Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google: změny v ochraně autorských práv, protipirátská opatření

Tak to je konec!
Ještě dotahat pár věcí co mám na seznamu a papá internete...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzdy bude nieco co budes chces dotahat ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jestli konec, tak googlu :-)

je tu konkurence, Bing, Baidu apod..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jako google bude blokovat slova jako treba rapidshare, nebo hotfile?-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO ne, ale pokud jsem to pochopil spravne, tak je jen je nebude zobrazovat v naseptavani, takze kdyz clovek napise do vyhledavaciho policka "lord of the rings" tak se mu nezobrazi v naseptavaci tipy jako:
"lord of the rings rapidshare 720p"
"lord of the rings rapidshare 1080p"
"lord of the rings rapidshare download"
... proste si tam to "rapidshare download" bude muset dopsat rucne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mě zajímalo, kdo a kolik za to Googlu zaplatil. Protože zadarmo by se s tím asi těžko drbal - s takovými opatřeními je celkem netriviální práce a přínos pro Google žádný, spíš naopak (např. co se týká AdSense).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna s AdSense bych nesouhlasil. Jako zadavatele reklamy by mne nepotěšilo, kdyby se má reklama zobrazovala na stránce s warezem hned vedle reklamy na gumovou vagínu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cože? Já bejt zadavatelem reklamy, tak jsem naopak rád, když se zobrazí na uživatelsky atraktivních stránkách :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde se dá ta vagína koupit?! 8-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsak jen at to udelaji, stejne to ve vysledku akorat jen urychli implementaci alternativnich reseni, ktera budou zase o krok napred. Cely tenhle souboj zabavniho prumyslu s internetem mi pripomina Coyot vs. Roadrunner

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konečně motivace oprášit i jiné vyhledávače a vymanit se ze stáda, které pase Google. A že těch vyjhledávačů je a ještě, díky tomuto nápadu, vznikne:-) Když mohl na základě blbosti skoro zaniknout rapidshare, proč by nemohl Google? I rapishare byl králem a jaké má postavení nyní?:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je od Googlu hezké. Já si taky myslím, že by měla konkurence dostat šanci. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ac google zrovna nemiluju tak jako vyhledavac nema konkurenci a treba Bing je uplna katastrofa.Takze konkurence ano, ale zatim zadna rovnocena neexistuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já Google na web používám téměř výhradně. Pokud si chci stáhnout nějakej ten seriál nebo mp3ku, tak používám už teď specializované vyhledávače. Souhlasím s příspěvkem výše, že podobná opatření jen urychlí vývoj alternativních nástrojů. Třeba už je doba, kdy bude vybudována nadstavba současného internetu blízko (viz. goo.gl/usmJm). Pak se k tomu přidá šifrování a až ho zakážou, tak stenografie. Jakákoliv firma, která bojuje se svými zákazníky, je předem odsouzena k zániku. Je to jen otázka času.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stenografie? Myslíš steGAnografie? To by bylo zajímavé, ale nevím jak moc efektivní... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě máš pravdu - malý překlep. :-)
Efektivitou si taky nejsem moc jist, ale do tý doby určitě chytrý hlavy něco vymyslej. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak zlobte se na mne nebo ne, ale to co jsem si precetl je pomerne logicke a absolutne nechapu, komu to vadi.
Tem, co hledaji relevantni informace/odkazy na legalni SW to rozhodne nevadi, ba prave naopak to uvitaji, ze se jim na prvnich mistech nebudou zobrazovat odkazy na TPB.
Tem, co vyhledavaji odkazy na stazeni nejakeho autorsky chraneneho odkazu "nacerno" to vadit take nemusi, protoze ti znaji kanaly, kudy si tento obsah sehnat ( viz TPB a podobne).
Mozna se pletu, ale pokud takovy clovek neco hleda ke stazeni, prece to nehleda na Googlu, ne? Nebo se pletu?

Ja osobne, kdyz uz mam potrebu neco stahnout z teto kategorie (ano, ac se snazim to nedelat, cas od casu se neco vyskytne,samozrejme :-)) tak mam ulozene 2-3 stranky, kde neco takoveho hledam, a vice nepotrebuji.

