Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google vsází na bezpečnost prohlížeče Chrome $20 000

dufam že z toho bude aspon video nech je dobra podívana

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na rozdíl od jiných? IE8 také běží na W7 a Vista od SP2 v sandboxu. Zrovna tak to umí Maxthon.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsem netušil, že Vista/Win7 je sandbox :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možná toho netušíte víc u vás na Spaceballu? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podľa tých vyjadrení by tovyzeralo, že by nebolo treba ani antivírus pri browsovaní s Chrome.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není potřeba nikdy, pokud člověk aspoň trochu dává pozor. 99% útoků vyžaduje spolupráci uživatele, tudíž se obezřetný uživatel bez antiviru obejde, a ve zbytku případů se jedná o útok viru tak "pokrokového", že si s ním aktuální antiviry neporadí, tudíž opět antivirus není potřeba ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě, že jsou takoví pozorní jako vy, to by jinak antivirové společnosti přišly na buben. Někdo ty viry šířit musí, žánop? Jen vám závidím tu sebedůvěru a schopnost rozlišit, co je virový útok a co běžná reakce.
Připomínáte mi jednu postavu ze Šťastného Jima :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viry se šíří kvůli hloupým uživatelům, co si všechno stáhnou a všechno spustí a navíc pracují pod administrátorským/správcovským účtem, strkají flashku/cd od kamarádů do počítače a nechají si spustit autorun (automaticky ve WinXP, nebo neuváženým klikem Vista+).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z duvodu sveho zamestnani casto lezu po ruznych www strankach ruznych firem a podniku. Clovek by se az divil, kolik www, ktere jsou oficialni, a obvykle spravovane nejakym "odbornikem" jsou "zavirovane".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud člověk pracuje na W7 s full UAC a pod userem, tak bych se také nebál. Jinak tomu moc nevěřím, asi pozůstatek nedůvěry z winxp :-/
Zdar Max

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To neni o systemu, ale o inteligenci usera. Pracuju v XP, admin, bez antiviru uz nekolik let a bez problemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A já mám noťas s W98 už několik let bez problému. Akorát tam nemám USB, CD/DVD, FDD, LAN. Chlapci, chlapci, tyhle urbanlegends o tom, že stačí prostá inteligence, abyste nechytli virus tu budou strašit do skonání světa. Buďte si jisti, že těžko zjistíte jakýkoliv škodlivý kod v důvěryhodných stránkách, obrázcích, viedu, dokumentech. Jojo, zdravý selský rozum (neboli inteligence) vede spolehlivě do pekel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že je tvá počítačová gramotnost na úrovni, při níž nedokážeš udržet systém bez havěti vlastními schopnostmi, neznamená, že to nedokážou jiní. To nejsou žádné urban legends, to je prostě fakt, se kterým se jen jedinci tvého typu nedokážou vyrovnat, typicky proto, že jej nedokážou vůbec pochopit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak pisu vyse : spousta WWW stranek ruznych firem obsahuje ruznou havet. Clovek si proste otevre stranky nejake napriklad stavebni firmy, a by podival, za kolik mu postavej barak, a najednou antivir hlasi blokovane breberky - ja musim casto navstevovat ruzne www stranky ruznych firem, a je to fakt desny :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nepopírám, samozřejmě to ale automaticky neznamená, že ti v dané situaci skutečně nějaké nebezpečí bezprostředně hrozí ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, dokud jsem mel nejake starsi AVG, tak to vzdycky hlasilo, ze to neco zablokovalo, a hlasilo to kazdou chvili...Ted mam ty Essentials od MS a nehlasi to nic, asi to dela automaticky:-) Teda doufam :-)
Rozhodne jsem cetl statistiku, ze snad az 40% firemnich webu je v urcite mire "zavirovanych".
Jen tim chci rict, ze aby clovek neco pochytil, vubec nemusi spoustet vse, co mu kdo posle mailem. Obcas staci vlezt na web nejake jinak solidni firmy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... a mit deravej prohlizec.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nebo o tom jenom nevis?

Aktualni zkusenost: Pocitac manzelky (=minimalni riziko navstevy "podivnych" stranek), XP, AVG, Zonealarm a vsechno za HW firewalem v routeru, user account. Vcera nahle AVG neco naslo v C:\Windows a pak jeste nekde.

Asi ji tam dam linux, stejne ji staci web a OpenOffice...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže když člověk něco hledá na googlu a prochází odkazy, při čemž narazí na warez web, nebo jen web útočníka, tak je hned debil? I to, že pracuješ pod obyčejným uživatelem tě nezachrání před tím, aby jsi si zasral celý svůj profil různýma sračkama, který mohou spamovat, monitorovat apod. Antivir, UAC apod. jsou věci, které jsou další obranou fází, když webbrowser selže. Pokud máš XP a nepoužíváš antivir, tak je dost možné, že jsi něco chytil, a nebo ne. Ovšem s antivirem by jsi to aspoň věděl (buď by něco hlásil, nebo přestal fungovat apod.), ale bez antiviru si nemůžeš být nikdy jist.
U W7 bych toleroval systém bez AV v případě zapnutého UACu na full.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rikejme tomu treba stesti, osud, dobra karma, nebo jak je libo. Ja jsem jeste v minulym stoleti prohlasil, ze nikdy nebudu mit tak rychlej pocitac, abych si mohl dovolit rezidentni antivir a taky jsem ho nikdy nemel. A faktem zustava, ze jedina potvora, ktera me za celou dobu dostala, byl Blaster. Jenomze ten jel tak rychle, ze jen co se modem pripojil, uz jsem ho mel. Mit antivir, tak by ani nestihl stahnout aktualizaci. :)
Vzdycky jednou za par let me podobny diskuse donuti o sobe zapochybovat a projet pocitac antivirem (z bootovaciho CD, aby to zadna nainstalovana potvora nemohla ovlivnit). Jeste nikdy to nic nenaslo, krome my stary sbirky viru a nekolika "desne nebezpecnych" cookies. Naproti tomu vetsina lidi, kterym jsem cistil zasvineny pocitace, rezidentni a dokonce i aktualizovanej antivir mela a stejne jim to bylo houby platny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, pokud nemáte UAC na max, tak se vystavuje uživatel riziku - UAC jde pak totiž obejít přes "vyvolené" programy, pouze použitím dokumentovaného Win API. Něco si můžete najít, nechce se mi to teď hledat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak něco jiného je automatický útok podvrženým kódem přes prohlížeč a něco jiného je idiot, který si někde pomocí prohlížeče stáhne nějaký rootkit a pustí si ho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale tohle ti novodobí antiviroví guru mají pod prahem rozlišitelnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že se útočník nedostane mimo prohlížeč, protože je v chrootu/jailu/sandboxu/virtuálním stroji ... je dobré. Ale samo o sobě nestačí.

Prohlížeč s instalovaným pluginem/spywarem je sám o sobě v některých případech dostačující a pro útočníka zajímavý. Keylogger, který sbírá hesla při přihlašování do webových služeb, nebo spyware, který odchytává SSID, reportuje chování uživatele a pod...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co jsem četl tak při podobné soutěži na to šli hlavně přes Javu, čili přes plugin. A díky její multiplatformovosti to šlo na každém systému :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.