Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hacker věřil, že mu ochromení knihovny v Hodoníně vydělá 100 tisíc

A nakonec se zjistí, že "cracker" byl nějaký zaměstnanec, který do počítače vlastní blbostí nahrál kryptovací ransomware.

:-D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

U našich zaměstnanců bych tomuhle i věřil :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je len otázka času keď nejaký magor bude takto vydierať nejakú nemocnicu, letisko alebo elektráreň. Štát bude mať konečne pádny argument aby Bitcoin a spol. na svojom území zakázal.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jakým způsobem zákaz používání Bitcoinu na území určitého státu zamezí někomu žádat výkupné v Bitcoinu? Existence zákazu nic nemění na možnosti požadavku ani uskutečnění platby.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

"zamezí někomu žádat výkupné v Bitcoinu?"

Úplne jednoducho. Keď nebudem mať prístup k Bitcoinu, žiadny prevod nebude možný a vydierač si to dopredu rozmyslí. Bude to ako keby dnes odo mňa žiadal urán.
Mimochodom v niektorých štátoch už je obchodovanie s kryptomenou zakázané a takisto v niektorých bankách ti môžu zablokovať účet keď zistia že ho požívaš na toto obchodovanie.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vies mi prosim povedat, v ktorych statoch je obchodovanie kryptomenou zakazane?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No co, tak to půjde postaru přes Western Union...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pises hlouposti... zakaz bitcoinu (by) nic ne(vy)resi(l), jednak je pak logicky pristup k bitcoinu pres zahranici (treba i pres vpn), navic si uvedom ze vydirani je preci take zakazane ;-)

z cryptomeny maji strach instituce co sleduji sve obcany a banky... hlasaji pak hlouposti podobne jako ty(kterej jses uz tim infikovanej), nejcastejsi se odvolavaji na trh s drogama, terorismus a detske porno, nicmene nic z toho neni zavisle na bitcoinu, stejne jako nic z toho se nevyreseni/nesnizi zakazem/zrusenim sifrovane komunikace...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sám píeš hlouposti. Vydírání se nedopouští knihovna. Zákaz kryptoměn znamená jejich nedostupnost pro všechny a ochrání knihovnu před požadavkem na nezjistitelnou platbu. Něco jako vpn do zahraničí může použít hacker, ale nikoliv úředník v knihovně, to je mimo jeho schopnosti. Jak už někdo uvedl, zrovna tak je možni po knihovně chtít dodávku uranu nebo plutonia nebo třeba zbraní. Taky to jde na černím trhu pořídit, ale je to mimo možnosti úředníků. Vyděrač se bude muset proto přeorientovat na něco jiného, lépe odhalitelného, než jsou kryptoměny. Jestli jejich anonymita bude zneužívána k trestní činnosti, pak je požadavek na zákáz kryptoměn legitimní. Doufejme, že k tomu dojde brzo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ne, ty pises hlouposti ;-)
- samozrejme ze se nedopousti vydirani knihovna, to sem nepsal, jen si nepochopil vyznam ze "zakaz neznamena zastaveni"

- vpn muze pouzit urednik i uklizecka, staci treba pouzit Operu a tuknout na "VPN", stejne tam muze vyderac zridit VPN za $1 na den a poslat udaje vydiranemu subjektu, proste je NAIVNI A HLOUPE si myslet ze zakaz by byl realnej zakaz...

- k trestne cinnosti se pouzivaji i papirove penize, maji se dle tveho zabedneneho nazoru take zakazat? a k teroristi pouzivaji ke komunikaci fotografike stenatek na facebooku, ci jinde, ma se zakazat umistovat fotografie na internetu? ma se zakazat internet bez zparovani z obcankou nebo snad povolit internet jen kdyz si nechas implementovat sledovaci/identifikacni chip do paze?

cim vic lidi bude premyslet tak vygumovane (= propaganda proti svobode ti jiz vymyla mozek), tim to budou mit snadnejsi ti co nechteji monitorovat teroristy, ale pouze se tim vymlouvaji to ze chteji sledovat vsechny obcany...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi typicky trouba, ktery si o sobe mysli, ze je chytry. Stejne hloupe se muzes ptat, zda se maji zakazat kuchynske noze, kdyz se jimi da zabit nebo ruce, kdyz se jimi da uskrtit. S blbosti sobe typickou nechapes, ze podstatne neni, zda se tim da pachat trestna cinnost, ale jak se s takovou trestnou cinnosti da bojovat. Stejne tak s blbosti sobe vlastni nechapes smysl zakazu, neboli kriminalizace cinnosti. Takto muzes tvrdit, ze nema smysl zakazovat vrazdy, protoze zakaz jim stejne nezabrani. Presto zakazane jsou. A jestli mas jen spetku prirozene inteligence, pochopis, jaky to ma smysl a ze tim neni dotcena svoboda.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ty chodis jeste na zakladku? samozrejme ze zakaz nozu je podobnej blbej priklad k ukazani na jakej blbej napad se reagoval...

svoboda je tim dotcena, clovek nemuze poslat penize nekomu aniz by o tom banka i stat vedel, tedy ani clovek kterej by posilal penize nesouvisejici s jakokouliv nezakonou ci nemoralni situaci...

chtit zakazat cryptomenu je stejne hloupe jako kdyz ted Nemecko chce uzakonit aby vyrobce HW povine instaloval backdoor aby mel "stat" pristup k HW vsech svejch obcanu a mohl jim sledovat data a vypinat HW kdyz si usmysli ze nekdo je nepohodlnej... take je to proti svobode ale vymyte mozky slysi jen "je to boj proti terorismu a siritelum detskeho porna"...

jeste muzes napsat "inteligentne" ze kdo nedela nic spatneho, nema se ceho bat a nemusi mu vadit ze nad nim dohlizi velkej bratr...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

> nejakú nemocnicu, letisko alebo elektráreň

To uz se stalo, asi jste to nejak minul.. a IIRC nechteli BTC ale Zcash. Kazdopadne jak rika v dalsim komentari, na zakaz BTC nebo cehokoliv obecne zlocinci hazi bobek..

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To už bude lepší zakázat rovnou všechny ty internety...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Dneska uz muze byt "hackerem" kdejaky idiot. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Paní ředitelka ujistila čtenáře, že "vaše data jsou uchována v šifrované podobě a nedošlo k jejich úniku". Neboli standardní odpověď č. 1 při napadení systému. Paní nejspíš ani neví, jak jsou data uchovávána, ale je třeba veřejnost uklidnit a předejít případné žalobě. Kdyby něco, tak se soudci řekne, že data byla šifrována tabulkou UTF-8 do binárního kódu na disku, že :-D. Případně, že byla v zaheslované SQL databázi. Že je její heslo v php skriptu na stejném disku není nutno zmiňovat ;-).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu, svůj čtenářský vkus nejspíš většina lidí prozradí komukoliv. Že někomu chodí upomínky asi není taková kauza, banky vědí o daleko důležitějších dluzích. Veřejnosti to bude šumák.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.