Takze moc nechapu, proc lidi pouzivaji silna slova, jako ze budou pouzivat jine vyhledavace a podobne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je tím, jak jsou "piráti" na to své "pirátství" pyšný. Mají náramnej pocit, jak vyzráli nad systémem a jak jsou chytří. Přitom se povahou skutečně nemusí moc lišit od zloděje. Vážně lidičky, pirátství je sice celospolečensky rozšířenej nešvar, ale pořád to ve většině případů není nic jinýho, než prachobyčejná krádež. Že jsou filmy moc drahý a stojí jen za jedno podívání? Tak si je nebudu kupovat, ale můžu na ně jít do kina, nebo si je půjčit. Že je to nepohodlné, protože musím šmatlat někam do města? Tím krádež nijak neobhájíte. Stejně vám jde jen o to čumět na ty holywoodský braky (muziku, software) zadarmo. Nechci přehnaně moralizovat, sám nejsem bez poskvrny, ale jde mi o to, že pirátství se v jistých kruzích chápe jako chrabré hrdinství v boji se zlou společností a potom čím hanebnější warezák, tím víc se cítí jako udatný rytíř. Fuj

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Udělám vám zadarma právní školení, je tu naděje, že se pak nebudete veřejně zesměšnovat. Již od dob starého říma je krádež definována stejně jako v současnéím trestním zákoníku a tam se praví
§ 205 Krádež
(1) Kdo si přisvojí cizí věc tím, že se jí zmocní.
Žádný kybernetický pirát se žádné cizí věci nepřisvojuje tudíž hovořit o krádeži je směšné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesvazujme diskuzi paragrafy. Myslím, že to byli scholastikové, kterým se podařilo prokázat (paradoxně vlastní horlivostí), že mravní jednání zákonem popsat nelze. Lidsky bych to řekl asi tak, že když někdo využije výsledek cizí práce a nezaplatí cenu, která je za to jasně stanovená, dopouští se krádeže. Jistěže najdeme zase spoustu výjimek, například pokud by šlo někomu o zdraví apod, ale asi těžko najdeme výmluvu pro stahování warezu, filmů a muziky. Připouštím, že současná podoba autorského zákona je nespravedlivá a jistá míra "pirátství" může být i prospěšná, ale nelíbí se mi, když se pirátství povyšuje na sport.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejně tak by se ale nemělo ponižovat na krádež. Jde totiž ve skutečnosti "jen" o porušení autorských práv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se, jestli jsem někoho urazil. Krádež podle konvenčního chápaní je jistě ošklivější delikt, ze kterého nechci nikoho obviňovat. Jde mi o to zbourat mýtus, že pirátství je cool. Není. Není to ani ani nutné zlo. Málokdo asi musí nutně vidět nejnovější biják a nemá 120 kč na lístek do kina... Nejlépe to vystihuje asi slovo nešvar. Něco jako močení v parku, nebo osočování pod rouškou anonymity v diskuzích na internetu - není to nic, z čeho by měl zdraví člověk radost. Hlavně ale pirátství rozhodně není forma boje proti autorskému zákonu, to jako alibi prostě neobstojí. Pirátství spíš nabíjí muškety protistraně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

