Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Graf od Nvidie konzolím nelichotí

..ono vy vysledku je ten rozdiel este zanedbatelnejsi, lebo napokon na 6 rokov starom zeleze (PS3) bez problemov hram aj najnovsie tituly rovnako ako na uplne novom PC.

Ja viem grafika na PC je mozno mierne krajsia, ale uprimne ma to pri hrani GT5 s 3D velmi netrapi.. (rozumej, nahodni okoloiduci nerozoznaju na prvy pohlad replay od nejakych zavodov na eurosporte)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To, že se na starých konzolích dají hrát nejnovější hry je důsledek toho, že novější konzole nejsou, takže se hry vyvjíjejí, aby se na těch starých daly hrát. Neboli: konzole brzdí vývoj her. A to tak, že hodně. Vždyť přes 240 GFLOPs má dneska kdejaká lowendová karta, třeba i mobilní...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Konzoly brzdia vyvoj tak velmi, ze vacsina sportovych titulov sa vyvija prakticky len na nich a PC verzia uz niekolko rokov dostava len update statistik - ak vobec aspon to. ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ten tvůj koment nedává smysl. Jestli už není kam jít graficky, tak by to nevycházelo ani pro jedno.
Tady ta absence vývoje pro PC bude spíš dána tím, že na PC to lidi jednoduše "nakradou" a jim se to pak tolik nevyplatí vydávat. A pokud není NHL/FIFA na PC, tak pokud to lidi chtějí, tak si to koupí na konzoli (ne všichni samozřejmě, ale někdo určitě) a ve výsledku jsou prodeje stejné nebo vyšší jako kdyby to vydali i pro PC.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pri veskere ucte, tady souhasim s nvidii, konzole jsou jen po vetsinu casu zastarale sunky pod softwarovym diktatem jedine firmy (jedne horsi nez je ta druha) ... to si pozitivni propagaci nezaslouzi za zadnych okolnosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pri veskere ucte, tady souhasim s nvidii, konzole jsou jen po vetsinu casu zastarale sunky pod softwarovym diktatem jedine firmy (jedne horsi nez je ta druha) ... to si pozitivni propagaci nezaslouzi za zadnych okolnosti.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

podlehl jsem konzolove manii jen kratce, koupi wii, a ten kram vetsinu casu lezi vypnuty a nevyuzity ... hry jsou pro konzole predrazene, vzdy se ovladaji daleko hur nez jejich pc verze a jejich graficke zpracovani na pc je znatelne kvalitnejsi ... proc kolem konzoli vlastne delat takovy humbuk vzdyt nemaji absolutne zadne vyhody.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavna vyhoda je plug and play.Bez instalovania,cakania,problemov atd.Niekto to proste nema chut riesit ako na PC.PS:konzolu nemam

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Někdo prostě nemá potřebu to řešit, tak si stáhne Steam a neřeší ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemají výhody? Máme doma Wii a Xbox. A postřehy?
1) plug & play bych jako výhodu zase tak nebral, ono to úvodní spuštění často taky zabere dost času - tvorba profilu, stáhnutí aktualizací atd.
2) třeba takové GTA IV, co jsem hrál na Xboxu je rozhodně lepší na PC. Automatické ostření mě nebaví, řídí se hůř atd.
3) ALE pokud chce člověk hrát a bavit se s někým, tak tady je v konzolích síla. Xbox s Kinectem, jdnodušší ale o to zábavnější hry pro Wii. Teď jsme s přítelkyní dohráli Rayman Origins, před tím jsme hráli New Super Mario 2 nebo jak se to jmenuje přesně. Tady to PC nenabídne. Rayman origins si umím za určitých podmínek na PC představit ovládat, ale jak bys to hrál ve 4 hráčích na jednom PC? To samé ten Mario. Případně Mario & Sonic na Olympiádě, taky je to hra, která přinese hodně srandy a tu bys na PC nedal ani náhodou.
4) konzole přinášejí jednodušší nastavení. Moc velký hráč nejsem, ale když jsem hrával na PC před x lety, tak vždy mi chvilku trvalo než jsem nastavil grafiku. U konzolí toto odpadá, ty jsou všechny stejné, tak už je to rovnou nastavené na max kvalitu.

