Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google: ve světě je již 900 miliónů Android zařízení

Na desktopu je pro linux zastoupení v jednotkách procent běžná záležitost :-) Říká Steam. Mám ho taky (linux) a jsem otevřený jiným statistikám, které ho (_na desktopu_) vykreslí v úspěšnějším světle.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno vzhledem k tomu, ze je jich uz pulmiliardy davno vyhozenych, tak to zas tak impozantni neni. Spousta lidi si koupi android jednou .... vickrat jen masochisti a ti, kteri chcou novy system, kdyz jejich rok stary/novy telefon vyrobce aktualizaci neoblazil.

"Uvidíme, kdy přesně Google oznámí významný milník, 1 miliardu aktivovaných zařízení s Androidem. Kdo to pořád tvrdí, že Linux má jen 1% podíl? :-)"

Zajimalo by me, jak souvisi android s linuxem? Vubec? Nebo jen trochu, ze ma jadro, ktere z linuxu nejspise castecne vychazi? Navic, kdybych byl zaryty linuxak, tak bych nikdy verejne spojeni paskvilniho androidu a linuxu, nepripustil:o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Rovnou první odstavec mimo mísu, týká se všech mobilních OS, nebo snad třeba iPhony nejsou kupovány stylem "nová verze, honem koupit!!!"? To samé WP a cokoli jiného, u všeho se marketingově ovcím tlačí "jsem nový, lepší..." a jako bonus, tvoje oblíbené WP - WP7 zařízení nemají update na WP8. Ale u WP je to v pořádku že, u androidu je to fuj, já vím ;-)
A zbytek radši nekomentuju, klasické házení hoven z vlastního chodníku k sousedovi....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Odstavec není mimo mísu, koupil jsem si telefon s Androidem a po třech týdnech používání jde z domu. Ne proto, že vyšlo něco lepšího, ale proto že stojí za dvě věci. Aby nedošlo k mýlce, tak telefon je Samsung Galaxy Advance S, tedy to není úplný šrot. Telefon je pomalý, občas seká, párkrát už musela jít ven baterie. Zlatý iPhone.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aneb zkusenosti uzivatele, co nekdy zkusil neco jineho nez android a ne lidi, co placaji a jiny system nikdy nevideli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aneb dokud se mě někdo nezastane tak nemám odvahu znevažovat co kdo píše ;-)) že, BTJ? ;-)

Víš ono to tak jak píšeš není, ani předtím ani teď. WP mám, bohužel, a že by to bylo nějak rychlejší? no ani ne. iOS dostáváme s kolegou do rukou taky docela často a android, to má skoro každý koho znám.
Takže ne, nepatřím mezi lidi co by znali jen jeden mobilní OS a na ostatní kydali jen tak, ale ty tak rozhodně působíš....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano srovnávat samsung za 4-5tis. s iphonem to je jako srovnávat škodu citigo se ww passat. Zkuste s tím iphonem porovnat třeba galaxy s2 která je už skoro 2 roky stará a uvidíte nevídané s verzí 4.1 vyborné lepší zařízení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neni. Proste neco, co ma gigahertzovy procesor se nikdy nemuze kousat. Je jedno, jestli je to sracka jako arm, ale ma gigahertz!!!!!!! MS a Apple maji proste takove zarizeni, aby to na tom behalo plynule, VZDY! Treba WP7 ma jako minimum snapdragon S2 a i na prvnim snapdragonu to pobezi plynule .... kdybych tak mohl dostat WP7 do sveho HTC vision, jak bych si liboval a jelo by to jak z praku .....

Jinak to srovnani je hodne nefer, protoze obe ty auta jedou jak maji a dostanou vas plynule tam, kam potrebujete ..... to by bylo srovnani treba prvniho iphonu s nejnovejsim. Pri srovnani androidu musis uvest, ze ma namontovano LPG od AGW v Brne .... cili sice to nejak jede, do cile to vetsinou dojede, ale cuka to, sem tam se to zastavi ...... a je jedno, jestli je to namontovane v citigo nebo v lamborghini ..... bude to sice daleko rychlejsi, ale svezeni bude pohodlnejsi a bezproblemovejsi i v trabantu ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není scestné porovnávat telefon nejnižší třídy s telefonem třídy nejvyšší. Palec nahoru takovým odborníkům. Proč je mezi nimi cenový rozdíl víc jak 10 000 a je jedno že procesor je Ghz?!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

