Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google Street View pod drobnohledem švýcarského úřadu

Mě by se líbilo i když by to bylo asi hard... udělat to nějak bez lidí ... snímat vozovku třeba několikrát po sobě a pak ty lidi odmazat celé..., ale to by jsme chtěli asi moc ;) a do budoucna by to mohlo být 3d a mohl by z toho vzniknout pěkný virtuální svět ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na jednorázovém nasnímání určitého místa, navíc s autamticky romazaným obličejem, spz, či na přání odstranění třeba vašeho domácího mazlíčka (pokud vám to vadí) nevidím nic byť jen potencionálně nebezpečného. Tihle ochránci soukromí by se měli soustředit na reálnější hrozby, které nebezpečí opravdu představují - biometrické údaje v pasech a jejich schraňování, vzrůstající počet CCTV systémů, u nás kupříkladu povinné elektronické viněty pro osobní vozy (tuším od 2011)...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Necitím se osobně ohrožen Google Street View. Ovšem je třeba připustit, že tato služba, respektive spojení této a dalších mapových a informačních služeb (Katastr nemovitostí - je ze zákona veřejný, Letecké snímky nejen z Google map, atd.), skýtá obrovský potenciál nejen pro nekalé živly, ale i pro ruzné šmíráky všeho druhu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to so mu vadí je nicota. Spíše mne zaujalo, jakto že se žádný z tzv. ochránců soukromí lidí u nás ještě nenavezl do obchodního rejstříku. Tam jsou údaje statutárních zástupců firem (i když již tuto funkci nevykonávají) uvedeny v plné parádě (vč. adresy a rodného číslo). Co na to úřad pro ochranu osobních údajů? Nic. Ale při kontrole na osobním oddělení v kterékoliv firmičce musíte dokázat, že tato data máte dobře zabezpečena proti zneužití.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

xMichall a heleme mají pravdu, všichni strašně křičí do všeho, přitom Google Street View je v podstatě nejneškodnější. Detailní letecké snímky existují už věky a ty, narozdíl od Google Street View, vám vidí i na dvorek... Krom toho vás kdokoliv může vyfotit na ulici a praštit na internet, Google cenzuruje a to podle mně docela dostatečně (až na pár výjímek, jako lidi v autobuse - tam většinou "blurátor" selže). Nechci přílišně bránit Google, protože jejich praktiky monitorování vašich searchů a dalších aktivit jsou místy docela proti srsti, ale Street View vidím jako dobrou věc - měl jsem cestu do Prahy kde to moc neznám, tak jsem si prošel celou trasu od zastávky k cíli na GSV a druhý den jsem šel najisto.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

oprava - "strašně křičí do všeho nebo naopak o podstatných věcech mlčí"

Což vlastně (třeba u CCTV) není tak moc překvapivé, inkrementální omezování práv a svobod je trend moderní doby.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mne akorat stve, ze nejaka dobra vec/zamer, musi vzdycky padnout kvuli ruznym spolkum na ochranu cehokoliv...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kdyby jim točili vnitřek baráku, nebo tak něco co se normálně nedá vidět to bych pochopil, ale barák na který se může podívat kdokoliv?
aby nemuseli náhodou časem všichni nosit tmavé brýle s průzorem jen na chodník :-)
je možná pravda, že takhle si může kde jaký zloděj vytipovat různé objekty, ale na to nepotřebuje google.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

můžu si stěžovat že na mapách ukazují tvar mého domu? :-) podle mě je to nesmysl a google u soudu vyhraje
btw: on tu službu snad někdo používá? na co konkrétně? já v tom nevidím žádný přínos

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

já tam mám svoje auto, heč ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem bez Googlu jako ztracený. Pokud někam jedu, je to velká pomoc prohlédnout si místo, najít si pěkné parkoviště poblíž cíle a podobně.
Co se týče veřejných kamer tak je tam velký plus, ale nesmí se dělat registrace dat. Například detekce kradených aut bude v kameře a ne v centrálním PC.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Honzicek_cz: Teorie dobra ale obavam se ze nektera mista bys proste muset na foceni uzavrit, jinak by tam furt nekdo prekazel ... a fotka vznikla tak ze zprocesujes vic obycejnych, by ti tam zustali artefakty od toho ze na danem miste pokazdy nekdo byl, i kdyz pokazdy nekdo jiny.

rrrrr: Taky mi pripad ze zrovna Google Street View neni v oboru narusovani soukromy nejak vyznamny ...

