Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google Tablet čeká zpoždění, je třeba srazit cenu

Zajímavý. Myslel jsem že tablety s androidem už normálně fungujou a jen se čeká až Android doroste jako konkurent IOS co do nabízených služeb.
Časem si nějaký tablet asi koupím a teď jde jen o to jaký systém na něm poběží. Ještě jsem zvědavý, s čím přijde Microsoft.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ICS je o roky dál než nějakej iOS, který drží 10 let starý koncept=prostě ikonky....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ale nepovídej, ty brepto. Je to normální Android, se všemi svými velkými neduhy (ne že by iOS nebyl podobně neduživý, tam si ale iOvečky moc nestěžují a radostně akceptují svou ohrádku, kterou jim Velký iBratr vytýčil)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jako kdyby byl Google o hodně míň velký bratr... Tenhle argument je dneska irelevantní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze je Google mensi velky bratr ... ale roste jako z vody ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iOS je možná upravená zlatá ohrádka, na druhou stranu mám pocit, že android je sice širý svět, ovšem plný děr, k´kde si člověk může zlomit nohu. V podstatě neznám nikoho s androidem, kdo by neměl alespoň jeden nepříjemný problém, včetně sebe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ICS/android je dál co se týče uživatelského rozhraní, to jistě.
Bohužel je v závěsu co se týká obsahu od třetích stran. Prostě služby, noviny, časopisy do tabletu, vlastně cokoli jiného než praštěné adware hry.
No a pak je tu hlavní problém androidu, čili jeho architektura. Nemůžou být dlouhodobě konkurenceschopní, když každou aplikaci pouštějí na virtual machine.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

takže je zázrak, že neustále zvyšují podíl? :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by mě opravdu zajímalo v čem je vzhledem k dlouhodobé konkurenceschopnosti problém s konceptem virtual machine? Díky předem za odpověď

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ze se s timhle konceptem hur siri viry? Tezko rict ...

(Samozrejme virtualni masina zpomaluje, ale v dnesni dobe uz ne tolik a navic vykon neni tak vzacny ...)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak, zpomaluje. Plus neúměrně navyšuje nároky na paměť. A časem to bude ještě horší, protože s každou novou verzí jim to bobtná.
A šíření virů to stejně nezabrání.
Na tabletu to takový problém není, tam se o efektivitu tam moc nehraje ale mobil s androidem potřebuje dvoujádro a dvakrát víc paměti aby byl ve výsledku skoro stejně rychlý jako typická konkurence s úspornějším HW (hlavně WP, ale taky Symbian, Bada, iOS) což se nutně projeví hlavně na výdrži baterie.
Chápu výhody téhle koncepce (levný vývoj, přenositelnost a komaptibilita), ale vyžít virtual machine by měla být alternativa a ne nutnost.
Nutnost je to hlavně kvůli tomu, že Android nemá prvky RTOS, čili kdyby umožnil postit nějakou app bez VM a ta mu vytuhla, tak bude vypadávat signál a hovory a další pro GSM nezbytné procesy na pozadí a mají po vtákách. A tohle mají na jiných mobilních OS pořešené inteligentně.
Ironie je, že na tabletu, kde GSM není zapotřebí, budou tyhle kompromisy v architektuře zachovány. Prostě až pětinásobné zpomalení úplně zbytečně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Máš vůbec ponětí o čem píšeš? Viděl jsi srovnávací testy výkonu Androidu a konkurence? Například internetový prohlížeč na srovnatelném HW je rychlejší v Androidu než v iOS.

Je to samozřejmě díky tomu, že Android umožňuje kromě Javy spouštět i normální nativní kód napsaný v C/C++. V čem si proboha myslíš, že je napsané jádro prohlížeče, backend navigace, dekodéry video přehrávače nebo většina her?

Proč mají lidi, kteří o tématu nemají ani šajna, potřebu rádoby vědecky s odbornými termity psát úplný hovadiny?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nativní kód od Googlu, knihovny a tyhle systémové záležitosti jsou samozřejmě v C++ a běží ve strojovém kódu. Ale když kdokoli jiný napíše pro android něco v C, tak to běží zase na virtuálním stroji, čili pomalu.
A o internetových prohlížečích od Googlu bych pomlčel, to je ostuda, co dělá třeba Chromajzl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jen tak mezi náma, ten "chromajzl" je frajere beta .... a googláckej prohlížeč v ICS je asi to nejlepší co na smartphone dostaneš
jinak co se toho tvýho oblíbenýho virtuálu týče .... máš i nemáš pravdu .... čistě jen záleží jak co kdo napíše .... každopádně z vlastních zkušeností můžu říct že na Dalvik VM s custom ROM jsem na SGS dosáhl víc než 4x lepších výsledků než normálně .... virtuál neni nutně zpomalování když se umí optimalizovat

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu že oči my neslouží jako dříve tak bych ocenil větší formát a to i za cenu 350 $ ale nechal bych se ukecat i za 400 $ pokud by byl vážně dobrý.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co tak ASUS Transformer Pad 300 ? Tegra 3, 10in, tenky, moznost docku, MSRP $379 (za 16GB model) a zacne se prodavat v horizontu tydnu, tady v USA uz snad pristi tyden. Mne jsou tablety od ASUSu zatim nejsympatictejsi. Pokud je potreba jeste vetsi tak Toshiba bude mit nejake 13in, ale cena kolem $600.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

písmo se dá zvětšit, ale rozhodně doporučuju počkat na Google tablet, tam bude jistota aktualizací.....možná přijdou o trohu později, ale přijdou

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim, kvuli tem aktualizacim jsem s nadsenim cekal na tablet od Googlu, akorat tech 7in je pro me malo. Tak ale zase se mi zda ze ASUS je s tema aktualizacema poslusny a rozhodne je na tom velice dobre v porovnani s ostanimi. A pak je tu jeste komunita a 'upecene' ROMky, kde jejich kvalita nezridka prevysuje stock.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj, custom ROMka je úplně jiný svět......nebe a dudy.....ale to pro obyč lidi není....už jsem taky skoro obyč člověk, co se v tom nechce neustále vrtat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.