OK odborníku
http://www.notebookcheck.net/Samsung-Exynos-4210-1-2-GHz-SoC.86967.0.html
zas až tak velký rozdíl ve výjkonu mezi procesory není. Na Advance je také oficiální ROM s JB a vleče se jak z hnojem.
Když ty dva telefony porovnáš
http://www.mobilmania.cz/katalog-mobilu/sc-63-c-1/default.aspx?catcomp=1...
tak jsou si dost podobné. Ale pokud mi chceš tvrdit, že 200 MHz CPU a cca 250 MB paměti navíc je to co dělá z Galaxy S II ten správný rychlý telefon, tak ti tak trochu nerozumím. Já mohu porovnávat rychlost Androidu s iOS na iPhone 3GS a na Samsungu s Badou (což byl velmi špatný nákup, ale zvědavost je zvědavost) A telefon s nejhorší reakční dobou je Galaxy Advance S. Velkově, když vidím jak Samsung neví co s Badou / Tizen, když vidím jak se mi špatně užívá Galaxy Advance, tak jsem osobně rozhodnutý už nic nekupovat od Samsungu a nekupovat cokoliv s Androidem.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Musí se nechat jeden fakt - Samsung androidu TouchWizem hodně ubližuje. Top modely to ještě rozdýchají díky hardwarovým parametrům, ale spodnější řady trpí.

Jenom bych teda asi neglorifikoval cestu, jak to "fikaně" vyřešil MS, ale spíš bych Googlu doporučil, aby dohodli Nexusy nejen v hi-endu, ale i nějaký ten middle a low end, aby bylo s čím srovnávat.

Až by tady byl nějaký Huawei Nexus za 4000Kč, který by šlapal jak hodinky, tak by to Samsungu možná docvaklo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych guglu doporucil, aby toho snazeni v jinych oblastech nez vyhledavac, nechal ... od toho jsou tu jini koumaci .... i kdyz vemem linux tvoreny amatery, tak co se tak divam, tak to ubuntu pro mobily, pripadne ten firefox os, nevypadaji spatne. To ubuntu mozna pro hracicky, protoze bude z principu na mobil nebezpecne, ale firefox os by mohl tu platformu zachranit. Dost se divim microsoftu, ze neudela podporu pro tu zpizdrenou javu a androidi aplikace sam neprodava jako fallback pro aplikace, ktere na jejich marketu nejsou. A taky nechapu, proc MS nepodporuje x86 na mobilech (nebo uz jo?), protoze jenom v tom je budoucnost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To mi přijde takové nešťastné, doporučovat někomu, aby s něčím skončil protože to mně osobně nesedí, já jsem třeba za WP i ostatní platformy rád. Jsou lidi, kterým prostě daná platforma z toho či onoho důvodu vyhovuje nejvíc, takže proč bych mu ji nedopřál? Nic není pro rychlý vývoj lepší, než konkurence.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Naopak Google na to šel od lesa a to se mu vyplatilo. Navrhl systém který je modulární, podporuje spoustu rozšíření a tím se hodí úplně všude, můžeš vzít telefon připojit myš a klávesnici a HDMI výstupem poslat obraz do TV nebo monitoru. Hrát hry třeba v emulátoru Sony PS nebo na něm pracovat, proč ne? Nebo si navrhni telefon, nech si ho vyrobit v číně a dej si do něj "zadarmo" android a když zaujmeš máš vyhráno. Podívej se na tablety MS W8 RT běží krásne plynule, ale kdo si je koupí když to je drahý a nic víc než na androidu za zlomek ceny na tom nejde stejně dělat a aplikací tak málo. Výkon HW jde raketově nahoru a cena klesá, to nahrává znovu hlavně androidu a jeho zrychlení.

Vzpomínám na dobu kdy jsem měl Amigu a žádný PC se jí nemohlo rovnat vůbec v ničem natož cenou. Jenže PC bylo a je modulární, každá hranice šla posunout dál od grafiky až po RAM a tím šel ruku v ruce i dokonalejší univerzálnější systém, prostě jednoduše a rychle. Dneska je Amiga už akorát tak jen vzpomínka pro pamětníky i když dala světu multitasking myš a systém s oknama jako jedna z prvních.