Takže každé má své, nedá se říct, že nemají konzole výhody.
Samozřejmě kinect a ovladače by se dali připojit k PC, ten k televizi a bylo by to stejné. Jenže na PC nezamezíš pirátství a pak ty prodeje nejsou tak velké a nezaplatí se tak jednoduše vývoj.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, argument jednoduchej instalacie a spustenia pri aktualnej generacii konzol uz v podstate odpadol. Vsetky maju disky a maju caste updaty firmwaru takze kolko krat sa aj uzivatelom konzol stane ze si novu hru nezahraju bez updatu fw a povedzme aj instalacie na disk (aj ked tusim xbox hry musia splnat aj moznost spustenia bez disku). Akurat potom nastavovanie v hre je mozno trochu jednoduchsie.
Co je ale neodskriepitelne velke plus konzol ze su tam "party" hry, a vobec PC je vecsinou o individualnom hrani ale ak je napriklad nejaka party tak prave konzole, ci uz XBOX360 s kniectom alebo WII su super doplnkom/spestrenim.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

xbox umí sice instalaci hry na disk, ale stejně musíš DVD vložit, aby hra jela. Je to logické, jinak by totiž stačilo hru nainstalovat na disk a mohl bys ji prodat.
Jinak k instalaci na disk tě ale nikdo nenutí, není to požadavek, abys mohl hrát. Nové konzole xbox se prodávají i ve verzi s jen 4GB SSD a HDD si můžeš přikoupit, ale nemusíš. Na disk se ale samozřejmě instalují případné updaty a rozšíření.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro ge0rge: Je sice hezké, že konzole zastará prakticky po uvedení na trh, že některé hry se ovládají divně a pod, ale zase nemusíš řešit průběžný upgrade HW, konfiguraci SW a ovladačů. PC ti nevydrží ani 5 let, ale na 5 let staré konzoli poběží i novinky...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To ani nahodou, na 5 let starym Xboxu bez disku ti pobezi leda prd. Nemluve o tom, ze aby ti bezely novinky, tak si k tomu jeste musis prikoupit trebas kinect.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

co to meleš? :) pokud nemáš disk, vrazíš tam jakoukoliv flashku, jde hrát i bez toho, ale neuložíš si savy...
jasně, je to archivní HW ale u konzolí se mi líbí, že hry na nich běží bez problémů hned a jsou optimalizované přímo pro ten HW což se u PC neděje a ztrácí se tím hromada potencionálního výkonu

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, tak HDD byl potřeba pouze pro ukládání pozic a volitelnou instalaci. Možná, že některé nové tituly už instalaci na HDD vyžadují, ale i tak, je to "jenom" přikoupení HDD. U PC je to o hlídání kde co s čím nefunguje, proč to nefunguje a případné reinstalaci toho či tamtoho.
Konzoli nemám (zatím), ale známej si pořídil XBOX 360, protože už ho štvalo udržování PC. Spočítal si, že ho údržba HW na konzoli vyjde o dost levněji. Do konzole vrazí placku a hraje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to je iba idealny stav. PS3 sa vsetky dodavali aspon z nejakym diskom (pozeram ze najmenej s 20GB co teda tiez nie je ideal) ale Xbox360 v zakladnych modeloch len s flashkou na ukladanie savou (64MB az 512MB, co nie je bohvie co zvlast ked dnesne hry su schopne pri saveoch zabrat aj cez 512MB, potom si hrac na zakladnej verzii xboxu viacej hier moc nezahra bez mazania pozicii). Tusim MS pri schvalovacom procese vyzaduje aby sa hra dala spustit aj bez instalacie rovno z dvdcka. Co sa tyka tej bezproblemovosti tak to je tiez relativne. Vzhladom na to ze uz dnesne konzole su viac pc ako stare konzole, tak aj vyvojari zlenively a je bezne ze sa dotahuju updaty FW konzole ako aj samotnych hier (a nie vzdy je to len o novyych funkciach ako skor castejsie o opravach). Jediny rozriel oproti pc je ze sa to tak nejak nainstaluje samo. A mimochodom zacina byt aj dost problem ze velka cast titulov sa prararelne vyvyja na Xbox aj PS3, lenze interne byva vecsinou jedna favorizovana a druha tak nejak dolepena a ono sa to potom odrazi na kavalite. Vid skyrim ktory ma menej prolemov na xboxe ako jeho ps3 verzia. Ale je aj kopec hier kde je to naopak - PS3 je ok a xbox je fuj.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

