Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HADOPI 2 ve Francii také prošlo

Zahajuji diskuzi o tom, jak je to špatný zákon a jak funguje demokracie v kapitalistické společnosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na tom HADOPI je vidět, jak to dopadne, když se demokracie mění v totalitu peněz.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

postupne hacknut WiFi-ny vsetkych verejnych cinitelov co su za toto zodpovedni, stiahnut cez ne par masnych pesniciek / filmov a podat anonymne podozrenie. co ine moze platit na ludsku blbost?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ste najivní, něco jako demokracie nikdy nebylo a nebude, to je jen vějička na hlupáky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Víte někdo, jak přesně probíhá zjišťování zakázaných přenosů?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ukulele: Demokracia je s kapitalizmom v príkrom rozpore, takže pýtať sa, "ako funguje demokracia v kapitalizme" je nezmysel.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podle té grimasy co tam Mitterrand předvádí, mu hned po schválení přibylo na karibském účtu tak 30 milionů euro, řekl bych.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

borowitz, gofry: Toho jsem si bohužel dobře vědom...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Restrikce byly vždycky motorem vývoje. Počítám, že se začnou hojněji používat I2P - tj. šifrované sdílení, VPN, onion routing a jemu podobné. Jen tak dál!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz se ze segrou domluvim a slozime se na koupi filmu/hudby na DVD muzeme si ho prehravat/pujcovat jak chceme Kdyz si koupene DVD zkonvertuji do jineho formatu aby slo prehravat v nejakem media prehravaci je to naprosto v poradku! Kdyz se domluvi 10 kamaradu jakbysmet kdyz se domluvi 100000 kamaradu zalozi "klub pratel filmu" je to to same! Proboha proc nekoho omezovat jen proto ze se rozhodne vyuzit internet? Jen pro to ze chce nekdo vydelavat zpusobem ktery si sam vymyslel a je jen vyhodny pro nej pritom zakaznikovi nic neprinasi proc nasilne omezovat druhe jen kvuli bezpracnemu vydelku par nenazrancu???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

gofry: a nepletete si to náhodou se socialismem? Ten mi připadá jako v přímém rozporu s demokracií...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, myslím, že se shodneme, že takové stahování zdarma z netu skutečně někoho poškozuje.Nicméně je potřeba přiznat, že v podstatě neexistuje adekvátní alternativa - jednak v sortimentu, v dostupnosti, a také třeba v tom,že to koupené DVD, prokteré jsem musel dojít a zaplatit ho, si často ani legálně nahrát na diskové pole.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN: Nie, nepletiem. Demokracia ma ďaleko bližsie k socializmu než ku kapitalizmu. Teda, aspoň súčasné ponímanie demokracie. To pôvodné (Aristotelovo) malo bližšie ku kapitalizmu, prakticky sa mu rovnalo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ViktorM:
v US si zase pletou demokracii s kapitalismem a jak to tam dopadlo - celou zemi ovladaji banky a firmy a jejich skryti vlastnici...
system:
Znicit/vybombardovat - postavit znovu - dodat leky - dodat jidlo - udelat verejnou sbirku
a na vsem namasti kapsu stejni lide.
Socialismus je bohuzel jeste horsi, okrada vlastni lidi.
Clovek si proste stejne nevybere...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

O ktere demokracii se to bavite? O diktature tesne vetsiny?

Pokud je vedeni statu zkorumpovane (coz je), je jedno jestli se oficialne jedna o monarchii, socialismus nebo demokracii. S kapitalismem to ovsem nema nic spolecneho. Kapitalismus funguje jen pokud vsichni dodrzuji zakladni pravidla - pokud je porusuji (napriklad tim ze si plati mafii aby zabijela oponenty nebo tim ze si plati vedeni statu aby pravidla menila) tak nefunguje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zorom: Zaměňovat sestru/kamarády/internet je docela divné nemyslíš? :-) Jinak s tebou samozřejmě souhlasím s tím že se cpou penězma ti kteří nic hodnotného netvoří a to je špatně.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zorom: No, nevim. Podle zneni AZ nemuzes pujcovat nic ani svoji sestre. :-) O konverzi CD s ochranou (at uz jakkoli nefunkcni) do jineho formatu ani nemluve. Samozrejme, kde neni zalobce, neni soudce... :-)AZ JE proste neskutecny PASKVIL... :-(