odkdy je stahovani filmu a muziky kradez nebo porusovani autorskych prav? muzete se o tom prosim rozepsat? asi sem neco zaspal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle už je ohrané.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale pravdivé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nepopírám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel nic není černobílé. Krádež chápu tak, že mi někdo něco ukradne a já to už pak nemám (na tom se asi shodneme). Při zkopírování čehokoliv o originál nicméně nepřijdu. Sdílení a napodobování je lidská přirozenost a zároveň hybná síla pokroku. Autoři by samozřejmě měli být odměněni, ale tady se bavíme o společnostech, které si z autorů dělají dojné krávy. Vývoj je bohužel takový, že i připravované zákony (např. novela autorského zákona) chrání produkční společnosti a na autory a spotřebitele poměrně kašle. Ono to asi není překvapení, když ten návrh zákon sami napsali (viz. goo.gl/kw0a2). Z tohoto pohledu mi tedy přijde, že je "něco" špatně. :-(
Jinak filmových DVD z novin za 40,-Kč mám doma "tunu". Nedávno jsem s hrůzou zjistil, že se konečná suma pohybuje v tisících. Člověk si to hold za rozumnou cenu rád koupí. Prostě se to nevyplatí stahovat. A někteří výjimeční jedinci můžou mít i dobrý pocit, že za dílo poctivě zaplatili. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No právě, jak ve stárém římě tak v číně a vlastně v celých dějinách lidstva byl pokrok postaven na učení se, kopírování a vylepšování toho co vytvořili jiní. Pouze nyní se tu naprosto uměle vytvořilo něco co jisté okrajové části společnosti dalo jisté privilegia a vytvořilo z nich nadlidi. Ještě v 60 letech byl hollywood navoněná bída před krachem, atd. V neposlední řadě, mrkněte na Čínu, v současnosti se z ní stává technologický leader a jedním z důvodů je , že se učí od jiných a nejnětší oddělení frme nejsou patentový právníci. Před 40-50 lety takto z popela povstalo Japonsko, atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý souhlas. Jakkoliv je mi z toho smutno. :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenomže až se Čína sama stane technologickým leadrem a bude mít dost vlastních vynálezců, bude jejich práci jistě chránit patentovým zákonem stejně přísně, jako ostatní vyspělé země. Při neexistenci patentů jsou sice nejnovější vynálezy ihned na trhu za nízkou cenu, ale nikomu se nijak zvlášť nevyplatí vynalézat a technický pokrok se zpomalí. Autorský zákon je ovšem věc umění a zde pokládám 70 let (nebo kolik) ochrany za nestoudnost. Autor by měl dostat jednorázový (byť tučný) honorář a dílo poté nechat jako volný zdroj inspirace. To ovšem neznamená, že bude k dispozici všem zadarmo!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, 40kč je adekvátní cena za film, který zhlédnu jenom jednou. Za muziku si ale rád připlatím. Bohužel jsme v situace, kdy piráti paradoxně nabíjí oné vydavatelské "vrchnosti" střelivo. Šoubyznys vyrábí zpěváky povrchních kvalit, protože klesající tržby může svést na piráty. Příčina úpadku hudební produkce mi ale není jasná. Pokles společenského vkusu v tom jistě nebude, přestože se nás rádia snaží zkazit už od kolíbky. Obchodní model šoubyznysu může hrát svou roli, ale každý producent by jistě sáhnul radši po nových Led Zeppelin, Deep Purple či U2, než po Britney Spears takže se nejspíš nacházíme v generační mezeře mezi módními vlnami, kdy je prostě méně kvalitních umělců, protože chybí nápady. Každé století má svou zlatou generaci a zatímco dědečkové z dvacítky už pomalu dohrávají, děcka z dvacet jedničky se ještě nestihly narodit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Bohužel jsme v situace, kdy piráti paradoxně nabíjí oné vydavatelské "vrchnosti" střelivo."

To je jenom hloupá záminka, jak spojovat příjemné s užitečným (rejžování s omezováním lidí). Skutečnost je zastaralost obchodního modelu, lpění na něm zuby nehty a přemrštěné ceny. Kdyby ty ceny srazili a přizpůsobili se novým distribučním kanálům, tak by si mohli přestat stěžovat, jenže to by se jim nehodilo do krámu. Možná že by to třeba čistě náhodou nezafungovalo a pak by remcali oprávněně (i když osobně pochybuju, že by to situaci byť částečně nezlepšilo - je prostě třeba nastavit ceny a možnosti, aby se lidem nevyplatilo to pirátit). Dokud to ale opravdu nezkusí, tak nemůžou říct ani fň a celé jejich nářky jsou postavené na základě lží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spousta lidí Google za tímto účelem používá. Už jen proto, že je to pohodlné a Google má opravdu kvalitní (a zatím necenzurované) výsledky vyhledávání. Bohužel toto bude docela zásah do algoritmů a výsledky budou uměle zkresleny, čemuž se Google vždy dost bránil. Výsledek hledání "linux torrent", pak bude zřejmě zkreslen stejně jako vše ostatní "torrentové". Otázkou samozřejmě je, kolik lidí stahuje Linux přes torrenty (jsem asi spíše vyjímka) a odkaz je většinou rovnou na stránkách.
Používání altenativních prohlížečů pak nejsou silná slova. Nikdo asi nepřestane kvůli tomuhle Google používat ze dne na den. Počítám ale, že nějaký odbyt nastane a pokud už někdo nějakou alternativu vyzkouší, tak může časem zjistit, že je lepší i na jiný věci než stahování a Google tak přijde o další lidi.
Jinak výrazu načerno úplně nerozumím. Stahování videa a hudby je v ČR legální.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prave ze google je nejlepsi na vyhledavani warezu protoze indexuje vsechny stranky kde se nachazi a ze by zacal vsechny najednou blokovat je asi nerealne, vzhledem ktomu ze porna a warezu je vetsina internetu-)).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste dodam, ze on se tam nenacahzi, on se nachjazi prave na vsem dobre znamych serverech, na tech strankach se nachazi jen odkazy a nevim jak chce google rozlisovat warez od newarezu jen podle odkazu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych řekl, že tohle je jen reakce Googlu na skutečnost, že jejich našeptávač opravdu za určité věci přidává automaticky slova jako torrent a podobně, protože to tam lidi často píšou sami a našeptávač tím pádem "napovídá, co lidi chtějí". No, a někdo, kdo má jistý druh vlivu a kdo by mohl zaškodit, si toho holt všiml a taktně naznačil Googlu, že jestli s tím něco nebude dělat, mohlo by ho to stát víc než náklady na protiopatření.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vidím to podobně. Hold tam lidi budou muset ty slova dopisovat sami anebo místo prvního našeptaného řádku kliknout až na ten druhej. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zacatek upadku a konce Googlu pod tlakem nahravacich a filmovych spolecnosti.
Doufam, ze cinani nic takove nikdy neudelaji a my prejdeme na jejich vyhledavace :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš ty vyhledávače, co jsou filtrovány podle ideologických požadavků čínské vlády?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, ty zas naopak filtrujou odkazy na imperialistický obchody vedený třídními nepřáteli, takže se ke správným odkazům dostaneš mnohem dřív. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze az zjisti ze kopiruji elektrony na netu tak mne odsoudi a poslou do vezeni jako elektronoveho manipulatora, protoze jsem nekomu okopiroval jeho elektrony ktere povazuje za sve vlastnictvy.
Jsem stejne vinej jako ten co manipuluju s radioaktivnim materialem na cernem trhu.
Ted uz jenom aby si patentovali celou planetu potazmo celi vesmir a bude po ptakach.