tak to počítal špatně patrně zapoměl že každou hru na konzoli přeplatí o 500,-, nebo si kupuje jednu hru do roka potom by ho PC prišlo dráž...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Otázka do pranice:
Pokud byl Xenos nejvýkonější GPU v době vydání, lze toho dosáhnout i při vydání nové generace Xboxu?
Imho asi moc dobře ne, velikosti čipu byly tenkrát podobné že? A že by do příštího xboxu narvali 400mm2 gpu se mi nezdá... jedině že by oproti PC segmentu použili novější architekturu nebo proces

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problém je hlavně energetická náročnost a chlazení. Pokud budou potřebovat, aby TDP zůstalo srovnatelné s první verzí Xboxu 360, pak to bude docela oříšek :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Konzole v době vydání bývají většinou nejvýkonnějšími stroji (aspoň do této doby bývaly), problém je v tom, jak psal no-X, že musí mít rozumné provozní vlastnosti (první XBOXy umřeli snad všechny na přehřátí, i první PS3 umírali, ale problém zůstává v tom, že jsou na trhu z pohledu vývoje technologií dlouho a následující nebo následující následující generace hardwaru pro PC je minimálně dorovná nebo předčí.
Ještě k té otázce novější arch., Xenos v XBOXu v době vydání byl nová pokrokovější architektura na které stavělo jádro R600 (ATI RHD2900), problém u nových architektur, které hledí do budoucna je ten, že nevíte jakým směrem půjdou standardy (Xenos umí některé funkce z DX10, ale DX10 nezvládá, ani k tomu nemá prostředky)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

co je na tom grafu tak nepochopitelne? dle meho vychazeji z realne dosazitelnych hodnot a ne teoretickych ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1. GLFOPS, fillrate a bandwidth jako reálně dosažitelné hodnoty? Odkdy? Nvidia u všech produktů uvádí vždy teoretické, jak je zvykem.
2. Reálné hodnoty by RSX potopily na dno. Nejen že není unifikovaná, ale navíc staví ještě na fixní pipeline se sdílenými zdroji, takže se nikdy nebyla schopná teoretickým hodnotám ani přiblížit.
3. Reálně dosažitelné hodnoty u hardwaru pro rok 2012, který není hotový? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

realne dosazitelne hodnoty se normalne meri. proc by to nemela nvidia merit? viz. treba

http://images.anandtech.com/graphs/graph5261/43134.png
http://images.anandtech.com/graphs/graph5261/43133.png

neni na tom nic divneho. radeony predchozi generace maji teoreticke hodnoty dost vysoke, ale realne jich zdaleka nedosahuji. nvidia dle meho pouzila prave tyhle mereni pro dane srovnani

"Protože ať bereme uvedené veličiny (fill rate, aritmetický výkon a paměťovou propustnost) v jakémkoli poměru, nejsme z nich schopni vytvořit výsledek, který by se jen blížil tomu, co prezentuje graf."

"Je to zvláštní, ale všechny tři veličiny, ze kterých hodnoty v grafu vycházejí, jsou v případě grafického čipu v Xbox 360 vyšší, než jaké nabízely tehdejší desktopové karty."

a ty sis na to prave sam odpovedel:

"2. Reálné hodnoty by RSX potopily na dno. Nejen že není unifikovaná, ale navíc staví ještě na fixní pipeline se sdílenými zdroji, takže se nikdy nebyla schopná teoretickým hodnotám ani přiblížit."

there, mystery solved, watson. nebo ze by te to napadlo, ale jen zas spinis nvidii a tvrdis, ze si vymysli? hezke ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ked nerozumies o com pisal, tak neodpisuj zbytocne sa strapnujes. Pointa bola v tom, ze RSX zaostaaval za Xonosom vyrazne uz na papiery a koli fixnej architekture by v praxi zaostaval este viac. Ale z prsta vycucane grafy u NV hovoria nieco ine.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

aha, rsx zaostaval .. a proto ma PS3 kvalitativne lepsi grafiku a podporuje FHD .. jaaasne. keep dreaming

