Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k AMD, Cray, IBM, Intel a Nvidia dostanou $25 milionů na tisícinásobné zrychlení superpočítačů

Typicka tendencni zprava od no-X. To ze se jedna o statni instituce a ze ty prachy jdou tem firmam ze statniho rozpoctu je taktne zamlceno. Asi jako kdyby cesky stat venoval AVGecku a Avastu nejakej prachy na vyvoj lepsiho antiviru.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl bych, že je to zamlčeno, neb je to asi každému jasné od pohledu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějak se nechytám té tendenčnosti - kde ta zpráva něco hodnotí, pojmenovává přídavnými jmény "dle názoru autora", kde je psáno, že to je "dobré" či "špatné" (ne přímo těmito slovy samozřejmě), kde jsou nějaké tendence typu "potřebujeme to" nebo "je to nesmysl" (opět - jakákoliv taková formulace), kde zakrývá nějakou informaci do tak kryptické formy, že je identifikovatelná pouze zpětně?
Pokud zprávu správně interpretuji, říká: organizace A a B (o principu jejich fundace nic nevíme, ani jaký je podíl "státních" a "soukromých" peněz, ale organizace jsou plně identifikovány, takže je to dohledatelné) dali peníze organizacím V,W,X,Y,Z s tím, že za to chtějí a), b), c) a to z důvodů které A uvádí jako I.-III. a B uvádí jako IV.-VIII. Chtějí to za to za dva roky a je to spíš výzkum. tečka
Jakákoliv další věta - například - "tyto peníze ze státních zdrojů" nebo "za toto mají daňový poplatníci v USA získat" by už naopak tendenční byla.

Suma sumárum: obávám se - aniž bych se Vás chtěl dotknout a aniž bych Vás blíže znal, tedy spíše hádám - že už jste zvyklý natolik na tendenční a bulvární styl mediálních výkřiků, kterými nás dnes média krmí, že když čtete poměrně rozumnou, suchou a stručnou zprávu, tak se Vám "okometricky" natolik vymyká běžnému zpravodajsví, že v ní hned hledáte čertovinu, pro jistotu odezdi ke zdi, takže když tam není dost přídavných jmen a hodnotících spojení, umožňujících aby si čtenář udělal vždy ten "správný" názor, tak to hned berete jako Šifru mistra Leonarda.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

fuj! organizace dalY samozřejmě :-/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"k protiteroristickým účelům a záležitostem, které se týkají [americké] národní bezpečnosti " inymi slovami potrebuju rychlejsie lamat sifry a viac sledovat a automaticky analyzovat cinnosti obcanov...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim a prijde mi usmevne, ze to prichazi par tydnu pote, co si google zasifroval vnitrni komunikaci :D. Trochu to ve me zveda duveru v to, ze google neda NSA jiny backdoor..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uz sa nemozu dockat kvantovych pocitacov, od ktorych nas este delia cele dekady (ak vobec pridu). Superpocitace budu 1000x rychlejsie hadam za vyse dekadu, napredovanie v zvysovani rychlosti sa spomaluje. Do roku 2025 sa ich sen splni, lenze vtedy im to zase nebude stacit a budu zase chciet 1000x rychlejsie ako v tom 2025. A tak stale dokola.

V 1990, ked svetu kraloval novy, supervykonny CPU 80486, mali superpocitace vykon ako dnesny najvykonnejsi 6-jadrovy-12-vlaknovy pretaktovany intelacky desktop a bolo dobre.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

louskani sifer je veru narocne, tak s tim trosku pohnem :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neni na lámání šifer lepší FPGA ?
Chápu, že to jde i pomocí superpočítačů, ale s FPGA to lze udělat rychleji a za méně peněz, byť jednoucelove.
Co říkáte ?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.