Michal123: Copak registrace ... hlavne se ty data nesmeji hezky naladovat do jedne databaze na jednom disku ktery pak nekdo "zapomene" v taxiku ... to mas jako s merenim rychlosti: normalni mereni rychlosti foti jenom ty co porusuji zakon. Usekove mereni rychlosti foti vsechny a ty co zakon neporusuji _mozna_ smaze ... a mozna ze se ulozi do nejake sikovne databaze, co kdyby se hodili?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Třeba pana žalujícího vyfotil Google Street View Car před jeho domem s časopisem pro pány v ruce :D. Nebo že by pořádal na své zahradě párty zatímco byla jeho manželka mimo město a snaží se zbavit důkazů? Kdo ví... :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nebo vyfotil hotel jeho manzelky, ktera ho inzeruje jako prekrasny romanticky hotel v prekrasne ulici zatimco si ted kazdy na googlu najde ze je to zaplivanej pajzl v chudinsky polorozboreny ctvrti :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Faktem je ze software ktery by z toho vymazal veskere postavy by mel byt pro google a jeho vyvojare malickost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že dále se v boji za soukromí pustí i do CCTV, biometrických pasů, povinného zaznamenávání hovorů/datových přenosů a v neposlední řade špehování doukromí v rámci "boje proti terorismu/pirátům/dětskému pornu".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

krakora: no ja dneska treba jel doprostred Prahy, podival jsem se na GS jak vypada okoli, vystoupil jsem z tramvaje a hned jsem vedel kam se dat, protoze jsem videl jak vypadaji rohy ulice po ktery musim jit. Takze GS je na chozeni do novych mist naprosto super.

K zalobe: bohuzel idiocie se rozmaha vsude a bohuzel mam ten pocit, ze to bude cim dal horsi :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Musim uznat, ze kdyz jedu nekam dal za hranice, tak je street view proste k nezaplaceni.
Je li meeting ve meste kde jsem jeste nebyl, je to naprosto uzasna vec.
Mapa sice pomuze (navigaci fakt nemusim), ale ve spechu je vizualni znalost cesty a cile skvela.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

je pekne, ze google maze "citlive" informace. ale pochybuji, ze uchovava jen upravene snimky. zakladem je uchovat original a zde je jadro problemu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak a můj Passat je tam v celí kráse a veřejně. Teď je okoukanej a to světově, nevíte někdo kam napsat aby mne poslali peníze na nového nevokoukanýho. Toho zveřejněného si nechat nemůžu to snad dá rozum.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne ze tem co v USA zalovali google nevadi ze je sleduje Velky Bratr a to hned i nekoliksetkrat denne...
Nase soukromi, budemeli o nem takto uvazovat, je denne narusovano mestskymi kamerovymi systemy atd... jdu zalovat mesto ze jsem jim nedal souhlas me natocit... :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych nejraději viděl ty ulice prázdné. To by teprve bylo kouzelné a jinde nenalezitelné. Ale pokud je to tak jak je, tak bych tolika nešílel. Podívejme se na net, jaké snímky z družic tam jsou a jaké mají rozlišení. A pak si uvědomte, že existuje ještě "military rozlišení" asi tak o řád lepší. takže pan Hanspeter Thur je na něm i s případnou milenkou vidět přímo primisima.
Já osobně navrhuji zrušit veškeré kosmo a aero focení. Ještě by tam bylo vidět, jak čurám za svým barákem (na své zahradě u stromu) protože jsem línej jít domů na záchod.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já na jedné ulici jsem vidět, všiml jsem si auta když projíždělo. Jsem rozmazaný, auto má značku taky rozmazanou, kdybych stál před nemocnicí, nijak by mě to neurazilo. Podle mě to nikdo nepozná, že sem to já, a pokud někdo dělá na veřejnosti nepřístojnosti, ať si nese následky. Pokud nechci, aby byl dům a zahrada vidět z ulice, tak si jí oplotím, fasádu navleču do obleku...
Přijde mi to ulítlé - to je stejné, jako bych řekl, že mapy nesmí nasnímat můj dům...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to jasné, štát chce mať monopol na monitoring ovcí. Všetkým dostupné informácie sa jednak veľmi blbo zneužívajú a druhak prasatá, čo sú práve pri korytách nechcú byť nachytané pred nejakým bordelom a podobne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.