Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google a Samsung sdílejí své patenty, Apple nechť se bojí

Proč nemůžu přidat komentář k diskusi http://diit.cz/aktualne/je-tak-diit-cdr-v-novem/diskuse? Píše mi to tam, že se musím přihlásit, ale já přihlášený jsem!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale to je prece jasne ... redakci se nelibilo, ze jsou vsechny prispevky negativni, tak diskusi vypnula.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No zaplať pámbu že je to konečně napadlo. Ještě pár takovejch a může se celý patentový právo jít klouzat :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pochybuji. Jen to zase celé více zmegalomanští. Nakonec to bude souboj Titánů. :-)))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nutno podotknout že s absurditou patentů to rozjel a nevjíc rýpal apple a neb kdo jinému jámu kopá. Dobře jim tak, ted už jen sledovat jak apple bude padat zisk, pak prohlubující ztráta a tradáááá, troll firma zmizí ze světa, už aby to bylo ! Heh patent na gesto... když jsme u toho kdo má patent na gesto fuck ?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nutno podotknout, že patentovou válku rozjela Nokia. Apple byl žalovaným, na což reagoval protižalobou. No a když už to měli zpracované, tak rovnou zažalovali i další větší firmy. S Nokií se Apple dohodl relativně brzy, ostatní začali platit poplatky. No a zůstal jen Samsung, který k tomu nakonec musí donutit až soud. A nic na tom nezmění ani tohle spojení s Googlem. Patenty, které nakoupil Google společně s Motorolou jsou většinou spojené se standardy, takže je v patentových sporech nemohou nijak efektivně využít. Naposledy to zkusil zrovna Samsung a už jej kvůli tomu vyšetřují za pokus o zneužití monopolu (hrozí jim pokuta 10% ročních globálních tržeb u Evropské komise). Jinde to nezkoušeli, ale pravděpodobně by výsledek byl podobný. To dost jasně ukazuje, že to v těchto sporech nemůže Samsungu nijak zásadně pomoct. Co se týká vývoje zisku, tak Samsung na tom o něco hůř než Apple. Pokles zisků se týká obou, jen v případě Samsungu to je dvouciferný pokles, Apple klesl pouze jednociferně. Ale z dlouhodobého hlediska to není nijak vypovídající. V jejich hlavním oboru má každopádně Apple dost navrch. Relativně jednoduše totiž může vytvořit a začít prodávat produkty, které přímo zamíří na nejvýdělečnější produkty konkurence. Třeba spekulovaný velký iPhone. Ačkoliv mi toto zařízení osobně nedává moc smysl, z hlediska strategie Apple to může být velmi zajímavý produkt, který může připravit Samsung o nemalou část zisků z řady Galaxy S. No a jelikož je to asi nejziskovější produkt Samsungu, tak jakýkoliv pokles tržeb z těchto telefonů znamená velmi zásadní zásah do ziskovosti celé firmy.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Prave tyhle patentove dohody jsou negativni, protoze tem firmam uvnitr sice pomuzou, ale tem venku uskodi, a hadej na ktere strane je firem vic. Nicmene se google ani samsungu nedivim, je to to nejlepsi co ve sve pozici muzou udelat.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ve finale muze byt konecny produkt levnejsi, prave o ty patentovy poplatky ktery nejsou nejlevnejsi. Tim se stanou vyrobky Samsungu a Googlu konkurenceschopnejsi. Jen tak dal, tudy rozhodne vede cesta ven s prepatentovanyho bordelu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

take by to mohlo Android/ChromeOS+ARM celkem dobre rozhoupat proti win+x86

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.