Možná že Google s 5 verzí androidu udělá pápá starýmu jádru a celej systém přepracuje, protože si to už může dovolit i když na něm nepude ani jedna stará aplikace, ale za rok si na to ani nikdo nevzpomene.

Prostě a jasně Google nám dal jeden z nejlepších systémů co do použitelnosti a možností, můžete na něm dělat všechno co vás napadne, protože jeho hlavní síla je v otevřenosti. A ti co ho nechtějí tak právě jim stlačil ceny ostatních výrobců SW a telefonů, že si dnes můžeme koupit levný W8 tak jako si budeme moci brzo koupit levnější Iphone.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Android mel byt udelan stylem jak ostatni systemy, ze kriticke veci budou soucasti systemu a pak pripadne si nekdo mohl napriklad prepnout z rychleho nativniho app draweru do nejakeho pomaleho javoveho .... gugl nebo microsoft nejsou nic, jsou to jen pojmy, za kterymi stoji lidi ..... a microsoft ma zcela jiste o dva rady zkusenejsi vyvojare operacnich systemu (podobne jako treba apple) nez google a podle toho to taky dopadlo s androidem nebo totalnim propadakem chrome os .....
Navic do toho silene otevreneho androidu nepripojis oficialne ani flash disk .......
Co se tyce tabletu, tak tam je jasna volba atom z2760 nez nejake pomale a zrave arm (vs. rychlost) a tim pak zcela logicky W8 ... jako nejlepsi a temer jedina volba u nas je Asus ME400CL, ktery mi taky bude brzo rikat pane:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Které že systémy mají kritické věci součástí systému? Windows a ještě někdo? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to momentálně trochu naopak. Spíš než že jádro Androidu vychází z Linuxu teď platí, že Linux (jádro) vychází z Androidu. Patche z Androidu jsou integrované do vanilla Linuxu.

Jinak ale nevím, proč bych neměl Android považovat za Linuxovou distribuci. Sice ano, hodně věcí v userspace je dost atypických, ale co? Nikde není napsané, že se to nemá dělat takto. A pokud uživatel chce, má tam i shell k dispozici.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

haters gonna hate

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo to jsme ale masochisti :D Android s linuxem souvisi docela dost, kdyz ho pouziva. Jedine co je tam oproti bezne linuxove distribuci jinak je softwarove vybaveni, kernel je linux. Vse je v oficialnim repozitari linuxu, tak co to meles za blbosti?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proč masochisti? to s tím systémem se mi sice stalo (SE xperia play zaseklá na 2.3.4), ale nijak extra mě to neomezuje... Aplikace jedou všechny, je to stabilní, rychlý a v podstatě neexistuje rozumná alternativa - iphone je šíleně předraženej a omezenej, WP spoustě lidí nevyhovuje prostředím a aplikací není moc...
Takže já sem s androidem spokojenej a nepřijdu si jako masochista :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"je to stabilní, rychlý" ..... stabilni je hodne diskutabilni, ale rychly urcite neni .... jako ruku na srdce vsichni androidari, aby v roce 2013 osmijadrovy(OMFG^5) mobil lagoval jak cyp, tak to proste NENI NORMALNI! Ja nepotrebuju osm jader, vlastne ani osm jader nechcu, co chcu je jedno jadro, max. 1GHz, aby to bezelo naprosto plynule ... kuwa je to debilni mobil!!! 486ka s W98 bezela naprosto plynule a to GUI bylo 10x narocnejsi a delalo to asi 100x vic veci. Chapu, ze ARM je sracka, ale snad uz se na ctvrtstoleti stary intel dostal ne? Ale on android podle recenzi nebezi plynule ani na intel procesoru (z2760 je oproti jakemukoliv ARMu, PAN procesor), tak kde to jsme? To budem zachvilu potrebovat v mobilech i7ky, aby se ten paskvil od guglu dal pouzivat?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

