Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google vydal Android 8.0 Oreo

podpora PiP ......... boze, dyt se to bude sekat jeste vic nez ted!

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

bože tady si zase někdo koupil s***ozní hw a instalace dělal na SD?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

> instalace dělal na SD?

hmm takze v tom je problem ? a ja se divim co delam spatne ze mi ten lagdroid neseka na mem s***oznim mobilu, kdyz se tady tvrdi ze je to nejhorsi vec od dob cernych nestovic..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak neni se cemu divit kdyz si lidi koupi androida s 8/16GB max. a zbytek co jde rvou na pomalou SD kartu nevalne kvality za par supu ...to je presne ten extrem koupi si levne smecko za 2-3+ tisice to by jeste ani nevadilo vykon "podpori" SD kartou a pak nadavaji a potom kdyz si koupi iphone za 10-20k+ tak rikaji jak je to super ze lagdroid nikdy....... ale trosku opomijeji fakt ze je tam cca 7-17k+ rozdil v cene a ty SD karty jaksi taky neumi coz je mozna i dobre ale jen v momente co si clovek nekoupi 16/32 GB verzi :)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nj, SD karty, i kdyz vypadaji podobne, nejsou podobne ani nahodou. Vetsina lidi (pokud vubec) se podivaj na sekvencni rychlost a / nebo koupi si to nejlevnejsi, a podivat se na nahodne iops temer nikoho nenapadne..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a vies, ze i napadne. ale na vacsine obalov taketo udaje nenajdes. a ak najdes a potom kartu otestujes zistis, ze to nesedi. tak patras co je za tym. a ano najdes, ze ten udaj je pre jednu kartu z tej rady a ostatne sa mozu sem tam dostat na tu rychlost, ale nie je to garantovane. Hold sme v europe a tu sa zavadzanie = reklama co je povolene.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a vsadím se že byste našel i auta co jedou málo a žerou hodně

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

no taky MB C63 AMG by to splnal.
..
no problem je ze pokial sa nebude android upgradovat inym sposobom na vacsinu starsich (+12 mesiacov) zariadeni vyrobci kaslu ak to nie je nejaky top model.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, tak já jsem si nedávno velice rychle (než jsem to předal tchýni, hehe ;) vyzkoušel Nokii s Windowsama, jmenovitě Lumii 640. Docela si dokážu představit, že bych si na ten foun zvykl, původní Windows 8 Update 2 jsem zaktualizoval až na Windows 10 verze 1703), ale ruku do ohně za to nedám, na to jsem byl s tím founem fakt krátce. Kouzelný na tom je, že se to vlastně musí (v podstatě) jako desktop každej měsíc restartovat, protože to instaluje záplaty ;). Jinak to "Windows" vlastně nepřipomíná ani omylem - prostě jiný OS nekompatibilní s iOS či Androidem.

Abych mohl říct, že se to dá používat, musí být splněno několik podmínek. Tou první je nějaká forma rootovatelnosti - tak daleko jsem se fakt nestačil dostat. Druhou formou je možnost instalace nějakého blokátoru reklam v aplikacích - něco jako u Androidu MinMinGuard. Ani do téhle fáze jsem se nedostal. No, a pak tam musí být nějaký rozumný prohlížeč.

Ty ostatní věci jako aplikační základna nebo možnost instalovat aplikace odkudkoli a ne jen ze Storu ... ty bych možná i oželel. Záleží na tom, co by se dalo za aplikace sehnat - teď nedokážu říct zfleku, který z těch aplikací, co mám na Androidu, bych se nerad zbavoval, ale vždycky, když si tak jednou za čtvrt až půl roku prohlídnu svou sadu nainstalovaných aplikací z Play, tak obvykle neodinstaluju víc jak dvě.

Jo, proč to píšu v diskuzi k novýmu Androidu? Inu, protože ten novej Android je mi celkem putna. Upgradovat nebudu, bo nemůžu (si jako fakt kvůli tomu nebudu pořizovat novej hardware, když starej bohatě dostačuje) a vlastně bych se vůbec nezlobil, kdybych se té závislosti na Androidu mohl zbavit, protože systém je to teda fakt šílenej :).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale co chceš dělat když android je doslova masovka. Vyprd jsem se na něho už loni a nelituju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://diit.cz/clanek/arm-notebooky-s-windows-10

To je odpoved, proste klasicky Windows 10 emulovany na Snapdragonu. Jinak narozdil od pocitacu dava Store UWP smysl na tabletech a mobilech. Podminkou samozrejme je, ze pres ten system musi bezet nejakej emulator Androidu, coz by snad mel. Emulatory na Android na x86 jsou, ze to pobezi pomalu nevadi, jde mi hlavne o jednoduche aplikace typu Pubtran, MujVlak, ktere mimo Android a iOS nemaji nahradu.

Drobny zadrhel je, ze MS snad spolu s Lenovem pripravujou nejaky tabletobooky a podobne, ale nikdo zatim nechysta smartphone. Pocitam, ze by mohlo treba HP, ktere dost tlaci MS veci, ale zase kdo by stal o hw od HP ze.
Uvidime, snad se to chyti, snad to bude pouzitelne a snad budou casem i smartphony.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Možná časem smartfouny budou, ale než budou masovky pod pět litrů, to asi potrvá ještě hodně dlouho. Já zatím odbočuju k Androidu, mobil čeká v ShenZenu na naložení do letadla... ať je nějaká sranda. Má nugát a sušenka je od výrobce slíbená.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uprimnou soustrast.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tu mi projevuje moje okolí, když vidí, co používám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz sem to psal minule. Ty windows EMULOVANY NEJSOU! A on jak kolovratek furt dokola bude opakovat nesmysly.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zřejmě tím myslel emulaci x86 pro klasický 32bit. aplikace. Prostě WoW64 na ARMu.
Problém je, že to zatím nemáme :). A až budeme mít, nejsem si jist, zda to vůbec pojede na současným (nebo pár let starým) windowsím smartphonu. Tedy nějakým ucházejícím způsobem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On mel tech prispevku na tema emulace windows na arm uz nekolik a opakovane podobne pomylene. I to, ze tam bude maximalne emulace pro x86 aplikace uz mu bylo odpovezeno... a on stale emuluje cely windows.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koupis smartphone novej Snapdragon 845 idealne za 20ku, to das, porad lepsi nez prechazet na lagdroid. ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zcela jistě nepojede. Nejslabší procesor Snapdragon 835 a pro procesory jiných výrobců stará bela.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím, co bys chtěl. Já jsem na androidu spokojený. Volá to, smskuje, prohlížeč je tam dobrý (Firefox), přes dva dny to vydrží (no, nic moc), email to přečte, mp3 přehraje, RSS čtečka funguje, GPS taky, rychlé je to, nelaguje to, stojí to čtyři tyčky, dokonce se to aktualizovalo na Nugát (nevím, co mi to mělo dát, ale je tam). Co bysme tak ještě chtěli?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.