Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GPU Navi 21 bude existovat v deseti variantách

Popravde, doufam, ze srovnani s Navi 10 je blabol. NAVI 21 XTX a NAVI 21 XT doufam, ze miri vis nez Radeon 5700XT.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To nie je vykonove porovnanie. Len "zaradenie".

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Abych pravdu řekl, přišlo mi to "srovnání s Navi 10" po ránu taky zmatečné.
První, co mě napadlo bylo "... to snad nemyslí vážně, že nový top model bude výkonostně na úrovni 5700XT?!"
Pokud to není srovnání výkonnostní, má to být srovnání cenové? Nebo co to má značit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta tabulka moze byt metuca, ale bez nejakeho porovnania by asi vela ludom nejake NAVI 21 XE alebo cisto ID tiez vela nepovedalo. Takto je mozne aspon prirovnat, ze 731F:D0 bude nieco speci ako bola RX 5700 XT (50th Anniversary), 731F:DF bude orezana ako RX 5600 XT, atd. Ziadne cenove ani vykonove porovnanie.
Ale sam no-x pise, ze "Od GPU Navi 21 se očekává plocha kolem 500 milimetrů čtverečních a výkon zhruba dvojnásobku Navi 10 (tj. asi 25-33 % nad GeForce RTX 2080 Ti)". ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja to myslel trochu jinak, nejde mi o vykonove nebo cenove porovani, ale jestlize 5700XT soutezila s RTX 2070, tak urcite by pro me bylo zklamani, kdyby top model Navi2 soutezil jen s RTX 3070. Mozna jsem prilisny optimista, ale doufam, ze AMD nabidne top model, ktery dokaze soutezit s RTX 3080!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím ostatními že ta tabulka a sloupec kde se srovnává s 5700xt navozujem dojem že by to mělo mít podobný výkon.... MInimálně by se slušelo to označit jako cenová hladina či tak nějak nebo tam raději psát něco jako hight end atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Až přijde Nvidia s herními 7nm GPU a novou architekturou, tak AMD bude muset zabrat asi jako nikdy. Je škoda, že AMD nevstoupilo naplno do více oblastí (např. SSD). Lise to oživování prakticky mrtvé firmy nezávidím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to dřina, ale zase za sebou vidí kurva výsledky, takže to musí být do jisté míry i uspokojující, vidět jak zatápí Intelu pod hrncem a ten se v tom už tři roky vyváří.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Necekej nerealne veci.
V procesorech AMD zatapi Intelu, uzasne. V grafikach horko tezko konkuruje NVidii a doufejme, ze to zlepsi. Ale vem si SSD, jak je ten trh naslapany. Tam je tech konkurentu mraky, snazit se tam dostat, kdyz by pak chybely penize tam, kde je sance realnejsi, by preci nedavalo smysl. Lisa a lide okolo ni to delaji dobre!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Taky si myslim. SSD dneska splaca jakakoliv cinska garazova firma, staci nakoupit cipy a radice taky sezenete. A "high end" ma ohlidanej tamtung. Sance neco vydelat na tom trhu je nulova.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kde su cipy pre PS5 a XBox?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No predsa v PS5 a Xboxe.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.