Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HD DVD v Xbox 360 na hraní nebude

tak se to proste da na dve DVD ne....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak XBOX 360 nebude na hraní ???? Sakra, chtěl jsem ho koupit klukovi na hraní ......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale vejde :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba budou hry na HD DVD až pro Xbox 360 s interní HD DVD mechanikou.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Klokan: Bude na hranie ale HD DVD bude iba na filmy. Hry sa budu dodavat na DVD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze kdyz bude hra na vice DVD tak to nikomu moc vadit nebude. Treba na PSX taky byly hry(RPG), majici nekolik CD a taky nikomu nevadilo jednou za 15h hrani vymenit disk....a vubec jde preci o obsah ne jestli to je na 1 nebo 5-ti nosicich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO dvojvrstvé DVD na hry bohatě stačí i když v nich bude víc filmečků. Vždyť stačí, když to bude v Xvidu nebo h.264 nebo něčem takovém. V BD u PS3 nevídím žádnou výhodu, ale spíš nevýhodu v drahých médiích.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KVALITNÍ hry se vejdou i na CD.
Blu-Ray je JENOM masírování koncových účastníků (budoucích majitelů PS3) aby měli pocit, že mají něco VYJÍMEČNÉHO "ZDARMA" spolu s výkonnou konzolí.
Ani X360 ještě ZDALEKA nedokáže PLNĚ zaplnit oboustranné DVD a věřím, že MicroSoft v tomto směru MOC DOBŘE ví, co dělá.
Pánové, kolegové, kteří se jako Já zabývají "amatérsky" programováním mi jistě dají za pravdu, že NENÍ v jejich silách napsat tak OBSÁHLÝ program, který by potřeboval HD DVD či přímo Blu-Ray médium.
Vše je jenom o RENDEROVANÝCH video sekvencích, bez kterých se RIPnutá hra (a jistě se takových brzy po launchy PS3 dočkáme i z Blu-Ray médií) "zbavená" VIDEO sekvencí (anebo překódovaná do jiného formátu s nižším bitrate) v pohodě vejdou i na "obyčejné" DVD.
SONY se tímto POUZE snaží masově "rozšířit" svůj patent na Blu-Ray.
A věřím tomu, že s PS3 se jí to podaří ... narozdíl od formátu UMD pro PSP ... a BetaMax ... a MiniDiscu ... atd.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

X360maniac: ehm, jiste, ostatne bylo to prece receno uz v clanku ze i vizualne nejvyspelejsi dnesni hry si vystaci s DVD ... proc se ale zbytecne omezovat kdyz JE tu TA MOZNOST vyrabet ze stejneho mnozstvi materialu stejne velke placky s daleko vyssi kapacitou ??

CD sveho casu stacilo take na ledasco, ale svet se vyvyji a sam jsem zvedavy jaky bude mit prostor ktery nabidne BluRay na PS3 hry dopad. Ze zacatku se mozna vyrobci jen rozsouponou v tom co uz davno umi (vice videosekvenci, apod...) ale casem je mozna napadne zajimavejsi zpusob jak to misto vyuzit, dulezite je ze je nebude zbytecne omezovat kapacita DVD media v rozletu :-) (jen je mi trochu lito xbox manikaku, ti to holt budou sledovat jen z povzdali)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Janke : ne myslim ze nebudou ... Microsoft by pochopitelne dnes velmi rad nasadil HDDVD (konkurencni BluRay samozrejme nikdy ne), ale nemuze a tak se to snazi zaplacnout nejakymi vymluvami ktere uz dobre zname (viz "640kb operacni pameti bude stacit kazdemu" :-)). Duvod proc nemuze nasadit hry na vetsich mediich je ten, ze by tim znacne posramotil povest svych konzoli (ti co si zakoupili xbox 360 bez hddvd by nadavali jak spacci, tomu verte) a hlavne prodejnost novych titulu by nebyla nijak oslniva protoze by si je mohli zahrat pouze ti ci investovali do upgradu (a uprime receno, pokud vas bavi upgradovat, nema smysl kupovat si zakonzervovane konzole, mate tu PC - upgradovaci raj)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to jsem zvědavej ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je mi zase novinka. Ze hry budou pouze pro DVD a ze HDDVD vyuziji jen filmy, MS tvrdi uz od uplneho zacatku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hry na dvouvrstvem DVD tu sou uz nekolik let. Pokud pocitate hru jako oblivion ci jine co se daji dohrat behem "par" hodin a vleze se na 1 DVD tak si predstavte neco podobneho co naruzivemu hraci zabere tydny a nebo i dele a bude pripadne obsahovat sekvence v HDTV (a ze jich nektere hry maji hodiny). Jinak preferuji hry na jednom medi, je to skladnejsi a je mensi sance ze se medium poskoti a uz se nechci vracet k dobam kdy hry hlasily "please insert disk 1/20". Co se tyka kapacity DVD tak uz je to docela dlouho co rada tvurcu her pro PS2 tvrdila ze kapacita media je jednim z nejvice limitujicih faktoru.
Kazdopadne jestli si MS mysli ze budu sebou tahat xbox a jeste k nemu externi mechaniku tak se hodne spletl, to radsi dale zustanu u sveho PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nema moc logiku. Clovek by rekl, ze nejlepsi ochrana proti kopirovani je pouziti drazsi technologie. Vyrobce prijde vyroba skoro nastejno a kopirovac se zruinuje. A o to jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. Xbox je u mě šrot. Je to uměle vytvořená konzole z PC.
2. Gametime v Oblivionu jsem měl přes 150 hodin čistého času.
3. Nejvíc kapacity u všech dnešních her zabírá video, potažmo nespakovanej zvuk, ne hra samotná.
 