Musim si rychle patentovat sve mozkove vlny driv nez to nekdo udela za mne, jsou prece moje ne!
A kdyz je pak bude nejakej pocitac chtit cist tak musi mit moje povoleni, ale na to urcite vznikne take nejakej urad.

Tak to jsme se presunuli z fizicke roviny do roviny atomarni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Btw jsem nedavno videl reportaz o tom, jak Cinani zacali kopirovat napriklad i piana Petrof. Predpokladam, ze vetsina z vas pritomnych, pokud by vlastnili firmu Petrof, tak budete skakat radosti do stropu, jak ten technologicky pokrok diky cinanum sel zase dopredu, ze tak hezky okopirovali ta piana a vystavuji je po svetovych vystavach a vubec se chovaji, ze znacka Petrof je jejich...

Soucasny realny management Petrofu ma ale docela jine problemy, jednak jim utikaji ksefty, pac cinani to dazijste prodaji levneji, a dale jim utika prestiz znacky, protoze si lidi, co to koupej od cinanu, zacnou rikat, ze Petrof dela sracky.

Ale mozna jim to jen spravne politicky nemysli - znam jednoho cloveka, ktery v Petrofu dela, mozna bych mohl mohl mezi vas pozvat na nejakou debatu, kde byste mu to vysvetlili, ze ma byt vlastne uplne v pohode,co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím si, že kdo si chce koupit pravej Petrof, tak si dá majzla, aby na něm nebyl Štítek "Made in China". To, že se výroba levných věcí přesunuje do Číny je hold fakt se kterým nikdo z nás nic nenadělá - kde je poptávka, je i nabídka. Nadále se ale najde dost lidí, kteří si za kvalitu rádi připlatí.
Nejsem bohužel muzikant, takže nevím jaká je skutečná situace. Faktem ale je, že pokud Čína začne nabízet kvalitu třeba jen blížící se Petrofu, ale za výrazně nižší cenu, tak Petrof prostě skončí. Trh je v tomto poměrně neúprosný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o to, ze lide si radi priplati za kvalitu - jde o to, ze cinani to piano vydavaji za ORIGINAL PETROF, znacka Petrof, design Petrof, ochrane prvky Petrof, proste neco jako "cim vic pruhu, tim vic adidas", ale dotazeny do dokonalosti. Dokonce to je tak verna kopie, ze tim oblbnuli i organizatory ruznych vystav a veletrhu, kteri tem cinanum VEREJ, ze se jedna o znackove piano Petrof. Proc si tam asi cinani nedaj znacku TingTong? Protoze Petrof je ZNACKA, zaruka kvality, znacka, ktera prodava. A tak si cinani tu znacku proste privlastnili. Prezentujou vsude, ze to je original jejich znacka.
To je v poradku? V podstate asi ano, ze jo? Nikomu nic HMOTNEHO nezmizelo...Holt si nekdo privlastnil znacku, nebo jako kdyby cinani zacali vyrabet housle a tvrdili, ze to jsou prave Stradivarky. Proc ne, ze jo?
Co na tom, ze si to duverivy zakaznik koupi, zjisti, ze to je sracka, a zacne sirit po svete, ze ta a ta znacka je sracka. Co na tom, porad jeste nikomu nic hmotneho nezmizelo, ze jo....
At si cinani delaj piana jake chteji, ale at k tomu nekradou znacku, a nekradou design PRESNE na setinu milimetru...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si někdo koupí "Petrof" ne pro jeho vlastnosti,ale jen pro tu značku, tak dobře mu tak....
Btw. pokud ani odborník nepozná výrobek od originálu, podle jeho vlastností, pak se dle mě nejedná o "padělek", jak je často uváděno ve sdělovacích prostředcích, ale o zneužití obchodní značky. A to u jakéhokoliv zboží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak když si budu kupovat třeba zrovna piáno, tak si ho asi třeba vyzkouším na místě a uvidím, co je to zač. Ale co když si třeba kupuješ něco přes net? Ty to kupuješ ve víře, že to je TEN konkrétní výrobek TOHO konkrétního výrobce, a ne že to je křáp z číny, který má s daným výrobkem společný tak akorát vzhled a nápis... a pak si řekneš - dobře mi tak, že se mnou takhle prodejce vydrbal? Asi ne... Prostě když prodejce deklaruje, že zboží je určité značky, původu a má určité vlastnosti, tak by to tak mělo být a ne, že já si budu sáhodlouze zjišťovat, jestli to náhodou není padělek. To je prostě podvod zákazníka a poškození značky výrobce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak predne, cely to "chybi/nechybi, vadi/nevadi" je pouze hruby pocatecni zjednoduseni, vymezeni startovni pozice. Asi jako kdyz na trzisti zakaznik nabidne stovku, prodejce chce devet a pritom je jim oboum jasny, ze nakonec skonci k oboustranny spokojenosti na trech.

