Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hackeři úspěšně pokračují v dobývání dalších databází Sony

Tak teraz by som ocakaval vseobecnu zalobu na SONY aspon od EU, USA a kto vsetko moze, ze si SONY nedokaze zabezpecit data na sieti. Budem velmi drzi dokonca by som im zakazal zriadovat internetove sluzby ako trest za neschopnost ich zabezpecit.

Vseobecne:
Toto nema obdoby, ludi sikanuju za obydenie ochrany na veciach co si legalne kupia pritom tie ochrany bud nefunguju, alebo zneprijemnuju legalne pouzitie veci. Tak teraz som zvedavy co vyhra SONY za nezabezpecie osobnych dat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na ps3 ti vsetko fungovalo ak si to mal legal. je uplne normlane ze ked nieco vymyslis tak o to budes tvrdo bojovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

když už něco vymysleli, tak si to mají taky zabezpečit. zvlášť když tam mají osobní data uživatelů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi si nepochopil to moje vseobecne - platilo pre vsetko od DVD cez PS az buh vi kam. Inac legalny obsah ak je dobry a dobre nastavena ochrana, tak neobtazuje legalov a prinasa im vyhody oproti piratom. Lenze napr. pri hrach je to naopak. Legal sa musi registrovat, mat stale net, disk v mechanike a co ja viem co, pritom si zahra hru (zvacsa). Pirat si hodi krack a hra kde chce kedy chce a nic nestrati. Krack si moze hodit aj legal, ale nebit piratov nebude ani krack.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono i to DVD ... slysel jsem ze kdyz pustis DVD na prehravaci, tak nemuzes preskocit reklamy. Osobne teda nemuzu posoudit, poustim DVD zasadne na pocitaci a bez menu ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano origo DVD ma reklami a varovania ktore sa nedaju preskocit, nie je to 100% ale disny je v tom prebornik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sony je teď pískovištěm hackerů...
- Jsem si ale jistý, že podobně ne-zabezpečena je velká část webu. Jen ta velká část není pro nikoho zajímavá, proto neslyšíme o tom, že "planet was hacked".
- Skutečnost je taková, že pokud si Váš web někdo vyhlídne - budete hácknuti. Těch bezpečnostních chyb je tolik, že byste museli mít X specialistů(java, flash, sql, php, ftp) na každou jednu stránku.
- Jinak bych se vůbec nedivil kdyby za těmi útoky stály LG, Panasonic, atd. Jejich weby jsou určitě stejně zranitelné. Zajímavé, že na ně nikdo neútočí. Možná platí hackerům výpalné(nevšimné).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinak taky myslím, že tohle by mohlo Sony přinutit k tomu být otevřenější-opak toho čím je teď.
- Protože tam kde není nutno nic skrývat, není co krást.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

čísla kreditek se musí skrývat vždycky, jakož i ostatní osobní údaje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

??? Jezisi to je zase raz perla co tu niekto dal. To ja platim zlodejom nevsimne, aby mi neukradli bicykel - v pripade, ze ste zlodej, ktory este nedostal peniaze odo mna, hlaste sa urychlene u mna, zaplatim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem je v tom, ze za kradej kola zlodeje pravdepodobne zavrou, az ho chytnou...Za hacknuti www Sony jsou hackeri jeste naopak obecne chvaleni..Takze by bylo logicke, kdyby si firmy rovnou radsi hackery uplaceli, aby jim nedelali problemy..
Neco jako "mafie" - Pane, svet je zly, kazdou chvili vam nekdo muze podpalit obchod..ale zaplatte, a my se postarame, abyste byl v bezpeci..."
Klasika

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně mohli-by nás Anonymous všechny podplácet tím že by dělaly pořádně svou práci a vyrábět kvalitně zabezpečené, nešmírující a funkční produkty a služby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

k tomu len tolko...SONY si zacala. a prosim zdrzat sa komentarov typu sprav si vlastny PSN

