Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HADOPI 2 přijato francouzským senátem

Silně to připomíná inkviziční, nebo "lidové" soudy, ty taky byly při vynášení rozsudků velmi hbité.Vítejte v NWO.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

... aneb "Liberté, Equalité, Fraternité" v praxi xD

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže internet bude zanedlouho pouze pro zákazníky distribučních firem audio- a videozábavy a pro Číňany. Smutný konec jedné éry v informatice.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nech žijú žabožrúti, už vidím ako po ich debilnom vzore to prenikne aj do ostatných krajín európy. To nemohol jeden z tých dementov napáliť guľku medzi oči tomu kriplovy Sarkozymu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Srdečně přejeme potkání náklaďáku na přechodu. Ale nebude od věci, když to bude kromě brutální i pomalá smrt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.. je cas na Predatora a jemu podobne.....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Opět vytvořena nová úřednická funkce, která bude shrabovat obrovské sumy peněz a bude neprůhledná. Technologický pokrok se nedá zastavit, a proto je myšlenka řešit otázku následku místo hledání příčiny zcela zcestná.
Už to tu zaznělo mnohokrát. Je to jen další snaha o vykrádání běžných daňových na úkor nejvyšší vrstvy. Takové nahrabeme si dokud to jde, protože až lidi začnou přemýšlet a začne jim to vadit, pak už to nepujde.

Nastavte normalni ceny a zadne podobne absurdity jako HADOPI nebudou potreba.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

PT: Měls na mysli "Liberté, égalité, fraternité", n'est-ce pas?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mam taky dojem, ze tymto tempom Francuzi o chvilu presadia zakon o znovu vybudovani Bastilly v jej predoslej kamennej slave, aby tam mohli odstrasujucim sposobom preventivne zatvarat kazdeho podozriveho stahovaca. Vzniklo by specialne policajne oddelenie, ktore by malo na starosti zveladovat siet udavacov. Sudy by sa konali az "dodatocne". :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sv*ne maj stesti ze u nas neni normalni aby lidi vzali kvery a sli tu sebranku vystrilet

jinak aby se Francie skarede nedivila, uz to vidim za 5 min. soudce posoudi pripad, prostuduje materialy (nevalne dukazni hodnoty, byl bych svine a schvalne na net dal falesny mp3 at se spali) a nekoho odstipne, tech lidi bude vic, takze nebude problem podat hromadnou zalobu za neopravnene odpojeni, ulse zisky, aby nemeli z ostudy kabat a jeste radi nevycouvali

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ako to tak vydim, tak HADOPI nam zacina vychadzat ako Argentinska telenovela.
HADOPI 2 zrusi nejaky ten najvysi sud, pride HADOPI 3 atd.
Len aby pri HADOPI 2563 nebolo vyzadovanych viac sudcov ako je je pocet obyvatelov Francuzka.

Ja navrhujem upravu zakona na NEDOPI, odpojit vsetkych, naraz a navzdy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to cejny> skvely napad, tak toto by tych parchantov mohlo dostat do kolien.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co se tady všichni čílíte, prostě si Francouzi osvojí právo. Budou se odvolávat a soudit, tedy pokud k tomu budou mít odvahu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takze rozhodnuti o odpojeni nekoho kdo si stahne par filmu soudci bude trvat cca5 minut. Jak dlouho bude trvat soudci rozhodnuti v pripade opravdove jasne dokazatelne (cin zaznamena bezpecnostni kamera pachatel zatknut na miste) kriminality typu kradez, znasilneni, vrazda, zabiti?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tupestado> Mas pravdu, stahovanie mp3 je nebezpecne, idem radsej vrazdit lupit a plienit. Radsej niekoho na ulici prepadnem, aby som si mal za co kupi CD so 70 rokov starymi hitmi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Už se těším na HADOPI3, tam bude kvůli nutnosti zredukovat počet soudců a nákladů s tím spojených zaveden institut soudce Dred.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 tupestado : nic to nezabere, to se soudit nebude. Budou se soudit jen důležité kauzy stažení zvonění do mobilu přes torrent; objasnění a odsousení nějaké vraždy na to hodí bobek, stejně už je mrtvej, a peníze už nepotečou - jen kdyby měl v kapse nějaký ten mp3 přehrávač...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Zákony se můžou změnit", je to tu každá RIAA bude disponovat vlastnímy "soudci". Zaplatí je stát. Soud bude jak "my" chceme a kdy chceme.
 