Padelani neceho vcetne znacky a vydavani za original je jednoznacne spatny a skodi vsem (krome padelatele, pochopitelne :). Silne pochybuju, ze by to nekdo mohl obhajovat. Je to proste podvod, zbozi se vydava za neco, co neni.
O chlup lepsi by byla ta presna kopie pod vlastni znackou. To uz by aspon nebyl podraz na zakaznika, protoze ten by jasne videl, ze kupuje znacku TingTong. Stale by to ale bylo nefer vuci puvodnimu vyrobci.
Tady uz ale verim, ze radikalnejsi jedinci by to obhajovat mohli, v zajmu nejakyho obecnyho prospechu. Proste kdyz to ten druhej dokaze vyrobit levnejc, tak si to bude moct dovolit vic lidi a v prumeru cela spolecnost na tom bude lip. To ale obstoji jen kratkodobe. Casem puvodni vyrobce krachne a uz nevytvori nic dalsiho a lepsiho. Schopnosti by na to mel, ale prachy uz ne. Plagiator sice prachy mit bude, ale zas mu budou chybet schopnosti. Takze nakonec i to obecny blaho pravdepodobne dostane na prdel.

Rozhodne bych ale tohle cely nesrovnaval s nekomercnim kopirovanim nehmotnych veci, ktery se tu vetsinou resi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tomhle má lojza_suchanek pravdu - jakkoliv jsem proti všem pirátobijcům a podobné pakáži, tak tady nezbývá než souhlasit, protože jde principiálně o něco úplně jiného než u pirátství - parazitovat na něčí prestiži a vyrábět bez jeho souhlasu výrobky (odhaduju, že zdaleka nedosahující takové kvality) pod jeho jménem je svinstvo a hnus. Když si něco zkopíruju pro svojí potřebu, tak se dá o škodě dost polemizovat, ale když kopíruju něčí nápad (který stál nemálo času, peněz, úsilí) a hlavně na tom nestoudně vydělávám, tak to prostě je špatně a nedá se to ničím obhájit (když si klavír "PETROF" vyrobíš doma, tak to asi morálně nijak špatné nebude, ale tohle je).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tohle nema s kopirovanim/piratstvim nic spolecnyho. to je obycejne padelani za ucelem zisku. a ano jsem pro tohle trestat, ale srovnavat to se stazenim filmu nebo mp3 doma je dost mimo misu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neposadilo - protože už jsem o tom četl před časem. Ale máš pravdu, že když jsem to viděl poprvé, tak mi řádně spadla čelist. Člověk se až diví, co si všechno velkej brácha dovolí. Jestli tohle projde, tak to potěš. Co jsem se k tomu dočetl, tak mj. by to mělo mít za cíl co nejvíc omezit biodiverzitu, zlikvidovat původní živočišné a rostlinné druhy a ruku v ruce s tím je otázka, jaké dopady to bude mít na zdraví lidí (vzhledem k tomu, čím se už dneska lidi živí, to asi tuplem nebude nic veselého). Ta představa je dost hrozná (a vůbec veškeré snahy o omezování svobod "obyčejných lidí" v poslední době se mi nelíbí, ale bohužel stále si toho většina těch, kterých se to týká, nevšímá).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.