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LG? Panasonic? Relevantni konkurence je Microsoft a Nintendo. A zrovna Microsoft by se nedoplatil ... a podle toho jak porad unikaji betaverze windows bych rozhodne nerekl ze na nej nikdo neutoci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Únik vývojových verzí Windows zajišťují insideři, nikoli hackeři zvenčí :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslis ze nechat se zamestnat cilem neni legitimni metoda hackingu? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Skutečnost je taková, že pokud si Váš web někdo vyhlídne - budete hácknuti. Těch bezpečnostních chyb je tolik, že byste museli mít X specialistů(java, flash, sql, php, ftp) na každou jednu stránku"

To zní jako kdyby to dělali nějací amatéři jako brigádu. Pokud chtějí mít společnosti (nejen ty velké) profesionální a zabezpečený web, tak si samozřejmě na to platí specialisty a adminy, kteří nenechávají slabá místa a instalují bezpečnostní aktualizace hned jak je to možné.

Kdyby byl každý web hacknutelný z pouhého vyhlídnutí tak by to třeba antivirové společnosti moc daleko nedotáhly. Taky záleží na volbě a nastavení použitého SW a OS (např. OpenBSD)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hen tych chudakov co hen to robia by som nazval dementami alebo teroristami, v com su ini od nekoho kdo nekde vyhodi do vzduchu koli necomu nejake auto? :)

a normalni ludia sa nemozu hrat a pouzivat potom ps network

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sorry, teráči způsobují škody na majetku a životech kdežto tihle snad jen na pověsti sony....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si s vámi nesouhlasit. Protože ten výbuch pravděpodobně v okolí sejme pár kolemjdoucích, kdežto v tomto případě nikdo nepřišel k úrazu. Jde prostě jen o hromadu nul a jedniček a srovnávat to s teroristickým útokem je kravina.
Navíc SONY může být ještě rádo že díky těmto "Hackerům" že jim v podstatě za darmiko prověří zabezpečení. Protože až dojde k závažnějšímu útoku tak se nikdo nic nedoví včetně SONY. Protože výdělečně nejlepší hackerský útok je ten o který NIKDO NIC NEVÍ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že to co se teď děje v Sony co se zabezepčení aplikací týče moc zadarmiko nebude

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No asi máš pravdu že to teď úplně zadarmo už asi nebude, ale snad to chudinky malí nějako rozdýchají :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sony seli vítr, právě sklízí bouři.. :-D

