Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Haswell-E přijde ještě v srpnu, Intel urychlil vydání

"historicky první osmijádro Intelu pro desktop"

Mac Pro je co - server? Tam jsou Intel osmijadra (a vicejadra) uz hezkych par let. Socket 1366 a 2011 neni nutne serverova architektura.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pracovní stanice?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se nepletu tak i7 byli doted jen 6 jadrova, ze Xeony byli vicejadrove je jedno, Xeony nejsou urceny pro bezne masy. Samozdrejme muzete pouzivat server HW jako desktop a obracemne - s jistymi omezenimi ;-)

Ono rozdeleni desktop/pracovni stanice je dnes dosti neostre a ja bych treba uz ani moc nepouzival.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Lepe by bylo kdyby Intel vydal 6, 8 a 10 jaderny model a s oznacenim tridy Core i9. Vydavat 2x 6-jaderne a k tomu jeden 8 v dobe kdy pro Xeony sou dostupne 15 jadra neni podle mne prilisna inovace na portfoliu civilni HEDT tridy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Možná jako pracovní xeon by to šlo (a ty už taky do desktopu jsou). Ale i7 jsou mířený na nadšence do domácího počítače... Už tak bude nové Core i7-5960X(nebo jak se bude jmenovat) zaostávat ve většině ne-pracovních věcí za i7-4790K, kvůli výrazně(!) nižší frekvenci (base frekvence je 3GHz vs 4GHz).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

DDR4 ..... čtyřicet linek PCIe (generace 3.0), čtyřkanálovou konfiguraci pamětí ..... jop, to vypada slusne:) Jeste by se hodila cena a spotreba ..... teda ja osobne si pockam na 14nm, ale vypada to lahodne;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

$999 a 140w ??

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.