By mně vážně zajímalo jakej klenot používáš ty sám....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Android a za klenot to opravdu nepovazuju .....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problem je v tom, ze ty tvoje osmijadra co laguji delaji cinani, jen proto aby tam byly a mohli to napsat. Poradny telefon od vyrobce co na to nekasle proste funguje, ocividne si vybiras spatne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zato WP je dokonale :-P nelaguje, je rychle, stabilni... ehm taky vtip ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vždy je to lepšie ako Windows8. Momentálne je v kurze Apple iOS a Android - sorry

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jsou dobre blaboly teda... Sem ted upgradnul z iPhone 4s na glalaxy note 2, predtim jsem mel uz dva adroid tablety od Ainolu (Aurora a Fire, ktery ted prodavam) a iPhone 4. Android je na note 2 i na Ainol fire hodne rychly a uzivatelske prostredi plynule, na note 2 je rychlost systemu a uzivatelske prostredi s iPhone 4s plne srovnatelna ne-li lepsi... BTJ nema vubec pravdu a placa nesmysly asi aby ostatni namichnul. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty nejsi soudny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ty si nikdy nemel premium android telefon nebo dobry android tablet v ruce, nebo si ho videl jen z rychle jedouciho vlaku. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam 4jadrovy nejnabusenejsi LG, ktery jsem dostal (funglnovy, akorat jednou pusteny) a tak se ho zbavuju, nechces??? Laguje jak krava, proste podobny shit jak ten muj stary zmetek ...... android tablety jsem zkousel v obchode (ty nejnovejsi) a u znamych nejake ty ainoly a podobne sracky a stacilo .... navic jako koupit za 10k tablet s androidem je fakt uchylarna, kdyz muzes mit tablet s procesorem a operacnim systemem za stejnou cenu dneska .... android je tak do tabletu do 2 tisic .... a jestli nepoznas diametralni rozdil v plynulosti u androidu vs. W8, WP nebo IOS, tak to je bud totalni ignorace nebo jsi ty dalsi zarizeni nikdy nevidel:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty bud lzes, nebo si mimo, nebo mas nejakou mentalni poruchu spojenou s vnimanim reality... Jak jsem jiz jednou napsal, presel jsem ted z iphone 4s na Samusung galaxy note 2 a nemam zadne lagy a podobne. iOS a Android na dobrem hardwaru uz si v nicem nezadaji, android je vice kustomizovatelny, otevrenejsi diky tomu muze byt mene stabilni kdyz v nem uzivatel 'dela kraviny'. iOS je urcite stabilnejsi protoze je uzavreny a jede jenom na omezenem poctu hardware oproti desitkam, ale spise stovkam ruznych konfiguracich u android hardwaru. A to ze tvrdis, ze nove 4 jadro od LG laguje, to jen dokazuje to co jsem napsal v prvni vete, ty si opravdu mimo. A tenhle koment pisu z note 2 bez jedineho lagu na custom klavesnici. Nicmene uz na tebe nebudu reagovat, nema to smysl, si proste mimo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

3:15
http://www.youtube.com/watch?v=g0UW-DmPJ-k
Android proste laguje a je jedno na jakem HW. Jestli nepoznas rozdil mezi iphonem a androidem v plynulosti, tak mi je te fakt lito. Nejspis patris do skupiny, ktera tvrdi, ze 60Hz CRT neblika, ze 30fps hra je plynula a podobne nesmysly .....
http://www.youtube.com/watch?v=RVDMOP1pWCQ