aneb: "cokoli udělám, bude mi vráceno" (Akumulátor 1)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna nekomu upgrade firmware "zlikvidoval" farmu playstation urcenou pro lamani hesel ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Emaily a telefon bych neviděl jako trágu, není těžké je zjistit jinde. Vsadím se, že většina z těch lidí má účet na xichtoknize, kde na sebe často vykecají mnohem víc a dobrovolně. Horší je to s číslem karty, toho se taky bojím. Zatím jsem je svěřil jen PayPalu a karta je navázána na účet, kde udržuju pár korun. Pokud by došlo k zneužití, moc by si nepomohli:)
Sony tyhle aféry na reputaci nepřidají, před lety mívali dobrou audio techniku, reciver mám přes mnoho let a stále má solidní zvuk. Teď nevím, už nic takového nekupuji. Minulým režimem byla řádně protěžovaná. Například Československá televize měla tehdy kompletní vybavení studií od Sony...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Malicko mne stale mrzi, zas a znovu, ze web, ktery ma byt seriozni a lide ho maji brat vazne, se stavi spise na stranu tech, co skodi, nez tech, kdo je poskozeny.
Mozna to je pravda pouze zalezitost jednoho cloveka - ale to ja nevim.Pisu to kazdou chvili, a pisu to nyni znova : Nelibi se mi, kdyz redaktor seriozniho webu tvrdi, ze si za to obet vlastne muze sama..
Ono to tu bylo drive i v jinych oblastech - napriklad pokud byla znasilnena zena, reklo se, ze si za to muze sama, protoze mela moc kratkou sukni.(mistama to plati dodnes). A to je neco, s cim aboslutne nemuzu souhlasit..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty máš nějaké nezvratné důkazy o tom, že Sony je v tomto případě strana "více poškozená"? A kromě toho: my máme někde nějakou noticku, ve které tvrdíme, že jsme seriózní web, nebo že "máme být" seriózní web? Jediným seriózním zpravodajem by mělo být podle mě ze zákona placené veřejnoprávní médium. A i to k tomu má zatraceně daleko, pročež jsem pro to, aby byl institut "veřejnoprávního média" obecně zrušen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukam, ze jsme se dostali na vyssi level :-))
Ja vazne nemam dukazy na to, ze kdyz nekomu "hacknou" www a "neopravnene stahnou"-at nepouzivam slovo ukradnou- napriklad databazi jejich zakazniku, tak ze tim ta firma je poskozena vice nez ti, co toto provedli.
Omlouvam se, vazne na to nemam dukaz. Premyslim vsak, co by se muselo stat, aby tomu bylo naopak. Napada mne pouze myslenka, ze by tito "hackeri" stahli data, ta pouzili, a ti lide jim osobne prisli rozbit drzku...jinak si neumim predstavit, jak to udelat, aby ti "hackeri" tim co udelali byli vice poskozeni.
Zkus mi prosim napovedet nejakou jinou moznost, sam na nic nemuzu prijit...

Jinak dekuji za informaci, ze vas web nemusi vubec byt seriozni a ze na clanky, ktere zde vychazeji, vubec nemusi byt spolehnuti. A ja vul jsem se obcas nechal nachytat a tim, co se tu prezentovalo jsem se i ridil. Ja debil...ono ty clanky take mohly byt uplne neseriozni a nepravdive...Ale uz se to vicekrat nestane, uz se absolutne nikdy pro jistotu nebudu ridit nicim, co se zde bude psat...Timto tento web zacinam brat na urovni Blesku a podobnych.
Dekuji za upozorneni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT měl asi na mysli, že "nejvíc poškození" nemusí být ani Sony, natož hackeři, ale ty miliony klientů Sony PlayStation Network s ukradenými kreditkami.

Dokonce se dá přeneseně chápat, že hackeři nemusí být jednoznačně ti, co škodí. Naopak poskytují zdarma neocenitelné bezpečnostní testy, díky nimž bude mít Sony brzy nejbezpečnější internetové služby. A to se z dlouhodobého hlediska může ukázat jako ohromná konkurenční výhoda, která přebije všechny současné ztráty. Třeba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jiste jiste, i takto to jde brat...
Napriklad bychom potom mohli rict, ze bytovi zlodeji jsou vlastne uzitecni proto, ze si pak lide koupi lepsi zamky. Takze kdyz chytneme nejakeho bytoveho zlodeje, naopak mu dame diplom, jaky je to super pomocnik...
Jo, da se to brat i takto...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Srovnávat hmotné a nehmotné je vždy nekorektní a zavádějící, ale budiž.

Pokud nechávám dlouhodobě bezstarostně odemčený byt, když v něm nejsem a vniknuvší zloděj mi žádnou velkou škodu nezpůsobí (přespí, vypije lednici), pak ano, v podstatě mi prokázal "klepntím přes prsty" dobrou službu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No zde je otázka, jestli to není jen přiměřená obrana ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pche, co nejaka Sony, ale vite jak spatne jsou casto zabezpeceny bankovni aplikace? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nevím :-( a chtělo by to aby se tím nějaká skupinka začala zaobírat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to SONY nehakli, tak si dodnes lidi naivne mysli ze SONY s jejich udaji naklada odpovedne, takze je dobre ze se tato slamperaj provalila.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.