Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Hewlett-Packard uvádí na trh novou CD vypalovačku

HP logo (starší)
Společnost Hewlett-Packard uvádí na trh novou 12×10×32× vypalovačku hp cd-writer cd12ri. Na tuto mechaniku jsme se už podívali důkladněji v testu.
Toto je plné znění tiskové zprávy tak, jak byla zaslána redakci CD-R serveru.

Společnost Hewlett-Packard uvádí na trh novou vypalovačku hp cd-writer cd12ri. Jde o mechaniku střední třídy, nástupce předchozího modelu 9510i. Název nové mechaniky je již v souladu s novým konceptem značení modelů v produktové rodině hp cd-writer. Vypalovačka disponuje parametry 12x rychlost zápisu CD-R, 10x rychlost přepisu CD-RW, 32x rychlost čtení. Je vybavena novou technologií super zápis a softwarem pro vypalování HP MyCD, jenž umožňuje rychle a jednoduše vytvářet vlastní CD i nezaškoleným uživatelům.

Tato vypalovačka je první mechanikou nové generace produktů hp cd-writer, vybavených technologií super zápis, výrazně zvyšující spolehlivost procesu vypalování CD disků, uvedl Zdeněk Zahrádka, marketingový manažer pro zálohovací systémy společnosti HP. Nová technologie umožňuje uživatelům vypalovat CD i na méně výkonných počítačových sestavách bez nebezpečí vzniku chyb při vypalování, a tím i bez rizika ztráty času a peněz za média, dodal.

Technologie super zápis účinně zamezuje havárii při vypalování CD vlivem chyby nazývané podtečení vyrovnávací paměti. Proces vypalování CD je velmi citlivý na spolehlivý přísun dat z počítače. Proto je každá vypalovací mechanika vybavena vyrovnávací pamětí v řádu jednotek MB pro kompenzaci krátkodobých výpadků datového přenosu. Na slabších počítačových sestavách však může být datový tok po delší dobu nedostatečný, čímž dochází k vyprázdnění vyrovnávací paměti a ukončení vypalování chybou. Výsledkem je nepoužitelné CD.

Technologie super zápis havárii vypalovacího procesu účinně brání. Uživatelé tak mohou vypalovat CD a současně využívat počítač k dalším činnostem náročným na výkon, jako je surfování na internetu, vyřizování elektronické pošty či zpracování grafických souborů, aniž by došlo ke zničení CD.

Zmíněnou technologií budou nadále vybavovány i další nové modely v produktové rodině hp cd-writer, kromě mechanik pracujících přes rozhraní USB. Vlivem přenosové kapacity USB rozhraní je totiž rychlost zápisu pod hranicí nutnosti implementace technologie super zápis.

Mechaniky hp cd-writer jsou díky svým vlastnostem nejoblíbenějšími mechanikami mezi uživateli. Hewlett-Packard je nejen celosvětově vedoucí společností na trhu vypalovaček CD disků, ale rovněž je členem skupiny pracující na vývoji standardu DVD+RW pro zápis a přepis DVD disků.

Orientační ceny mechanik hp cd-writer ve verzích pro koncové zákazníky:

C4459C hp cd-writer 9150i 5.700 Kč
C4503B hp cd-writer cd12ri 6.750 Kč
C9628A hp cd-writer 9710i 9.460 Kč
C9629A hp cd-writer dvd combo 9900ci 12.890 Kč
C4505A hp cd-writer 8230e 9.460 Kč
C4507A hp cd-writer 9600se 11.500 Kč

Všechny ceny jsou uvedeny včetně DPH. Další informace o vypalovačkách
hp cd-writer i o formátu DVD+RW naleznete na adrese www.hp.cz/vypalovacky.


Společnost Hewlett-Packard je přední světový dodavatel řešení a služeb pro výpočetní techniku a zobrazování. Zaměřuje se na výrobu zařízení a technologií, dostupných pro všechny. Celkové příjmy společnosti HP ze stávajících provozů ve fiskálním roce 2000 činily 48,8 miliard dolarů. Informace o HP a jejích výrobcích lze nalézt na adrese http://www.hp.com nebo http://www.hp.cz.

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Hewlett-Packard uvádí na trh novou CD vypalovačku

Žádné komentáře.