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tady je objektivni test rychlosti, iPhone 5 vs Galaxy note 2 s jelly bean 4.1.1 (ja mam 4.1.2 ktery je zase o neco optimalizovanejsi a rychlejsi). Jak sem jiz napsal, iOS an android na modernim hardwaru si v nicem nezadaji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chapes, ze vubec nejde o to, na kterem telefonu behaji rychlej aplikace? Aby taky aplikace rychle nebezela na 8mi jadrovem 2GHz procesoru .... ikdyz je to na neprocesoru ARM a bezi to v zabrzdene jave, tak i tak to nejak musi bezet.
Jde o lagovani systemu! Ze se to kazdou chvili nekde zadrhne, ze to chvilema nereaguje .... je to tim, ze v androidu je vsechno, vcetne kritickych casti systemu napsano v jave, ktera bezi nad jednou virtualni masinou .... operacni system, spravce aplikaci, telefonni a SMS/MMS aplikace MUSI byt napsana nativne pro HW a bezet s maximalni prioritou. Kdyz si koupim telefon v roce 2013, byt ten nejlevnejsi, tak chci plynuly system! Ne system, ktery laguje, jak kdyby jsme bylo v roce 2000 ..... chapes?
Nema to nic spolecneho s customizacema, co android podporuje, napr. app drawer ma bezet nativne na CPU a klidne mohli udelat customizacni obezlicku, ze je mozno si zvolit neco jineho, kdyz chce clovek pomaly telefon. Ale to ne ... android je fault by design .....
Ja nevyhodim v dnesni dobe 17 tycek, cenu nadupaneho PC, tabletu, ojeteho auta .... za sracku, ktera laguje, to fakt sorry!
Mam android, novy nechci. Vim, ze je tam spousta free aplikaci, vim, ze to ma sve vyhody v otevrenosti a s tim souvisejici i nevyhody .... nejak to jede, ale jenom nejak .... je to sracka, zas je to levne. Jak clovek koupi za 4k telefon s WP, co se bude chovat stejne rychle jak telefon za 15k, tak koupi za 2k android, co se bude chovat stejne pomalu jak telefon za 17k ..... proto je samozrejme nesmysl kupovat drazsi android nez reknem za 3-4k, to same s WP ..... u applu je to jedno, tam stoji kazdy stejne hodne:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jo no, ja ziju v uk, dal jsem za svuj note 2 n7105 LTE verze; 69 liber, cca 2100kc, kontrakt na 2 roky za 36 liber mesicne s neomezenym netem a neomezenym tetheringem, 2000 minut jakakoliv sit, 5000 minut moje sit, 5000 sms, ale jde mi jen o ten net, zbytek nevyuziji ani s 10 procent. Takze o nejakych 17 tis nemuze byt ani rec. A uz vim co je tvuj problem, ty mas fakt pokrivrne vnimani reality, nebo prinejmnsim pokrivene popisovani reality, vyzivas se v gradioznim zvelicovani faktu za ucelem podpory sve argumentace a to proste nefunguje, jinak receno, trpis poruchou osobnosti.

Ted sem zjistil, ze kdybych si note 2 vzal o tyden pozdeji, mel bych ho za 29 liber, cca 900 kc, to nasere :)

http://store.three.co.uk/view/product/ql_catalog/threecatdevice/2561?pri...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Unika mi pointa srovnavat cenu nejakeho lacineho dotovaneho mobilu s 2letym uvazkem ......

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Unika mi, kde si prisel na hodnotu 17 tis? V ceskych Eshopech je napr. Galaxy Note 2 k mani uz kolem 10 tis.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

uveď prosím príklad WP8 telefónu za 4k aj s dph/clom porovnateľným s Androidovým za tú istú cenu? Voľne predajný samozrejme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nokia Lumia 520 stoji kolem 4k .... 510 jeste o litr min ... a porovnatelne co do rychlosti s androidem to samozrejme nejde, ta nokia se nebude sekat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha dik, nevedela som že je aj päťstovková rada.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady je review http://www.youtube.com/watch?v=MmU0XuRhvCo
Celkem zajimave. Shrnuti od cca 10te minuty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Android umí na 1GHz jednojádru běžet celkem dobře, mrkni třeba sem:

http://www.youtube.com/watch?v=SrziO6J6v9o

...a než tam začneš hledat, kde se to kdy zadrhne, tak si uvědom, že minimum pro WP8 je cca třikrát rychlejší procesor (dvoujádro A15), než je tady u toho staříka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle je taky lez, minimum pro WP8 je Qualcomm Snapdragon S4, coz je ARMv7.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš to pomotané, ARMv7 je instrukční sada, A7 a A15 jsou architektury, to máš stejné, jako třeba Atom a i7 mají stejnou instrukční sadu, ale jsou jiná architektura.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pomotane to mas ale aj ty, pretoze su to cpu od Qualcomm tie maju s vanilla ARM spolocnu len tu licensovanu instrukcnu sadu.

