové učení jsou rychle rostoucím oborem, který má potenciál uplatnění prakticky ve všech sférách lidské činnosti. Včas vloženou investici může trh mnohonásobně vrátit…

Právě investice je to, oč se Google pokouší. Podle zdrojů redakce WCCFTech již zástupci společnosti kontaktovali několik stávajících zaměstnanců společnosti Nvidia se zajímavou nabídkou. Všechny oslovené osoby pracují ve stejné části firmy, vývoji strojového učení (deep learning). Google jim nabídl práci pod vlastní střechou a částky $9-$12 milionů, které by jim byly vyplacené během prvních tří let.

Google v posledních letech velmi výrazně investuje do technologií tzv. umělé inteligence, které používá kupříkladu pro zpracování webového obsahu a zlepšení kvality svých služeb. Pro tyto účely si vyvíjí vlastní akcelerátory, z jeho laboratoří pochází tzv. tensor core, akcelerátor násobení / sčítání matic s šestnáctibitovou přesností.

Nvidia GV100, výpočetní GPU vybavené tensor cores

Koncept tensor cores přejala i Nvidia, která jím vybavila výpočetní jádro Volta GV100. Vývoj samozřejmě dále probíhá a zdá se, že tuto technologii přinesou i výpočetní čipy nadcházejících generací. Pro Google by logicky bylo výhodnější mít vývoj veškerého potřebného hardwaru pod vlastní střechou (krom vlastních akcelerátorů totiž využívá i výpočetní GPU Nvidie), takže je stávající nábor pochopitelný.

Společnosti Nvidia ani Google stanovisko k těmto událostem nezveřejnily.

Diskuse ke článku Google přetahuje Nvidii specialisty na strojové učení, dá $10 milionů každému

Středa, 29 Listopad 2017 - 19:39 | Moonalert | A právníci Nvidia si na nich pak smlsnou.
Středa, 29 Listopad 2017 - 15:38 | tombomino | Nedavno mi Mr.Google se svou ochranou "...
Středa, 29 Listopad 2017 - 15:35 | tombomino | No jasne hype umela inteligence..cim vic umele...
Středa, 29 Listopad 2017 - 12:49 | Tom Buri | dobrej navod.. pracujete u konkurence googlu?...

Zobrazit diskusi