Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Google zveřejnil Transparency Report

No - silně pochybyju, že by jakéloliv vládě bylo co platné požadovat odstranění obsahu. Ten ve většině případů Google ani neposkytuje, pouze na něj odkazuje. Takže bych to odhadoval spíše na odstranění odkazů? Samozřejmě obsahem může být myšleno i youtube či googlemaps nebo picassa a pod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V každém případě, je krásně vidět jak se nám znovodobé "kolébky" demokracie USA, stává policejní stát třetího světa s měnou pochybné kvality :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Link?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem v Íránu byl na dovolené a viděl jak to tam funguje. Mají filtry obsahu na serverech a v případě Intrernet kafé taky na jednotilivých kompech. Tam nepotřebujou žádat něco od Googlu, tam prostě internet osekají všem koncovým uživatelům a je to. Některé filtry šly obejít. Chtěl jsem se mrknout na zprávy, co se děje doma a iDnes mi nenajel - neprošel filtrem. Ty filtry jsou nastaveny tak, aby radši víc zablokovaly, než aby se stalo, že jima projde něco co by nemělo. Íránec co seděl u vedlejšího kompu mi pustil jakýsi prográmek co běžel na pozadí a s některými filtry si poradil. Od té chvíle jsem se na české novinové servery dostal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak jste tam řešil praktický věci typu dopravy, nákupu (včetně typu platidla a jeho získání)? Můžete doporučit nějaká místa?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Všechny potřebné informace k cestě po íránu jsou ve skvělém průvodci od Lonely Planet. Ohledně peněz, cestování, ubytování, vše potřebné je tam.

Přiletěli jsme na letiště imáma Chomejního, to je 30km od Teheránu, do města jsme jeli taxíkem za 150 000 IRR (riálů), 10 000 riálů = 1 USD. Spali jsme v hotelu Arman (40USD/dvoulůžkový pokoj) a bylo to nejdražší spaní za celý pobyt. Spali jsme v ho(s)telích které jsme našli v průvodci. Cestovali jsme na větší vzdálenosti vlakama, na kratší busama a taxíkem jen když to jinak nešlo. Taxikáři jsou děsná pakáž všude, i v íránu. Peníze jsme brali hlavně dolary, směnit to nebyl problém. Ve všech směnárnách i bankách je zhruba stejný kurz, i na letišti.
Jediné co v průvodci není, je pořádný slovníček. Jakýsi tam je, ale základní slova jako je "nan"="chleba", nebo "ab"="voda", to tam nenajdede. Byli jsme tam v červnu (později by tam bylo příliž horko) 2008 a byli v Teheránu (a vyjeli lanovkou na Tochal, http://en.wikipedia.org/wiki/Tochal) pak Yazd, Kerman,Esfahan, Shiraz, Šuš (http://en.wikipedia.org/wiki/Shush,_Iran, to abychom viděli http://en.wikipedia.org/wiki/Chogha_Zanbil) pak zpátky do Teheránu, pak do Sárí (http://en.wikipedia.org/wiki/Sari,_Iran) zakouřili vodní dýmku na pobřeží kaspického moře, pak zpátky do teheránu a domů. Doporučil bych (kromě toho Sárí) všechno, všude bylo krásně. Do Sárí jsme jeli hlavně kvuli železnici. Vlak překonává po cestě pohoří Alborz, je to něco nádherného. Hodně mladých umí alespoň základy angličtiny, takže s domluvou nebyl problém. To jsou většinou studenti, ale v obchodě nebudou rozumět ani slovo - je dobré mít slovníček základních potravin. Kdyste ještě chtěl nějaké info, tak napište: Uphillman(at)seznam.cz

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takto to muze dopadnout vsude vcetne slavne EU a nekterym by se to dokonce libilo. Naznaky cenzurovani netu jsou videt snad vsude a proti tomu se musi protestovat.

Jenze lidi jsou fakt uplne tupy ovce, treba na Slovensku bylo referendum o zruseni koncesionarskych poplatku, ucast pouhych 20% to proste nechapu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čo koncesionárske poplatky? V referende išlo hlavne o zrušenie poslaneckej imunity na priestupky a ani to nedotiahlo dostatok ľudí :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jasneze, ale lidi slysi hlavne na penize a to je tam nedotahlo. na poslance a jejich imunitu a politiku vubec kasle vetsina lidi. proste je to smutny a dost me to prekvapilo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pak me napada jen jediny vysvetleni, referendum bylo zmanipulovany.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

po kliknuti na Cinu:
Chinese officials consider censorship demands to be state secrets, so we cannot disclose that information at this time.
skoda, mohli to byt celkom zaujimave cisla...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zajímavé u té Číny je taky to, že tam od minulého března (29-31) maj naprosto minimální traffic na youtube... by mě zajímalo co tu čínskou vládu na tom webu tak se*e ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Že by záběry z Tibetu?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ano presne tak ... kor oni maji svoje weby ala Youtube ;-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.