Jestli HADOPI1 byla rána demokracii tak tohle je první jezdec apokalypsy.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

demokracia v praxi :D tak dlho budeme upravovat paragrafy, az kym to nebude uplne v sulade s inymi paragrafmi a navyse to splni ucel, ktory svati prostriedky. skoda, ze som niekde naspodku tejto pyramidovej hry :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je mi potrefených hus - bez obav, řezník už jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak planuji chranit identitu tech soudcu? Prece jen, 50000 proti 26 ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> Earl:
Ze srdce bych ti přál, abys žil ve Francii v době platnosti této legislativy, někdo si "vypůjčil" tvou IP adresu pro účely stahování a HADOPI tě dostala. Byl bys v prdeli jak Baťa s dřevákama. Totéž bych přál lidem, kteří za touto 3,14čovinou stojí. Soudě podle toho, jaká jsou to paka (co vymýšlejí), si myslím, že v jejich případě nebude až takový problém toho docílit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je tak nechutně zneužitelné a člověk prakticky nemá šanci se bránit. Asi jako to dětské porno posílané emailem. Ale to už je snad nějak ošetřené, ne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To má ve Francii každý uživatel internetu od svého ISP veřejnou IP adresu?? V ČR určitě ne. A jak se bodou řešit veřejné, leč dynamicky přidělované IP adresy?? To bude muset každý ISP evidovat, kdo měl kdy jakou IP adresu přidělenou?? Nebo budou muset ISP pro sichr všem dát pevnou??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bude zabava - 5 minut na pripad. Odvolas se (pravo dane ustavou), oni ti do urcite doby nedaji vedet (bestihaji) a konci to u VEropskeho soudu :-) A par takovych pripadu, francouzks justice nestiha delat nic jineho nez resit sosace, a obrovska ostuda po celem svete :-)

Opravdu velmi inteligentni zakon, pokud jim ho zase nekdo hned nezrusi kvuli rozporu s ustavou (pravo na spravedlivy proces a 5 minut casu soudce nejdou dohromady)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Super napad,to sem zvedavy jak se s tim frantici poperou,sou to takovej vybusnej narod,hmm,zeby novi bidnici?Teda...sosáci? :) Viva la torentozone! :) Ne,je to des...To uz pak vyjde levnej a s mirnejsim trestem pockat si a sejmou majitele prodejny/pujcovny her/filmu a byt v klidu,tresty za takovy cin sou pomalu smesne proti aaaa hruznemu sosani kdy trpi miliardy a miliadry kotatek....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mad_Cat: moc si to nepleť... frantíci jsou ještě větší flegmouši, než my... ten, kdo tam dělá bordel v ulicích jsou především přistěhovalci ze "předrozvojových" zemí... a ti kvůli internetu řvát nebudou, bo 90 procent z nich ani neví, co to vlastně je...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já už to chápu. Sarkozyho sponzorují rapidshare, megaupload a filefactory. Až Sarkozy v Evropě zlikvuduje p2p, tak se úschovnám zisky mnohokrát zvednou. Protože Hadopi trestá jen nelegální sdílení, ne stahování. Navíc stahování z úschoven je anonymní, takže na něj nikdo nepřijde.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takze je to vysmech, soudce tam bude jen na oko? bez znalosti situace, bez vypovedi, rekne a no ne a konec?
To je ubohe i na francii.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nevim z ceho mate porad strach panove. skutecni "pirati" budou vzdy stahovat a ta vetsina co si stahne jednu pisnicku bude sedet az zcerna :o) jedine z ceho mam nocni mury , az bude vetsina sedet budu zase muset makat ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem netušil , že Judge Dredd (policista,soudce i kat v jedné osobě)je rodilý francouz :( ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vazeni, asi zacnu provozovat vestirnu... Vid muj koment ke clanku "Ve Francii zemrelo HADOPI alias "trikrat a dost"

vycuc podstaty:
http://www.cdr.cz/a/diskuze/prispevek/266334 Magy @ 82.141.196.178 - čtvrtek, 11. června 2009, 12:01

nechci byt spatny prorok, ale vite jak to skonci? Tyhle zajmove organizace si presadi stejne svou, i kdyby to melo znamena zrizeni instituce typu "Soudce Dredd" a pak bude takovehle soudni rozhodnuti vydano na pockani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>Milan M:
Když odstřihnou rapidshare a spol. až po zavedení Hadopi, nebude už tolik lidí měnit svoje zvyklosti a nepřibude tolik sdílečů.
Věřím tomu, že zneškodnit pár služeb je pro vydavatelskou lobby (a francouzskou/evropskou pravici) daleko menší problém, než se vypořádat s tisíci individuálních sdílečů. A to se jim zřejmě podařilo s Hadopi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Milan M "To bude muset každý ISP evidovat, kdo měl kdy jakou IP adresu přidělenou??"