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Archytektura RSX čipu je založena na jádře G70 (nV gF 7800) s fixním poměrem grafických zdrojů, zato Xenos v XBOXu je založený na základech v té době nové unifikované architektury(ještě né plně, ale část tam je) na které potom stavělo jádro R600 (ATI R2900), ale Xenox má ještě navíc eDRAM pro filtraci textur bez propadu výkonu (proto možná nezvládá FHD, nebo jsou prostě programátoři lenivější), nejen, že Xenos je výkonnější, ale je i technologicky pokrokovější, protože i když je do DX9 architektura, umožňuje použít i určité DX10 technologie oproti striktně DX9 RSX jádru

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, ze niekdo povoli FHD nehori nic o vykone. Pokial viem tak stabilnych 60 snimkov uz nie je garantovanych a tiez technologie sa osekavaju, len aby to dako slo nehovoriac o tom, ze aj samotny cell CPU dokaze odlahcit grafike.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ak sa dobre pametam tak aj samotne Sony kade tade omielalo ze ked nestaci RSX tak moze nastupit Cell a moze cast grafickych vypoctov spracovat aj on a tym padom pomoct RSXku. Ako je to naozaj by asi mohol odpoveda iba nejaky vyvojar pre PS3, hlavne ci to ma zmysel a ci sa to vobec v praxi pouziva. Ak ano tak potom asi aj vdaka tomu mozu niektore veci vyzerat povedzme lepsie ako na Xboxe pretoze samotnej grafike RSX pomahaju jarda v Cell cpu, kdezto na Xboxe je to asi striktnejsie oddelene

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

pro vsechny tri chytraky nahore: je uplne jedno, jestli je ps3 vykonnejsi nez xbox360 diky pomoci cellu nebo cehokoliv jineho. pointa je v tom, ze na obou platformach je teoreticky vykon uplne nekde jinde, nez ten realny

noX to sam prohlasil a sam se usvedcil z toho, ze zas jen ocernuje nvidii. tentokrat sem se ani nemusel snazit. tvrdi snad nvidia, ze ten graf obsahuje teoreticke hodnoty? noXovi to je ale fuk, prohlasi, ze to tak je, pak prohlasi, ze ten graf k tem hodnotam nepasuje, a misto aby zavrhnul svoji teorii, prohlasi ji za absolutne platnou a tvrdi, ze si nvidia vymysli s bulharskou konstantou. vy to snad nevidite?

LOLeq

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

NV ociernuje bezne kohokelvek jej vyhovuje. Prezentuje grafy, ktore jej vyhovuje na zaklade nepodlozenych dat. Ak mas jediny dokaz jedine meranie, kke je vidiet, ze Xenos ma taky mizerny realny vykon a RSX ho ma na urovni teoretickeho maxima takadj link inak prosim nespamuj fora.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

precti si to cele jeste jednou a najdi kde tvrdim to, co rikas ty .. :D to je zas uroven ..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No tak ked to je podlozene, tak nech daju presny postup vypoctu. A ked to je na zaklade realnych vysledkov, tak nech uvedu program v ktorom prebehlo meranie. Ale to sa nestane. Lebo ziadne meranie neprebehlo. A ten graf nema ziadny relany podklad. Ak si myslis, ze ma tak chcem link, kde je cely postup uvedeny.
Ale ten graf ma len presvecit ludi, aby nekupovali konzole. Pritom sama NV vydavala perhlasenia o tom ako je RSX vykonnejsie ako desktopeve zelezo tej doby. To je proste tipicky marketing typu: "Kam vietor, tam plast" Ked to vyzeralo, ze PS3 bude najpredavanejsia, tak ich marketingovo podporovali. Ale teraz ked sa ukazuje, ze AMD je na tom v tomto segmente ovela lepsie, tak treba tvrdit, ze cely konzolovi segment bol out uz pred 7 rokmi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ono amd snad dava presny postup vypoctu svych nesmyslu? me by totiz zajimalo, jak k tem velkohubym vysledkum napriklad u bulldozeru dosli .. to same bude i s trinity. vsad se