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je a tak to bude. A bude hůř dokud si necháme s**t na hlavu. Postupně se nám tu zrodí taková "malá" "pravicová" totalitka a z ní nám "klíče" asi nepomůžou. Ve Francii mají aspoň gilotinu, i když s jejich "komunistickým" přístupem se nakonec budou zase mydlit mezi sebou ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hnidopich: Ale může. Napsal to správně.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

> Zorom : Ale vždyť přece toho zákazníka nenutí to kupovat a konzumovat vůbec nikdo... Stále tu zaměňujete pojmy s dojmy a přitom je to tak snadné. Něco chceš, tak se podřiď podmínkám. Nechceš? Pak se bez toho obejdi. Co je na tom tak složitého k pochopení? Dodejme, že tady rozhodně nejde o nějakou základní potřebu, bez které nelze žít.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

gofry: Á pán je politolog... :o))) Prvně si o tom něco přečti - o vývoji idejí volného trhu a moderním pojetí liberální demokracie... A pak mluv, prosím tě. ;o)

Jinak ale souhlasím, že se nám to v té EU celé nějak kurví...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

gofry: Ještě si neodpustím poznámku k tomu Aristotelovi, dle kterého byla ideální vládou monarchie! Demokracie je dle něj vláda lůzy... ;o)
Atd. atd. To jenom k těm tvým moudrům... :o)))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nommo: Podľa jeho definície demokracie má každý právo zvoliť miesto seba zástupcu, ktorý ho bude reprezentovať. To je v podstate kapitalizmus. Nikde netvrdí, že väčšina môže zvoliť zástupcu menšine (to sú práve dnešné "demokracie"). Tak som to aspoň kdesi dávno čítal už neviem od koho. Či to povedal fakt Aristoteles, to neviem, ale doteraz som si to myslel. Politológia s tým podľa mňa nemá čo robiť, ale to je jedno.

Že monarchia je lepšia forma vlády je mi jasné, to s tebou súhlasím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už mám těch ochraných svazů plné zuby , když vydavatelé budou prodávat za rozumný peníz, lidi budou kupovat . Nevím proč by hudebníci a filmaři měli mít jiné privilégia jako my ostatní. Já taky nedostává SW co vytvořím žádné výpalné  a poplatek za každé užití.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hnidopich: mno ale kdyz to dvd koupite napul se setrou tak je prece i jeji, tudiz si ho nepujcuje ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pao: záleží ná úhlu pohledu, který není zdaleka jen jeden, jak by sis chtěl myslet. Pokud by si to majitelé práv dali do trezoru a pouštěli to soukromě jen těm, co zaplatí, tak OK - to už by smrdělo o dost víc, pokud by se to objevilo na veřejnosti. Ale oni to nezabezpečené předhodí miliardám lidí, dají tam nápis nekopírovat a modlí se, aby nikoho nenapadlo udělat kopii, která uživatele stojí mnohem mnohem mnohem méně. V tomhle stádiu už s tím neudělají nic a jakékoliv snahy tomu zabránit (hlavně ty represivní a násilné) - vzhledem k početní převaze - nikam nevedou a nepovedou. V tomhle stádiu už se skutečně můžou jen zamyslet, jestli jim tohle podnikání za to stojí nebo ne - použiju tvou větu z jiného pohledu: nikdo je nenutí točit filmy a vydávat cdčka...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

> -pao- :"Něco chceš, tak se podřiď podmínkám. Nechceš? Pak se bez toho obejdi."
Chjooo... proboha, co je zase tohle za blabol ? Pokud by to takto melo fungovat, nebude cena PC ze ktereho dnes pises pod 250.000,- Kc. Naopak distibutori se musi podridit pozadavkum trhu, pokud chteji dale existovat. Ve vsech dalsich oborech to takto funguje, ale pouze u audiovizualnich del je zcela nadstandardni ochrana ve forme prolobovanych zakonu. Mame presyceny trh, kde davno nejde o umeni, naopak.. to co je dnes nazyvano "umeni" je bezne spotrebni zbozi a kvantita casto prevysuje kvalitu. Muze za to predevsim samotny filmovy a hudebni prumysl, protoze napr. hudba se uz dnes skutecne pouze vyrabi. Reakce je jasna... trh uz leta signalizuje, ze ma zajem o skutecne levnou online distribuci bez restrikce ve forme DRM a nesmyslnych ochran, pripadne regionalnich omezeni. "Kamenici" meli spoustu casu se pozadavku trhu prizpusobit, ale misto toho lobuji za zprisneni zakonu a jeste vice nesmyslnych postihu. A myslis, ze jim snad jde o umeni ? Kdepak, bohuzel jim jde pouze o koryta.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

>> MiB: tesat do kamene.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.