Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GPU AMD budou podporovat formát BFloat16

Jako chapu to, vypocetni oblast okolo AI je lukrativni, roste a bude rust, ale na druhou stranu AMD uz u Vegy predvedla, ze vypocetni potencial karty je mnohem vyssi nez herni, aby to u nasledujicich GPU nedopadlo stejne. Nakonec to bude zase tak, ze AMD uzasne grafiky, akorat se na tom vlastne neda hrat. To same se samozrejme tyka Intelu, taky se obavam toho, ze jasani fanousku Intelu je predcasne a ze udajne herni grafiky budoucnosti vlastne az tak herni nebudou a spis to nakonec budou vypocetni karty se skvelym vykonem a hrubou silou, ale hry jsou spis o specializaci tak, jak to predvadi NVidia. Proto v soucasne dobe neexistuje jina grafika, ktera by konkurovala RTX 2080 Super a klidne to tak muze zustat i pristi rok, ze AMD a potom nekdy i Intel sice budou mit grafiky na hry, ale vykonu adekvatniho hardwaru NVidie treba RTX3080 pristi rok, proste ty grafiky nedosahnou.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

jj, mal som rok Vega 56, a vobec som na nej nemohol hrat, len som cakal, kedy vyjde NAVI, aby som si konecne nieco zahral.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Děláte to schválně? Není to poznat... AMD bude mít (tedy vlastně už má) dvě GPU architektury - jednu na hry (RDNA) a jednu na výpočty (Vega). U herní se soustředí na výkon ve hrách a u výpočetní na hrubou sílu. Ano, pravda, tu herní architekturu by to chtělo ještě trochu poladit, ale to AMD zvládne, když už není v kopru. Jak to bude mít Intel, těžko říct, jejich minulý počin (i740) byl opravdu nic moc... Uvidí se

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Zatim AMD nema ani na vykonovou konkurenci pro RTX 2070 SUPER a to nad ni je jeste RTX 2080, RTX 2080 SUPER a RTX 2080 Ti. Pokud se AMD dotahne i na highend NVidie, uznam, ze jsem se mylil. (Mimochodem budu moc rad a drzim AMD pesti, aby to dokazali, jen jsem vyjadril urcitou obavu, nic vic.)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

nic nemusíš uznávat;) to vidí každý jak jsi mimo >> viz citace : "akorat se na tom vlastne neda hrat."

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tjn, já mám RX590 a seká se mi i spořič.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

podle redmarxe bych se svou GTX 980 asiu nepustil ani UEFI :D na to je potřeba asi RTX TITAN :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim co si o tom myslet, ale je tam jasne psane, ze soucasne grafiky AMD jako napriklad je Vega 56 a 64 mely vyssi vypocetni potencial nez herni. To je proste pravda a myslet si muzete co chcete, ale furt to zustane pravdou.
Dal pisu, ze do budoucna se muze stat, ze grafiky AMD pripadne Intelu budou v tomhle pokracovat a nakonec se z nich mohou vyklubat dobre vypocetni karty na kterych se nebude dat hrat. Coz proste je mozne, protoze treba s prichodem RT vidime, ze i NVidia s tim ma dost co delat a da to tak 1080p plynule. Tudiz se muze stat, ze pokud tyhle veci nebudou u AMD a Intelu resit, ze se na tom nebude dat hrat.
Nikde nerikam, ze to tak bude, ale ze to tak muze byt, zase na sve hypoteze nevidim nic spatneho vzhledem k minulosti a to jak u AMD tak u Intelu.

Takze mi to spis tim prekrucovanim toho co jsem napsal, pripada, ze nerozumite psanemu textu a za to je teda taky nemuzu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Rede ty ani nevíš co píšeš a ještě se cítíš ublíženě :)

citace:
"Takze mi to spis tim prekrucovanim toho co jsem napsal, pripada, ze nerozumite psanemu textu a za to je teda taky nemuzu."

" Nakonec to bude zase tak, ze AMD uzasne grafiky, akorat se na tom vlastne neda hrat"

tak a teď mi vysvětli jak to dělají lidé co mají horší karty (nezávisle na značčce) a co teprve Xbox a PS4 :) ti asi jen koukají na úvodní menu a výš, že jsou lidé co hrají eSport hry i na iGPU/APU

btw na jakém základě jsi vytvořil tento závěr, když jde o samostatné kategorie ?
"AMD jako napriklad je Vega 56 a 64 mely vyssi vypocetni potencial nez herni."

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak na gpu ktere ty si prece stejne nekoupis si samo nic nezahrajes, ale tak mne napada ani nic nespocitas......

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

rok a pol mám vegu 64 a nevšimol som si že by sa na nej nedalo hrať. Daj sa liečiť....

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

XD, tvl to muselo být minimálně z desátého patra hlavou na panel. Jolanda 2.0

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Prohlaseni ze hardware zvladne Float16 2x rychle je sprominutim hloupost. CPU zatim vypocty v Float16 nepodporuji, pred jakym koliv vypoctrem se musi prevest na Float32, do nedavna pro to ani nexistovali instrukce. Vyhodou Float16 byla moznost pracovat s vetsim mnozstvim dat a tedy vetsi paralelizace. V nekterych velmi specifickych pripadech lepsi vyuziti pameti.

Navic tvrdite ze "FP16 nebyl dostatečně přesný", spis je presnejsi tvrzeni v dalsi odstavci: nemel dostanecy rozsah pro akumulaci vysledku nasobeni. Jinak Float16 je presnejsi nez BFloat16!
Navic Bfloat resi problemy s presnosti to ano, takze algoritmy budou jednodussi bez obezlicek.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.