Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vydání HEDT: 30. května představení, 16. června recenze, 26. června dostupnost

Přesně vím jak to dopadne.Pár procent výkonu oproti AMD a o desítky až stovky procent vyšší cena.A to se vyplatí!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vraj to ma mat 1MB L2 cache (povodny Skylake ma 256kB). To by mohlo brutalne pomoct prave hram.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klasika ,HEDT je zrovna ukázková třída , kde se hledí na značku víc než na těch pár procent výkonu navíc a cena nerozhoduje . Prostě tam se Intel prosadí i kdyby v AMD stříleli .Ryzen má tu smůlu , že až takový trhač asfaltu to není , k tomu problémy s optimalizacemi a.... to vlastně naprosto stačí. Tradiční Intel distribuce jako Dell ani nemusí Intel podplácet , prostě zákazník HEDT bude chtít to nejlepší což bude opět ověřený procesor ze stáje Intelu , pro který debugují a optimalizují v základu všichni . Holt teoreticky nadějné a plné nových technologií nemusí být to po čem zhýčkaný zákazník uvyklý na stabilitu a prostý hrubý výkon prahne . A to je problémem AMD i jejich grafické divize , jsou druzí a ještě vyžadují specifické optimalizace aby se Intelu či Nvidií přiblížili ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

On Dell dělá HEDT? Pokud vím, tak 201x platformu dělá rovmou jako workstationy se servrrovými čipsety. No možná je něco v Alienware.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to už je levnější rovnou koupit Ryzen, ne? ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, pokud ti bude stačit max 64GB RAM ( na hodně nízké frekvenci přes dual), max 8+8 NB slotů, absence 3.0 slotů v southbridge, fullspeed AVX, TSX, atd. Tzn pokud ti jde čistě jen o CPU výkon (mimo hry či AVX) u 6-8 jader tak Zen.

Pokud potřebuješ HEDT featury, tak AMD zatim nemá co nabídnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta paměť (možnost mít 8 DIMMů) je na tom IMHO nejcennější, pro ty, co to potřebujou.
Jinak si ale vždycky vzpomenu na tohle:

http://techreport.com/review/25293/intel-core-i7-4960x-processor-reviewe...
"Blanda's big list of reasons to build an X79-based system and the percentage of people who fit each one:
Need more cores, cache, and memory bandwidth for a real application. (2%)
Need higher memory capacity for actual workloads. (4%)
Need more PCIe lanes for multi-GPU configs. (1%)
Thinks you need more PCIe lanes for multi-GPU configs. (12%)
Need more knobs for extreme overclocking. (5%)
Bragging rights, money > sense. (51%)
Clicked the wrong button on Falcon Northwest online store. (27%)"

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mně by zajímalo, kde je praktické využíti tehle věci. Neznám soft, který by na WS využíl více jak 64gb.
Co se tyče PCI linek to stejně. Nerik ze není, ale zajímalo by mne, který to je a kde je prakticke vyuziti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neznáš soft? Nepotřebuješ znát, co takhle více softů najednou? Virtualizace? Huh? Paměti nikdy neni dost.

PCI-E? Proč všichni furt myslej na grafiky. Co takhle HW RAID řadiče, Fibrechannel karty, 10GBps síťovky, zachytávací a střihové karty, a jiná výbava. Já používám ony raid řadiče a zachytávací karty.

AM4 na to použít nejde. Grafika sežere 16 linek (škrtit jí nehodlám protože se bude i hrát), raid řadič se dá do SB, jenže ten chipset má tak málo PEG linek že při osazení 4x slotu (pro optimální výkon by měl běžet v 8x ale přimhouříme teď oči) mi krom jednoho přestanou fungovat všechny PEG sloty. A co zvukovka v tu chvíli? A zachytávačka? Tu ani neni kam strčit. To vše na HEDT jde.

Stejné kritika se dá uvalit na mainstream platformu intelu i 115x, i když Z270 už má oněch PEG linek celkem dost, je tam zas úzké hrdlo v DMI.

HEDT platforma má své využití. Ano ten kdo si koupí I7 extreme aby na tom hrál hry je vůl, ale netrvrď tady že ta platforma je nepotřebná, možná pro tebe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano pro jedno procento "úchylů" v dobrém, ZATÍM nemá AMD řešení.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Akorat, ze ja se ptal seriozne a vubec jsem nemel v umyslu tvrdit, ze pro to neni vyuziti...jste si mne s nekym spletl :D
Jinak, aby jste uzil virtualizace..no..tak pokud to budete pouzivat jako virtualni host server, tak mozna. Pro bezne virtualky s nejakyma servisama, tech 64gB tezko zaplacnete, pokud si na tom nepojedete zrovna Oracle Enterprise server s jo velkou databazi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ZATÍM!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cena urcite hodne lidi odradi, me predpokladam tez, ale na druhou stranu Skylake-X by mel podporovat Windows 7. Pokud se ta informace potvrdi, tak to bude obrovska vyhoda proti RyZenu. Predevsim na firemnich strojich, ale leckdo i doma chce dozit s Windows 7 do uplneho ukonceni podpory v roce 2020 a temhle lidem ted v upgradu brani hlavne Microsoft, kdyz odmita v rozporu se smlouvou, kterou s uzivateli udelal, aktualizovat Windows 7 na techto novych procesorech.