Vsetky sucasne WP8 telefony bezia na MSM8227/MSM8230 (nizsi "grade") a MSM8960 (hi-endy). Ani jeden z nich nie je ARM A15, takze ta poziadavka na uarch ARM A15 asi bude trochu odveci, nie? Su to CPU s jadrami Krait (SoC Snapdragon S4).
Napokon Qualcomm uarch A15 ani nevyraba - konkurentom A15 maju byt jeho Krait 300/400 uarch.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobře, technicky vzato je tam to "A15" nesprávně, ale Krait nemá od A15 vůbec daleko. Hummingbird (z originálního Galaxy S) je o dvě generace starší. Krait má out of order execution, o dost lepší FPU, dvakrát tolik cache, ... Meritem bylo, že je 3x výkonnější, a to opravdu je.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zaprve to bude taktle a zadruhe, delas si srandu? Borec nekde za neco potahne a neco se deje az zrhruba za pul minuty (trochu prehnane).
Podivej se nekdy v obchode na telefon nebo tablet s necim jinym nez androidem, bude VELMI prekvapen, kde jsou dnes moderni systemy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, když se ti zdá půl vteřiny na takové plečce lag a vteřinové animace u WP ti přijdou OK, tak si ty vysněné vidle kup a hodně štěstí. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takže to, že nemám Android bude brzy znamenat, že jsem výjimečný. :D
Zatím pořád ještě žiju s fíčr founem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som tiež najskôr fungoval na froyovi. Tam sa to ešte dalo. Fón vydržal aj päť dní. Potom s novým fónom prešiel na želé fazuľku a to bola zásadná chyba. Nenažraný systém, nehľadiaci na spotrebu iba na výkon. Fuj. Tam sa ľudia stávajú masochistami. Celý deň sledujú, ako im tem mrzák žere baterku a k večeru sa modlia aby im to vydžalo kým nájdu zásuvku. Čo som komu spravil aby som každý deň nabíjal telefón. 365 dní do roka, 365 nabití do roka. Tak to si na mne celkom už aj zmlsnú elektrárne. 100 000 bláznov republike a prečo tie elektrárne prosperujú. Viem že sa teraz do mňa obujú všetci, čo majú potrebu prezentovať pocity verejne cez sociálne siete a keby neboli online, tak sa im zrúti svet, lebo iného kamaráta ako smartphone nemajú. Ďalší budú všetci tí ktorí musia byť 24 hodín na mejle a nete "pracovne". Kua kde sa sere amerika. Toľko biznimenov a biznismeniek nemajú ani tam ako u nás. Holt doba je taká a drvivá väčšina mladých ale aj starých ľudí je zmagorená a kupujeme veci ktoré vlastne nepotrebujeme. Len ktosi kdesi vymyslel, že budeš socka, keď nebudeš mať najnovšiu vec a vďaka masívnej reklame sa im to aj darí. Už sme skoro všetci vymletí. Novodobí zombie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak jak jsou ty clanky o tom, jak se nokii nedari a jak za to muzou WP ......... http://mobil.idnes.cz/foto.aspx?r=mob_tech&foto1=MBB4b33a8_lumia.jpg
Podle me na tom, zas tak spatne neni ...... z poctu prodanych WP zarizeni nokii nebo androidem u samsungu je to zanedbatelne cislo ... takze WP za to urcite nemuze, jelikoz drtiva vetsina telefonu je bez operacniho systemu ......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenze drtiva vetsina telefonu co Nokia prodava jsou "hloupe" telefony s temer nulovou marzi. Na pocty to tedy vypada dobre, ale zisk je na nich 00nic. Taky je do firmy kupujeme, cena za kus pod 500,- bezne jich najednou nakoupime cca 50 a rozdame mezi uzivatele na jednu sezonu, nic nereklamujeme, proste se pak vyhodi a koupi nove. Tohle Nokii nezachrani.
