Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google spolupracuje s Motorolou na tablet PC s Androidem 3.0

Opravte toho "andoida" v názvu, ať tady nemáme štábní kultůru jak na Novinkách ... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zřejmě nějaký software z And.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Som zvedavy na tie "upravy grafickeho rozhrania" :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč se vlastně u mobilů a notebooků nepoužívají transreflexivní displeje? Nějaké vyjímky existují, jako např. navigace garmin, o nějakém notebooku jsem taky slyšel, ale to jsou jen jednotlivci. Proč se víc nenasazují v masové produkci?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Budto jsou o 0,01 dolaru drazsi, nebo protoze se vyrobci nemuzou chlubit stale vernejsima barvama. Ovsem jen v interierech, na slunci neni poznat ani ze je displej barevny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Se mi líbí že jakmile Apple něco vymyslí a udělá tomu trh, hned se přidají plagiátoři jako Google nebo Microfoft nebo Asustek a dělají to stejné jako Apple. A někteří (HTC) mají ještě tu odvahu se soudit že Apple používá jejich design

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A to myslíte vážně? nebo je to joke? :)) a soudy o design?

Je pravda, že občas si připadám, jak se vrátili časy, kdy jsme se my Amigisti dohadovali s Ataristama kdo má lepší kooprocesory a co na to PC :)) Ale to aspoň se hádali technici s technikama. Dnes mám dojem, že absoloventi střední kadeřnické, rozumují, co je vlastně nadkritické množství plutonia, a jaký to má vliv na astrální hloubku ozářených ančoviček :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze to myslel uplne vazne a mal svatu pravdu. Nerozumiem, comu na tom nerozumiete :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Počítače od Apple používám od 93, u mě doma i ve firmě jejich produkty převažují na Win platformou. Ale používám obojí, takže o tom, něco vím :) Že Apple potažmo Jobs, jsou průkopníci co dovedou daný segment obrátit vzhůru nohama, je také jasné. Ale určitě bych ty další nenařknul z plagiátorství. Kdyby tomu tak bylo, už by Apple kousal žraločími zuby :)

To že to dělají podobně, nebo snaží se zlepšit nápady jiných je dobře. Konkurence je to nejlepší co může být, pro nás zákazníky. A o design se drtivou většinou soudí Apple (má proč), né jiní.

Navíc, oni se nesnaží napodobit Apple, nedělají totiž to nejdůležitější co Apple vytvořil. On má ucelený ekosystém, kde to do sebe zapadá jako puzzle.

Prostě reaguji jak na fanatické anti-Apple, tak na opačné šamany.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ked to takto pekne vysvetlite, tak... suhlas :-)
Imho ja ten seikosov prispevok neberiem doslovne. V principe sa snazia vyrobcovia napodobnit uspechy applu. Zial, mam pocit, ze vsetci su to len amateri. Apple tiez nie je svaty a nema vsetko tip top. Ale ma... vy ste to nazvali "ekosystem"... a ostatni sa snazia napodobnit len uspech...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevěřím, že se snaží napodobit (možná už dementím), všude je spousta výborných vývojářů a ambiciozních vizionářů. Např. Nokia není spolek amatérů, je prostě hleděli jinam, a teď chtějí úspěch do dalšího účetního pololetí. A to nejde. (např. také mám v hlavě koncept, ale nejde na něm vydělat do 1/2 roku, kdyby to někdo financoval, bude to požadovat). Klobouk dolů před klukama z TW nebo Indie. Taktéž přeji úspěch MS nebo Googlu (i když teď používám výrobky konkurence).

A Apple rozhodně není svatý, já ho používám intenzivně (OS X zajišťuje vyšší produktivitu práce než Win), ale vím o desítkách bot, které naopak nebyly, ale začínají vznikat (naprosto mimo rámec českých anty–Apple tažení)

