Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google v roce 2017 sjednotí Chrome OS s Androidem

Ten komentář srovnávající to s win 10 bych vynechal. Microsoft s win10 sjednotil (bohužel) leda tak jména. Win10 RT je stále naprosto nekompatibilní s klasickiym desktopem, nespustěj stejnej SW, je to něco úplně jiného. To doufám že se Google nechystá udělat, tam jen prostě bude z toho všeho 1 android a bude mít přizpůsobující se UI na bázi velikosti displaye a ovládacích prvů co zařízení má.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

asi me neco uteklo, ale ja mel za to, ze win10 rt neexistuje
je jenom win10 a win10 mobile a oba systemy pusti vsechny metro aplikace, nebo se pletu ?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Co je komu do nejakych metro aplikacich. Podstatne je, jestli to umi Win32 API.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Takže bugy z androidu se vynásobí s bugama s chrome os. To teda uživatelům toho šrotu nezávidím.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Dva roky ? Som mal za to ze Chrome OS je Linux jadro nad ktorym bezi upraveny Chrome browser. Co na tom preboha 2 roky lepia ? Sak Chrome pre android je, tak ho staci rozsirit na uroven toho v Chrome OS. A ak tam maju nejake dalsie api tak predsa to nemoze byt taky problem v "uzasnom" androide to dolepit. Ved ine ani Google nevie. Len fakt netusim preco by som si kupoval notebook zo zabugovanym Androidom a Chrome ked mozem mat to iste uz teraz alebo si nainstalovat Linux+Chrome alebo Win+Chrome atd.
To mi uz vychadza praktickejsie nech Google dava dotaciu na novy notebook, povedzme 30% z ceny, ak uzivatel bude pouzivat Chrome a sluzby Googlu (co aj tak vecsina robi).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Oba vyvojove tymy se spoji a diky tomu budou moci vyvijet Android jeste rychleji nez dnes, huraaa. Takze v roce 2017 vyjdou verze Androidu 27 az 34. :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"případně ještě historicky připomeňme dosud neúspěšný projekt Ubuntu pro telefony." <= Jasně, k žádnému průlomu nedošlo, ale opravdu je namístě to už teď prohlašovat za neúspěšný projekt?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mít společný OS není až takový problém. Problém je mít aplikace, provozovatelné od mobilu po desktop.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vrtěti psem. Jinde píšou že Chrome OS google zařízne. Tady se miluje google, tak se raději používá "sjednocení". Takhle to zní pozitivně

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.