Prodeje WP je celkove velice spatny a jeho osud je ve velke mire spojeny prave s Nokii, protoze sama drzi vic nez 90% podil na celosvetovem trhu WP. Zadny jiny vyrobce se do tohoto OS zrovna nehrne a vypada ze ani nepohrne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Muzes si byt naprosto jisty, ze WP8 nezanikne .... i kdyby MS mel vyrabet vlastni znacku telefonu, coz v dnesni dobe zvladne kazdy ..... vetsina tech firem, co vyrabi telefony, nic nevyviji (narozdil treba od nokie), jenom sklada dohromady komponenty ..... stejne jako gugl "vyrabi" svoje telefony, mel tohle udelat uz davno microsoft. A pokud se situace nezlepsi, tak si pis, ze to udela ..... nokiu ted ma jako takoveho sveho vendora, ale pokud to pujde spatne, tak si zacne vyrabet telefony microsoft sam ...... stejne jako si vyrabi xboxy a nenechava to na kdejakem tamtungu:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych Nokii a WP8 nezatracoval. Osobně si chci koupit Limii 520. Když tak chodím po obchodech a hraji si tam s vystavenými kousky ostatních typů Lumií, tak se mi líbí rychlost WP8. Jistě, v pravěku když jsem vlastnil HTC Diamond a v něm měl nahranou custom ROMku Eržiku, tak v té době telefon s Win byl utrpení. Raději jsem koupil iPhone 3GS a nestačil jsem se divit jak dobrý je to telefon. V současné, byť nejsem ortodoxní zastánce Win, přesto dávám mobilu s WP8 šanci a osobně se domnívám, že to není špatná platforma. Možná je to i tím, že v první řadě požaduji po telefonu aby telefonoval, přijímal emaily, nouzově nahradil zapomenutý foťák a jednou za rok navigoval. Hry, sociální sítě jdou mimo mě. Kašlu na root Androidu, možnost hrabaní se v systému, zastavování nepotřebných služeb, mazání složek jen proto abych uvolnil paměť a zrychlil telefon a louskal co je na XDA nového.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro nás zákazníky je nejlepší, čím víc platforem a zařízení tím líp ať si každý koupí to svoje, které mu vyhovuje. Však má taky každé svoje výhody a nevýhody. Co se týče lagu u Androidu je na tom asi opravdu dnes nejhůř, vlastně si to převážně dělají výrobci nadstavbama a galaxy S4 který občas zalaguje je asi největší slabina a ostuda jinak tohodle dobrýho zařízení. Čistej android je na tom o poznání lépe, ale dá se to ještě vylepšit a taky se to děje. Nicméně říkat, že android je špatnej nepoužitelnej systém je samozdřejmě nesmysl. Čísla prodejů hovoří jasně, prodává se nejvíc, běží na kde čem od tabletu za 1500,- lednice až po foťák, jeho univerzálnost a tvárnost je jeho hlavní výhoda. Iphone je pro spoustu lidí tabu vzhledem k ceně a uvidíme kdy se dočkamé levnějšího plastového Iphona který by mohl konkurovat právě cenou androidu a vstoupit do stojatých vod kde Android vládne a Aple to moc dobře ví. Jen konkurence žene vývoj dopředu a říkám "díky prvnímu Iphonu", který ukázal cestu jak vypadá opravdu použitelný multimediální zařízení.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, nepresel bych z iPhone 4s na Galaxy Note 2 n7105 (lte verze) kdybych nemel pozitivni zkusenost s androidem z meho dvoujadroveho aionolu fire. iOS i Android jsou oba dobre systemy, ovsem Android mi jako technickemu typu ktery si rad nastavuje svoje zarizeni k obrazu svemu vyhovyje nyni vice. Touch wiz jsem vymenil za Nova launcher, nahodil Perfect Keyboard Pro a spokojenost, muj provider three.co.uk mi tu v zari zavadi 4G takze to byl i logicky krok proteze iphone 4s tohle jeste nepdporuje a ja pouzivam muj mobilni net jako muj hlavni net diky neomezenemu tetheringu a datum. Navic ktery telefon ma aktivni digitizer? Note 2 znamena konec rucne psanym poznamkam na papir, taky se s sPen luxusne highlightuje v PDFkach a podobne. Androidmi ted nabizi vice nez kterykoki jiny mobilni os. Ja jen proste nechapu to stezovani si na lagy, zadne nepozoruji... To je ale asi tim, ze nepouzivam tunu zbytecnych widget a odinstaloval jsem vse co nepouzivam, 2GB ram taky pomuze.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.