Tvoj ISP stále eviduje v akom čase máš pridelenú akú IP adresu a na vyžiadanie ju príslušnému orgánu poskytne...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Voltaire se v hrobě studem obrací.
Robespierre se chechtá ať už se smaží kde chce ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohajeho za pet minut si clovek ani neprecte podklady.... To snad nejni mozny, to si muzou rozvnou naprogramovat bota co bude jen rikat "VINEN" "VINEN"....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To RoboV: "Tvoj ISP stále eviduje v akom čase máš pridelenú akú IP adresu a na vyžiadanie ju príslušnému orgánu poskytne..." Když nám dávali net, tak borec tam udělal nějakou asociaci na MAC adresu routeru. Ale jak to dělá v případě, že vyměním router za jiný kus, tedy s jinou MAS adresou?? To už nikdo nepřijde to asociovat. Stačí na dejme tomu 10 minut odpojit modem z 230V, ten zapomene MAC adresu starého routeru a můžu tam připojit nový s novou MAC adresou. Jak na to přijdou, že jsem to zrovna já?? Modem z principu by neměl mít žádnou obdobu MAC adresy, protože se jedná o modulátor/demodulátor, tedy převádí signál z kabelu do LAN konektoru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To Ugo: "Věřím tomu, že zneškodnit pár služeb je pro vydavatelskou lobby (a francouzskou/evropskou pravici) daleko menší problém, než se vypořádat s tisíci individuálních sdílečů." S tím bych nesouhlasil, protože za těmi službami stojí obrovská ekonomická síla. Mají na to se s něma soudit, zaplatit armádu právníků.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> Milan M:
Problém je v tom, že dnes se nazývá modemem i to, co modem není, nebo co modem jako takový obsahuje jen jako jednu z komponent. Přítomnost MAC adresy je tudíž v takovém případě docela normální.
A pokud nějaký borec něco asocioval na MAC adresu a přesto všechno funguje dál poté, co to "něco" tu MAC adresu zapomnělo, tak je takový poskytovatel blb. Ono totiž na základě té MAC adresy se třeba dělá i účtování či sledování množství protažených dat (to, že poskytovatel říká, že připojení nemá FUP, ani omylem neznamená, že se počet protažených dat nehlídá, "nemá FUP" = marketingový krasožvást). Poskytovatel prostě nemůže "nevědět, že jsi to ty". Poskytovatel nanejvýš ví, že "tohle je připojení, které ty platíš (jestli ho někomu dál "pronajímáš", byť nevědomky, jej netrápí a podle té pikačoviny HADOPI je to srdečně jedno i soudci).
Ten proces se v takhle nastaveném systému dá skutečně zvládnout za pět minut :)
Příklad 1:
Soudce: "Stahoval jste nelegálně to a to"
Hříšník: "Hmm, asi jo."
Soudce: "Vinen, odpojit od internetu"

Příklad 2:
Soudce: "Stahoval jste nelegálně to a to"
Hříšník: "To není pravda".
Soudce: "Máme důkazy, šlo to z vaší IP adresy".
Hříšník: "To není možný, já to nebyl."
Soudce: "Pak to byl někdo jiný z vaší IP adresy. Vinen, nezajistil, aby z jeho IP adresy někdo nestahoval. Pokuta 1,5k EUR. Další ..."

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Pokud to projde a bude to fungovat, jak říkáš, bude se vlastně trestat vlastnictví nástroje. Něco jako kdyby někdo někoho pobodal tvojí kudlou, kterou ti ukradl, nebo přejel tvým autem, které ukradl, a ty bys šel do kriminálu. Nejen, že je to nelogické a se spravedlností to nemá nic společného, ale navíc je to vrcholně amorální.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>>WIFT: to jsi vystihl. Sen kazdeho inkvizitora - jenom ukaze prstem. Zadne obstaravani dukazu, identifikace osoby, prokazani obsahu. Zaplat a nezdzuj. Dalsi prosim.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zatím to na mě působí tak, že právě takhle to opravdu fungovat bude. Bude se trestat za to, že nejsi schopen zajistit, aby se něčím, co je tvoje, nepáchal trestný čin, ať už je to fyzická věc, nebo nějaká poskytovaná služba.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš by měli odpojit důchodce, neustálým stahováním křížovek nám všem brzdí porno!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Spekulovali jste někdo někdy na burze? Futures kontrakty? Ropa? Protože jestli po zveřejnění zásob USA (pravidelně ve středu) nejste schopni rozhodnout se do 30s, pak smula, hosanci. Zrovnatak mi nedavno vyhodil nejake docentskej blbsajn ze zkousky za 30s se slovy "Podepsat se umi kazdej a co ten zbytek?" Takze nevidim problem proc by se meli rozhodovat dele nez pet minut. Otázka pro ty co nezijou jen kompem: Kolikrat jste rozhodovali o svem/cizim zivote a meli jste na to mene nez 3sekundy? :) Nesmite cloveka podcenovat, umime se rozhodovat velice rychle. Já jsem treba dneska programoval a v pulce nazvu volane funkce jsem se rozhod, ze pujdu domu! Je kurva pátek!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.