Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Haswell je od základu navržený pro Ultrabooky, TDP začne na 10 wattech

a 10W TDP haswell celerony by mohli plynule nahradit atomy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to těžko - ultra low voltage core 2 duo (řada SU)
s 10W TDP přeci taky nenahradily Atómy. Jde o iný segment, víme ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

lenze ulv c2d boli cenovo trochu uplne inde, sb celerony s 17W tdp az tak daleko od atomov cenovo nie su, 11" netbooky s celeronmi zacinaju na 250€, a oproti atomu to ma tak trojnasobny vykon a intel hd graphics

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

atomy nic nahrazovat nebude. Prostě skončí bez přímé náhrady. Netbooky už nefrčí, spíš se prodávají levné dualcore celerony v 13"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

atomy se pretavi v jeste nevykonnejsi ale zato uspornejsi kousky - pro pouziti v mobilnich telefonech :) Proste produkty budou vice od sebe, to je jen dobre!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

este mensie, lahsie a tensie az docielime dokonalosti, aka bola v jednej casti Simpsonovcov: Apple void :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš než tenčí ultrabooky bych v tom viděl ideální platformu pro tablety s Windows8. WinRT by pak mohly okupovat menší zařízení s úhlopříčkou do 20cm.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ze bychom se po vsech tech letech konecne vratili k pasivnimu chlazeni...? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak já mám pasiv na procáku s TDP 125W...... sice je pravda že nějaký odvod vzduchu z bedny je ale.... přímo chladič nic neofukuje ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Muzu se zeptat co tam mas ? Nejaka vlastni vyroba ci komercni produkt ? Kdyby byla fotka vubec bych se nezlobil :) Diky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Scythe Ninja 2 aneb kilo mědi.... ber to takhle, TDP může být 125W jenže k plnému vytížení Phenoma X6 1090T jsem se dostal asi jen s Prime95.... tzn situace která normálně nenastane, takže normálně ten procák topí výrazně míň než 125W....
A nakonec jen tak pro srandu, starý Athlon X2 5400+BE topil se stejným chladičem obdobně (myšleno dosahoval podobných teplot)...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Fajn, diky za popis řešení. Dřív, když jsem měl desktop tak jsem měl taky pasiv, ale na 45 W procesoru (Athlon X2 BE-2350), tak mě zajímalo jak to máš řešené u 125W.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I když není vrtulka přímo na pasivu, tak pořád vytváří proudění vzduchu, chladič tím pádem ofukuje a tedy není možno mluvit o pasivním chlazení. Tedy pokud tím "nějakým odvodem vzduchu" nemyslíte napojení case na komín s dostatečným tahem. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bez proudeni vzduchu to uchladit nejde - se vam za nejakou dobu prehreje cely case, pokud to neni nejaky otevreny desktop na stole. Ale nastesti staci trocha menit vzduch treba pres nizkootackovou noctuu a je to vyreseny.. otazka je co udelat s piskajicim zdrojem :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bez proudění vzduchu že to uchladit nejde? Ale jde, co by nešlo. Teplo se nešíří jen konvekcí, tedy prouděním. Máme přeci ještě vedení a sálání. A využít lze i takové ty supr věci jako ochlazení při odpařování kapaliny nebo při expanzi plynu, a také tepelné vibrace velmi tenkých kovových plíšků.

Pokud to topí 25W tak to jde v pohodě uchladit jen s pasívkem a bez jakéhokoliv vrtulníčku v case a žádné přehřátí celýho case nehrozí. Nebo snad jo? Ne. Pokud to topí o stovčičku víc, tak se na to holt musí chytřeji a ne říkat, že to nejde.

A pokud vám vadí pískající zdroj, tak ho buď vyhoďte nebo vhoďte do vaničky se silikonovým olejem. Bezesrandy. No a nebo nasadit sluchátka no. :)

Redakce nechcete zkusit tuhle srandu? Nějaký starý, příšerný, levný zdroj co píská jak Dáša Damková snad někde pod stolem najdete. Nahrajte ho citlivým mikrofonem jak mu to pískání jde a pak ho vhoďte do kbelíku se silikonovým olejem. Samozřejmě zapojený do sítě a s propojeným zeleným a čeným (možná přes malý odpor), však to znáte. A nahrát znova. Teda pokud to nevyhodí jističe. Vyhodí? Nevyhodí? Hle rýsuje se i anketa. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

samo odvod vzduchu rovná se větrák na prdeli skříně, zdroj je dole takže ten nic neudělá.... osobně bych si ale nedovolil udělat plně pasivní PC.....

BTW jen tak pro srandu, větrák na tom není jen proto, že by překážel pamětem ;-)))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jo tomu rozumím, protože přesně proto jsem si kupoval Low Profile paměti. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak já radši větší, protože ony ty čipy taky docela topí....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A jak to je/bude s Haswell pro Desktopy/Workstation/Server? Budou-li mít architekturu optimalizovanou pro notebook (ULV), jak vyřeší převod architektury na "standardních" 50-95W?

Má úvaha je následující. Pokud navrhnu něco na velké proudové nároky (...mám na mysli rozvod tepla a podobně...), pak přechod na nízké nebude takový problém jako opačně. Pokud ovšem navrhnu něco, co snad ani nepočítá s chladičem, pak rozložení součástí při přechodu na větší teplotní zatížení nemusí být optimální a takový procesor může docela dost topit. Tedy čistě hypoteticky místo aktuálních 95W TDP u Ivy, by to mohlo být třeba 115W u Haswell? Vše ovšem za podmínky, že Haswell má být skutečně Tic-Toc nástupce za Ivy Bridge...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.