Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Harddisky ještě podraží? Nemyslíme si…

uz je nacase aby isli ceny dolu. hodil by sami 1T+ disk.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky čekám na 3T+ za rozumnou cenu jak křesťan na zjevení vševědoucího...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jo taky jsem se rozhlížel po nějakém 1T disku. Pak přišly záplavy a přešla mě chuť. Naštěstí ho tak nutně nepotřebuju, tak si raději počkám.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ve výsledku řeknou o 30-40 % více oproti původním - „předzáplavovým“... coz ale porad pekne na pikacu!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Až se dostanou na +/- stejnou úroveň jako před záplavami, čili 2TB za 1800Kč s DPH, pak opět začnu kupovat, do té doby mají smolíka..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, a možná až se objeví 4TB+ disky.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Disky jsou jako plenky... Chce je nakupovat když jsou levné a v akci :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kromě toho se musí vyměnit, když se po*erou, že? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

LOL vyborna reakce :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to je za plnej počet bodů :-))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proč by, když se dají vrátit peníze.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavý cenový zvrat jsem zaznamenal u modelu WD Caviar Green RX - 3TB. Asi před 14 dny byl u czc v prodeji zhruba za cenu 4.200 Kč včetně DPH a nyní je za rovných 10.285 Kč.
Přitom tento disk už byl na svém maximu hned po záplavách a slevňoval a najednou skok směrem nahoru. Pravdou je, že už není dostupný, ale i kdyby byl, tak za tuhle sumu ho koupí akorát obchodník z jiné galaxie :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Normální fígl marketingu...
Zdražím nesmyslně něco co není skladem a pak až to bude tak budu ohromně "zlevňovat"....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

obchodnik z jine galaxie? myslis toho zeleneho ufona u alzy? ten k tomu hodi svoji prirazku a bude to prodavat za beznou alzackou cenu:) Jak myslis, ze to delaji, ze jsou suverenne nejdrazsim, navic ryze internetovym obchodem? Ja vim, ono se to popira, kdyz jsou jenom na internetu, tak si vetsina normalnich lidi najde levnejsi a spolehlivejsi firmu (navic po tom, co si uctuji poplatek za doruceni na prodejnu) ..... me se alza uz jevi spis jenom jako zasterka prani spinavych penez (stejne jako túdúdúdú zmrzlinarske vozy), protoze neni mozne, aby realne prosperovali .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ja nevim, treba co jsem se dival, tak ted je 3TB disk o 40% drazsi nez pred zaplavama. Ale je fakt, ze uz je to 5 mesicu a stejny disk mel dneska stat kolem 2500. Co jsem cetl, tak samotni vyrobci disky vubec nezdrazili (a nebo jen v radu procent), takze ceny drzi jen velkosklady. Pocitam, ze po te, co se spotrebitelske prodeje propadly na nulu a vyroba uz bezi na plne obratky, tak se velkosklady plni a plni .... odhady, kdy se ceny skokove snizi jsou zcela zavisle na tom, az k nejakemu managorovi prijde zamestnanec skladu, ze uz je neni kam davat ...... pak jim dojde, ze maji plny barak disku, ktere jsou moralne zastarale a zacne vyprodej. Problem je ale v tom, ze velci vyrobci pocitacu, si na ceny sahat nenechaji a tihle spekulanti se budou snazit vyhladovet maloodberatele, takze je mozne, ze sklady neplni a budou ty ceny drzet vysoko jeste dlouho ......
Jinak s tim, ze budou 3 tera za tri, pocitam tak za 2-3 mesice:)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Už by bolo na čase. Umelo vyvolaný problém ktorý slúži len na to aby sa na nás zákazníkov finančne "zahojili". Nedávno som čítal že na skladoch sú motory do HD na 2 roky dopredu ! Celkom tomu verím, lebo cena diskov stúpla aj u tých modelov ktoré sa už niekoľko rokov nevyrábajú a váľajú sa po skladoch.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dostala mě fráze "uměle vyvolaný problém". Si představuju, jak se dělaj uměle záplavy takovýho rozsahu :))).

Teď trochu vážně: problém to byl zcela reálný, diskutovat můžeme jen nad tím, jak moc velký přímý vliv měl na zdražení HDD. Taky bych se přikláněl k názoru, že v rámci hesla "když se kácí les, lítají třísky" se zdražilo i to, co se zdražit nemuselo.

Zrovna mi v serveru moje 1,5terárko Seagate naznačuje, že už má nějaký ten realokovaný sektor ... jsou tam jen multimédia, tak snad nebude tak zle, když odejde dřív, než cena disků dostane rozum ;).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:) ale nie. Nikdy som netvrdil že si to vytopili sami (aj keď u amíkoch by ma to už neprekvapilo). Chcel som len povedať že túto situáciu využili na neadekvátne zvýšenie cien diskov.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.