Howgh

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to:Jakesh
""1. Xbox je u mě šrot. Je to uměle vytvořená konzole z PC.

2. Gametime v Oblivionu jsem měl přes 150 hodin čistého času.""

ad1. je to srot protoze je vytvorena z PC? v tom pripade je PC co mas srot...umele vytvorena? no jeste aby vznikla sama v prirode :-DDD
ad2. to nikoho nezajima...
sbohem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty holoto jedna líná, špatně jsi to pochopil ...
Xbox je šrot a je jedno z čeho by pocházel. (a PC mám rád, ne že ne)
 
A tou "umělotinou" sem myslel to, že ta věc nemá žádnou tradici ani historii ani nic,
prostě si ve firmě MS řekli "Voe, sme Microsoft, kdo je víc, vyprdíme si vlastní konzoli".
To mě na tom sejří.
 
A to o tom Oblivionu byla odpověd na větu "dohrát Oblivion za pár hodin", což není moc pravdivý výrok pokud se bavíme o seriózním hraní.
 
Nazdar

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co je toto sakra za žvást ???? :-0

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakesh:
1) XBOX vychadza z PC, ale XBOX360 ma s PC spolocne pramalo.
2) Ty 150 hodin, ini napr. 90 :0)
3) Preco by mali pouzivat "nespakovany zvuk"? Preco hromada videi, ked na kazdej prezentacii ukazuju MS aj SONY ako fantasticky v realnom case su schopne tieto next-gen zazraky pocitat 3D sceny? Okrem toho staznosti pochadzaju predovsetky od japonskych tvorcov hier, ti sa totiz predovsetkym vyzivaju v prepchavani svojich diel predrederovanymi scenami.

A co je na tom, ze MS vytvoril vlastnu konzolu? Ze nema tradiciu? Co to su za nezmyselne hodnotenia? Pravo na zivot maju len zavedene konzoly z dlhorocnym posobenim na trhu? Alebo aj ty si jednym z pubertalnych jedincov s vyhranenym a 100% pravdivym nazorom na MS: Co vyrobi MS je najhorsie na svete?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hoši klid.
Prostě nesnáším Xbox.
Stejně jako AMD.
Stejně jako ATI.
Stejně jako Volkswagen.
Stejně jako ...
No ... je toho hodně.
Takže už se k tomu radši nevracejme.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jakesh:
Tak ty si nejaky ultra nastvany. To musis dost trpiet. Tu pomoze len zmena slnecnej sustavy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sem zvedav jaky cenovy rozdil bude u her, ktere vyjdou na obe platformy(PS3 a X360) ale kazda bude na jinem mediu - DVD vs. BR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem měl původně na Xbox 360 taky trochu skeptický názor, než jsem si početl ohromně zajímavý článek o jeho architektuře zde:
http://www.beyond3d.com/articles/xenos/
(pozn. pro rychlíky - i když to na první pohled vypadá, že to je jen o grafickém čipu, tak ve skutečnosti to je o celé architektuře, protože ta je s grafickým čipem neoddělitelně spjata)

Po přečtení článku můžu s klidným svědomím tvrdit, že architektura Xboxu 360 má s architekturou PC skutečně pramálo společného a že je v podstatě dost dobrá, na míru navržená požadavkům 3D her.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.