Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google uvedl Android 4.0

pánové, toto se stalo 19.10. dnes je to už trochu vyčpělá zpráva :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

19. 10. tady byla zmínka taky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já tedy nevím, ale drtivou většinu těch "novinek" umí už "perníček" 3,0 / 3,1 - jako např. nepotřebu HW tlačítek, "psaní" mluvením a to včetně celkem použitelné češtiny (akorát to musí být online a něktěří paranoidní uživatelé asi nebudou právě nadšení z toho, že si pak Google nejspíše syslí to jejich žvatlání a i to o ČEM žvatlají), odemykání ksichtěním také šlo i když přes 3rd party app (zde bych se spíše ale bál, že to půjde odemknout i pouhou fotkou).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Perníček áno, ale ten nebol na mobilných telefónoch.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máte to oba nějak pomotané. Gingerbread byl a je i na telefonech. Je to verze 2.3.x

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>V Googlu zapracovali a překopali snad úplně vše

A v tom je ten zakopany pes. UI Androidu se meni s kazdou minor verzi (2.1, 2.2...) a to nemluve o major verzich, kdy trojkova rada vybec nebyla kompatibilni s Android telefony.

Je to neklamna znamka nekoncepcnosti a nedomyslenosti. Tohle me nebere. Co telefony s Androidem, ktere byly prodany pred uvedenim ICS? Zahodime je? Budou vychazet jeste 2.x verze Androidu?

Za ty prachy (cenove srovnatelne s iPhone) mam zarizeni, kde nemam jistotu pravidelnych aktualizaci, neustale se mi menu UI pri kazde minor verzi... Nekdy zkratka zadarmo nemusi byt to nejlevnejsi a nejlepsi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Plně ti rozumím, mám stejný problém s trojkovou řadou BMW. V každé generaci furt něco nového - navigace nová, páčka blinkrů už nezaskakuje, v převodovce nové rychlosti... A už jste viděli co udělali s klíčkem od auta? Člověk aby si každé dva roky zvykal na něco úplně jiného. Na otázku, co s bavoráky vyrobenými před současnou řadou, taky dodnes nemám uspokojivou odpověd. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vis, kdyz pouziju tve prirovnani, tak asi takhle: Koupim si BMW rady 3, pak si zajistim novy vytuneny Cyogen motor a ruco si ho vymenim. Pak uz jen poladim elektroniku, aby fungovala s novym motorem. A smeju se tomu troubovi, co si koupil BMW rady 3 s motorem iOS o tisic korun drazsi a proste jen sedl do auta a odjel. Blazen! On snad chce s tim autem hned jezdit. Nepochopil, v cem je kouzlo koupe auta!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A proč to prostě nepoužíváš tak, jak to je? Žena má Vodafone 845, což teda žádný tuning není, ale volá, píše SMS, na internet chodí, mailuje, videa přehrává, audio taky, naviguje, geocashinguje, fotí (teda ehm...), prostě normálka. Jestli jsou nějaké nové firmwary a verze - nedejbože neficiální ROMky - ji vůbec nezajímá, stejně jako 99% Android uživatelů. Jako když někdo flashuje co týden a má to jako koníčka, tak proč ne, já třeba zase jezdím na motorce, ale globálně ten systém funguje v jakékoli verzi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne a ted jeste tu pohadku o ... Zena ma SGSII a musim priznat, ze rychlost telefonu je uzasna. Jenze...Android a zvlaste pak TouchWiz od Samsungu je jeden velky nedodelek. Jsou tam veci, ktere mne priserne vytaci a esteticky urazi. Z tech estetickych:

Jak je mozne, ze v menu je nadpis tak velky, ze se nevejde na obrazovku a mizi vpravo mimo ni (na 4.3")? Nejde precist a clovek jen odhaduje, co to je za nadpis.
Kdyz se v telefonni aplikaci chci prepnout do rucniho zadavani cisla, mam problem v tom, ze klavesnice je schovana v zalozce vpravo mimo zobrazovanou plochu a oznameno je to pouze lehce podsvicenym pravym okrajem obrazovky, coz clovek zvlaste na svetle snadno prehledne. Jsem clovek, ktery IT rozumi a nejsem lama, ale trvalo mi dve minuty nez jsem si toho vsimnul. Super.
K odemyknuti obrazovky lze pouzit jakykoliv pohyb po plose, coz se muze snadno stat v zenske kabelce i nechtene.

Z tech faktickych mi nejvice vadi, ze jsou aplikace, ktere se proste nezobrazuji ve spravci procesu a snadno se muze stat, ze ziji na pozadi, zerou baterku a clovek si toho ani nevsimne . Napriklad Google Navigace a SIP Droid. Zuzo.

Proste celkove, kdyz si vezmu, ze SGSII v dobe kdyz jsem ho zene kupoval stal patnact tisic a srovnam ho s iPhone, ktery stoji take tolik, tak u mne jednoznacne vitezi iPhone. Je proste funcni out-of-the-box, aktualizace pro nej jsou k dispozici po dobu nekolika let a nema ty otravne chyby jako ma Android/SGSII.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budu komentovat jenom tu první větu, zbytek je IMHO zcela off-topic - bavíme se o Androidu 4, ne o subjektivních dojmech z SGSII. Pohádka to není, všechny uvedené činnosti žena na telefonu (za 3500Kč) opravdu bez větší újmy provozuje na originální a "obstarožní" verzi 2.2. Lidsky chápu, že pokud si člověk koupí čtyřikrát dražší telefon, asi by chtěl i něco navíc, ale takový je prostě stav světa - i7 990X je taky více než dvakrát dražší, než 970, a přitom výkon je vyšší jenom o mrzkých 10%, je kvůli tomu 990X šunt?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tyhlety Androidy každého(-1) jen otravují.
Bych na ně hodil jadernou bombu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty bys je radši zakázal viď

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ironie (ne není to planeta) Zkus, super pocit !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co zdrojáky k 3.0 ? Budou někdy ? Už začíná být ta jejich falešná "open" póza trapná.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

zdrojaky na 4.0 by mali byt coskoro, 3.0 bol specialny pripad

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Android 4.0 je opensource a tedy i zdrojaky jsou zverejnovany, ostatne jenom diky zverejnovanym zdrojakum vznikaji modifikovane romky znameno CyanoGenMod

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Což bylo přesně při 3.0 zaseklá....já třeba kuli tomu nemohl dát dohramady knihovny na OpenGL na tegrě, nebo nebyl rozumně funkční flash (vůbec flash player s offic. podporou 3.0).
Až ve mě vznikat pocit, že se jde na ruku výrobcům, kterým se nechce dělat updaty (třeba proto, aby nutili lidi k zbytečnému upgraru zařízané).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ne, poslední SC je na A 2.3...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno to "moroženoje" mě fakt dostalo - trefné :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

o nekoncepčnosti čo-to hovorí aj početnosť verzií... ani jedna doterajšia nebola dotiahnutá do konca... možno sa za chvíľu prestanú hanbiť a budú to namiesto verzií riešiť ako v MS... service pakmi...
mimochodom aj ja som jedným z majiteľov Androidu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

u microsofta? tam to pokud vim resi tak ze vydaji nefunkcni produkt, az teprve po druhem service packu se da pouzit ve firmach, do te doby si to nikdo nelajzne ... nezlobte se na me microsoft je spatny vzor, nemlve o tom ze microsoft ani nevi co je opensource. Hodne zly priklad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozeznavani hlasu (psani textu) funguje normalne v cestine ve verzi 2.3.6 kterou mam na nexusu. Proc by mel byt nejaky problem ve verzi 4?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.