Divim se, ze Intel a AMD vic nervou, protoze jim to ubira prodeje, ale pokud bude Skylake-X opravdu ve Windows 7 podporovan, tak chapu, ze nerve Intel. AMD ma asi z Microsoftu (toho cu**ka Nadelly) strach, ze by jim byl schopen provest i neco horsiho, tak radeji mlci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V jakem rozporu se smlouvou? Microsoft nikdy neslibil, ze bude aktualizovat Windows za vsech okolnosti a pridavat podporu pro hardware, ktery vyjde za x let. Na podporovanych zarizenich je aktualizace plne funkcni.

Kdyz vezmu starsi verzi OS X tak ji taky nenainstaluju na novejsiho Maca at se budu snazit sebevic, to same plati Androidu. Spousta telefonu je stale podporovana vyrobcem - a aktualizace Androidu nikde.

"Prior versions of Windows, including Windows 7 and Windows 8.1, have limited support when running on new processors and chipsets from manufacturers like Intel, AMD, NVidia, and Qualcomm. For more information, please see the Support Lifecycle FAQ. A device may not be able to run prior versions of Windows if the device hardware is incompatible, lacking current drivers, or otherwise outside of the Original Equipment Manufacturer’s (“OEM”) support period."

"Updates may include new features, fixes (security and/or non-security), or a combination of both. Not all features in an update will work on all devices. A device may not be able to receive updates if the device hardware is incompatible, lacking current drivers, or otherwise outside of the Original Equipment Manufacturer’s (“OEM”) support period."

Podobne podminky ma kazdy vyrobce OS, jen u velkeho zleho Microsoftu je to vzdy spatne. Co takova diagnostika na auta - software za 4000 Euro a ejhle, je podporovan 10 let, jenze na nova zarizeni vydana v poslednich 4 letech podpory zakoupene verze se nainstalovat neda, je nutny upgrade na vyssi verzi (placeny) nebo sehnat jine starsi zarizeni v pripade hw zavady.

Skylake X neni reseni pro firmy, protoze naprostou vetsinu pouzivaneho hardware tvori desktopy a notebooky kde uz od cervna/cervence bude jz Intelu jen Kaby lake.

Nefunkcnost aktualizaci pres Windows Update neni pro firmy tak velkym problemem, korporace pouzivaji vlastni aplikace na instalaci aktualizaci, vzdy po jejich otestovani. Takze by nemela nastat situace, kde se nainstaluje neco co sunda vsechny Windows 7 najednou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vytahni si uz konence ty widle ze zadnice a prestan je furt obhajovat. Jeste kdyz tvoje prirovnani sou naprosto mimo k tomu co dela microsoft. Neni v poradku, ze microsoft sikanuje uzivatele a cpe jim pres windows update do kompu trojana, ktery blokuje aktualizace u podporovaneho os.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Prosím neútočte na ostatní diskutující - a už vůbec ne na "ďáblovy advokáty". Míst kde si můžete bez argumentů zanadávat a navzájem se utvrzovat v názoru je určitě spousta.
Přeji pěkný den.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> Microsoft nikdy neslibil, ze bude aktualizovat Windows za vsech okolnosti a pridavat podporu pro hardware, ktery vyjde za x let

To je pravda, neslibil. A vsichni by byli uplne happy kdyby Microsoft udelal presne to, co delal predtim s podporou noveho hardwaru u starych OS - absolutne nic. Jenomze tady misto "nic" MS zacal aktivne hazet klacky pod nohy s chabou vymluvou.

Jestli se mylim, poprosim o cisla updatu pro Win XP a Visty, kterymi pred par lety Microsoft vypnul podporu novych CPU... aha, takove updaty asi neexistuji, ze. Vas "argument" ma stejne pevne zaklady, jako prt v hurikanu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ve firemnim svete mozna ano. Pro domaci pouziti ale kombinace Ryzenu a W7 funguje bezproblemove. Z meho pouziti paradoxne i lepe nez s W10.
Automaticke aktualizace? Ty myslim uz politika MS odnaucila lidi pouzivat pri tom nucenem upgrade na W10 (resp. ten kdo mel zapnutou tu vzdalenou spravu od MS, tomu byl preci vnucen upgrade). Manualni aktualizace funguji, ikdyz je otazkou, jestli jsou dnes vubec jeste treba?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Celkem solidní a sofistikovaný trolling, pobavil jste mě :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Od místního trolla par excelence bych to bral jako velké uznání. :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ty ceny zustanou, tak HEDT platforma uz bude opravdu davat smysl jen pro lidi (firemni sfera a absolutni nadsenci), co dokazi vyuzit jeji potencial (vice PCIe, krapek vyssi vykon). Zbytek muze v klidu dozit na Ryzenech ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Firemní sféra (korporace) nepotřebují HEDT a nikdy potřebovat nebudou. Takže zbývají vlastně jenom nadšenci a speciální případy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cena za jednotku výkonu půjde proti minulé generaci níž. Intel už dnešní trapnou cenovou politiku nemůže moc dlouho udržet a nový produkt je ideální čas pro nenápadné zlepšení poměru cena/výkon aniž by svým zákazníkům naplno ukázal, jaký si z nich dělá dojné krávy. HEDT od AMD by v případě Intelovy retardace jen dokonal dílo zkázy, které by po vydání nové Intel HEDT celkem úspěšně začal již dnes prodávaný Ryzen. Mno uvidíme, mě už letos stejně zajímají jen nějaká GPU a ThreadRipper, protože cenovou nebo technologickou revoluci od Intelu nečekám. Jen příjemnou evoluci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.