Ten ekosystém je opravdu bomba, to je např. věc která ve zdejším království teprve čeká na aplikaci. A nejen zde, např. u Google i MS o tom moc dobře vědí. Ale idiotský US patentový systém jim teď nedává mnoho šancí na klonování. "Myslíme jinak" (historické Apple heslo) to zatím neumí. Proč asi Google teď vyvijí WEB aktivity (kupuje hotové firmy) v "sociálních oblastech". Ani v nejmenším nechce jít ve stopách WoW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Většina velkých firem má konzervativní přístup. Drží se zaběhnutých cest. Pár firem jde ale cestou inovací, jako třeba apple a v případě úspěchu je samozdřejmé, že konkurence drží krok. Ono totož nabídout mase zákazníků nový produkt je hodně težké, ale pokud váš konkurent věechny přesvědčí že to či ono potřebují, další relativně lehce mohou prodávat svoje. A troufám si tvrdit, že zrovna firmy jako je google či mikrosoft konkurenční nápady dotahují k dokonalosti a na tom pak nejvíce vydělávají. Proto ten raketový nástřel prodejnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U androidu ten nárůst není dán dokonalým řešením systému, ale tím že "zadarmo" spousta výrobců dostane systém po kterém je poptávka. To porovnání by se muselo být Apple vs. výrobce XY.

Nevýhoda Androidu (z hlediska programátora) bude v jeho HW roztříštěnosti, ale ohromá výhoda proti iOS je v otevřenosti a rychlých inovacích systemu. Ale zatím komerčně a tím pádem uživatelsky bude úspěšnější iOS.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten Android zas az tak "zadarmo" nie je. Na druhu stranu ale je v podstate "zadarmo".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iPad vyšel v dubnu letošního roku, tablety a MIDy s Android OS jsou tady minimálně od půlky loňského roku (SmartQ V5/V7 apod.). Opravdu se ti zdá, že je to jen tupé kopírování, anebo spíš tobě chybí přehled?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iPad je len ceresnicka na torte. Seikos trafil kliniec po hlavicke - Apple prisiel ako prvy s cisto (multi)touch smartphone OS. Ako prvy prisiel s App store.
Dodnes sa vyrobcovia snazia okopirovat jeho uspech. Jediny komu sa to jakz takz dari je android. Celosvetovo je sice rozsirenejsi, ale myslim, ze obchodne (rozumej penazne) uspechy Applu mu budu asi na mile vzdialene.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Android a další produkty Google vznik, až po vývoji iOS (kdysi iPhone OS) u Apple. Proto také kdysi velké přátelství, přešlo do tichého vrčení a osobní nevraživosti. (Hlavní důvod odchodu Erica Schmidte (Google) z vedení Apple. On ten vývoj je zatraceně dlouhá záležitost (u Apple údajně od roku 2002). Ale rozhodně se nejedná o kopírování nebo loupež. Jen v obou firmách (jedno v jakém pořadí) dospěli k názoru, že daný segment je opuštěný a příležitostí pro velké zisky v budoucnu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to spis tak, ze apple nejaky segment dostatecne marketingove zpropaguje, takze se stane velice lukrativnim. Ale apple (nastesti pro ostatni firmy) svoje vyrobky vetsinou zprasi hromadou omezeni, takze na vyslednem trhu nakonec vetsinu obsadi nejaka jina firma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak se takové zprasení projevuje? Tím že Apple má jedny z nejvyšších peněžních zásob z IT oboru. Že by je nakradl, a nebo mu to dobrovolně zaplatili zákazníci? Který z výrobků a produktů za posledních cca 6 let byl propadák? Jediné co mě napadá tak Apple TV to je opravdu exotika, ale pro Apple to vůbec není zajímavej produkt. Nokia nebo HTC jsou výroby "bez omezení", jsou výdělečnější než omezenej iPhone? Místně populární Apple ovčárna v tom nebude, nikdo nedá své vlastní prachy na drahej a omezenej krám. Apple je většinou úspěšný a lukrativní, tím že nabídne lidem něco co je zaujme a rádi to používají. Věčná škoda, že jejich standardy a metody se u nás všeobecně nevyučují. Apple totiž promárně chce vydělat, né být nejrozšířenější. Vždyť tohle je běžný model i z jiných průmyslových segmentů. Copak IT je něčím zvláštní?

Je to stejné jako nadávat na Windows a zatracovat je jak jsou dominantní a arogantní. Také by to nebyla pravda, a MS se snaží dělat svou práci jak nejlépe umí (nikomu nemůže vyjít všechno).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

amen :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.