Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google s verzemi Chrome možná brzy předběhne IE i Operu

Asi si taky zacnu vydavat nove verze FF pokazde kdyz tam pridam nejakej tan addon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to mam dojem, ze trosku prilis vysoke tempo toho "vlaku" chlapci nasadili. Kazdych 6 tyzdnov nova major verzia? Takze o rok tu budeme mat Chrome 14? A o dalsi rok Chrome 22? Vyzera to ako "Shinkanzen" iduci tak rychlo, ze cestujuci (uzivatelia) ani nestihnu nastupit v danej stanici, iba to prefrci popred ich nosy...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

existuje nejaky browser co ma nejake normalne cislovanie? nieco co neskace vzdy jedno cele cislo (ako IE a Chrome), a kde po 3.6.9 ide 3.7.0. a nie 3.6.10 ? strasne ma to vie nasrat

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Evidentne nechápeš/nevieš, čo čísla znamenajú.

1.12.123.1234
- version.sub-version.build.revision
- bodka nie je desatinná čiarka ale oddeľovač, preto 3.6.9 je menšie ako 3.6.10

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, já myslím, že pokud čísla verzí nelétají na přeskáčku (neboli snesl bych klidně i sestupné číslování - aspoň budu vědět, která verze bude definitivně poslední ;), tak se v tom inteligentní člověk vyzná :).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

predevsim u chrome ktery se mi automaticky aktualizuje mi je naprosto sumak jaka je to verze. nechapu co muze nekomu vadit na cislovani, to snad nekdo onanuje nad poslednim cislem verze nejakeho softu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na sestupné číslování pozor, může to snadno přesáhnout do záporných čísel! :o) Kdysi jsme s kamarádem zkoušeli oscilační číslování kolem čísla e...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No klidně ať si to číslujou jak chcou, hlavně ať nedělaj kixy a ať zajistí automatickou aktualizaci aby ještě rok po vydání Chrome 8 nebyli pořád lidi s Chrome 2... Chrome, stejně tak třeba Firefox, podporou nových věcí tlačí kvalitu webu kupředu. Zato velké množství kreténů s IE6 jsou jak koule na noze, pokud si je nemůžete dovolit odstřihnout úplně...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

IE6 už bych dnes neviděl jako kouli na noze. IE6 už není považován za webový prohlížeč, ale platformu pro provoz postaru napsaných intranetových aplikací. Vývojáři mají právo jej nepodporovat a většinou už to dělají, protože nepodporou IE6 prakticky o nic nepřicházejí. A ve firemním prostředí není problém napsat novou aplikaci korektně a provozovat ji na jiném prohlížeči, zatímco staré aplikace, kterých se nelze zbavit, budou nadále provozovány na IE6.

Nějak si tedy nedovedu představit situaci, kdy si nemůžete dovolit přestat podporovat IE6.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

... v situaci kdy je majiteli firmy a zadavateli zakázky na web 50+ a nachází se v mentálním stavu "proč aktualizovat, když mi to funguje; proč mít nějaký nový prohlížeč, když mi stačí IE6" ... a pak se diví, že se mu čím dál víc stránek ukazuje hnusně a jejich tvůrce považuje za "bandu lemplů, co to neumí pořádně namalovat".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě pokud je zadavatel takové pako nemyslící, tak si ponese následky ;). Není nicméně probém takovému člověku navrhnout dvojí řešení - snormálním prohlížečem ho to bude stát X peněz, optimalizace pro IE6 ho budou stát 3×X (nebo třeba 10×X) peněz ;). Nebo se mu vysvětlí, že lze provozovat IE i jiný prohlížeč naráz a že se IE6 zbavovat nemusí, když nechce, ale že "námi dodané řešení vyžaduje 'opravenou' webovou platformu".
Za normálních okolností bych pro IE6 určitě nic neoptimalizoval. Za patřičný peníz jsem pochopitelně ochoten třeba vykopat komukoli druhou díru do (_!_) ;).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

IE6 si nemůžete dovolit přestat podporovat, pokud svůj produkt nabízíte státní správě, případně zdravotnickým zařízením. Bohužel. Podle statistik našeho webproduktu na něj přistupuje stále přes 40% zákazníků přes IE6. Také bysme je rádi přesvědčili o nutnosti přechodu na novější prohlížeč, ale uživatelé našeho produktu jsou malými pány, takže máme smůlu. Musíme počkat na postupný odpis zákaznického HW a jeho nahrazení modernějším s novějším OS a tím pádem i novějším prohlížečem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, můžu potvrdit, ve zdravotnictví je to tragédie. I když u nás ve VFN už máme IE6 hodně na ústupu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.