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja som niekde povedal, ze AMD ich dava? Ale, ze NV ma okidavaci marketing a technologie implenetuju len tak leda bolo ti povie kazdy. Hlavne, ze to predava. Co a tom, ze to poriadne nefunguje. Tipicky priklad bud optimus, na ktory nadava kazdy kdo zazil. Alebo to bolo aj pekne vidiet na kartach s PS3. Kde sice tvrdili, ze je to prvy hardvare s PS3, ale bol tak osideny, ze ked prisli hry co to vyuzivali ako Oblivion tak Radeony zo serie X1000 boli zrazu vykonom ulne inde. A nie kazdy kupuje v dalsej generacii vzdy novu kartu. Vela ludi tie karty kupilo v dobrej viere, ze PS3 sa tam bude dat vyuzit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nadavat na optimus? LOL .. fabricate more imo. nechtel ses nahodou jmenovat AMD_SK? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nadavania na optimus su plne fora. Staci len nebyt slepy. Par dni dozadu to presne riesil kolega. Kupil NB z optimusom a ked hladal riesenia problemov, tak zistil ze nie je sam a moze sa tak nanajvys zmierit s tym ako to funguje. To automaticke prepinanie si casto robi co chce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dej si pozor, at ti nepraskne zilka. na druhou stranu takoveho demagoga by skoda nebyla.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt je to jedno jestli byly zastarale... dokaze snad nekdo z lepsiho HW vytahnout neco lepsiho? Treba rozdil mezi GPU v konzoli a GPU co byla aktualne "nejlepsi" mohly by jaky chtel... stejne by ho vyvojari nevyuzili... maji jasne dane nastroje a prakticky je jim ten vykon naprd :) Tim ze konzole nemusi zivit nejaky zravy OS a tisic programku bezicich v pozadi si setri vykon na samotne hry... (grafiku)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kravina...žravý OS žere maximálně tak RAMku, a při dnešních cenách RAMky je to nepodstatné.
Něktrý hry vypadají na PC podobně, některý zase o mnoho lépe. Každopádně potenciál mají PC daleko větší (alespoň v porovnání se součanými koznolemi).
Co mě štve, je že cpou do PC ovládání z konzolí (např. Skyrim) a vůbec celá ta konzolovost některých her. Některé ovládací prvky mi s prominutím přijdou jak pro debily...např. "Mačkej co nejrychleji tlačítko "X" abys zvednul zaseknuté dveře".
V dnešní době fandím především Indie vývojářům a hrám, které jdou ve starém stylu (ala dungeon keeper, halflife, warcraft 2, duna 2, deus ex, breed 3D apod.). COD není nic pro mě, to je hra kde vedou dítě za ručičku, všechno je předpřipravené, cinematické srdcervoucí scény, automatické doplňování zdraví...ale vydělává to nejvíc peněz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sám jsi kravina nebo máš to něčím podložené? win xp win7 fps benchmark na googlu našlo přes milion (doslovně) odkazů o nižším FPS pod w7 oproti wxp. Pamatuji třeba nižší fps ve starém Diablu2 pod wxp oproti w98. Než něco plácneš, najdi si něco čím to podložíš.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, vše se v dnešní době podřizuje konzolím, hry se vyvíjí pro ně a poté se milostivě uvolní i na pc. Bohužel už se nerozplýváme nad krásnou grafikou a obrovským pokrokem ve vizuální kvaitě jako za dob Dooma 3 nebo prvního Crysis, protože ty předpotopní konzolové krámy by to neutáhly..
Vývojáři argumentují velkou mírou pirátění na pc platformě, budiž, možná si za to můžeme sami.. Osobně ale konzoli nevlastním, vlastnit s největší pravděpodobností nebudu, rád si koupím dobrou pc hru (HOMAM6), ale platit za pc klony konzoloidních her (Skyrim) nehodlám.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je dobrý slajd. Hlavní je zcela jistě rostoucí trend :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak můžou mít data za rok 2012? :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

bitboy: Velmi pekne povedane.

Este pridam, ze Nintendo s Wii /Wii remote + Nuchuck/ spravilo revoluciu v ovladani hier. Dnes kazdy vyrobca konzoli v podstate tak, ci onak kopiruje tu myslienku ovladania.

A na konzolach je vidiet, ze vsetko nie je o vysokom vykone a rozliseni. Ide o samotnu hru a pocviceni mozocku a nevadi ti, ze pozeras na PAL.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.