Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HighPoint představil SSD7101 pro PCI-Express 3.0 ×16 s rychlostí 13500 MB/s

Konečně pořádnej disk na práci s MS Office 365. Cenovka asi nebyla, co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumím. Ty nemáš dokumenty uložený v americkým cloudu?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to 365 neznamená, že to je kdesi v Cloudu, ale jen a jen to, že se za software platí každý den v roce až do smrti. :-) Žádné staromódní koupit a používat dokud to stačí.

Ale jinak si fakt těžko představit k čemu takovéto SSD na doma (kromě toho že by to byla cool hračka).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na doma uplne vpohode si to predstavit dovedu. V situaci kdy se rozhodne M$ aktualizace aktualizovat a do toho se spusti cinnost nejakyho AVG s hromadou rozsireni a doplnku tak to hrabe na notesu par hodin HDD ze ledka nezhasne a CPU na 100% a do toho kdyz si kdokoliv (ne jen BFU) zapne prohlizec a chce fungovat, nema sanci.
Cili na domaci prohlizeni dnesniho preflashovanyho a prejavascriptovanyho netu je potreba pro pohodlnou plynulou praci nejmene salovy server a 4x tento SSD :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

On taky někdo, komu se takhle automaticky instalují aktualizace a používá AVG, Avast nebo podobnou zrůdnost, si nic jiného nezaslouží, než čumět pár hodin na blikající LED od HDD :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Touché.

Uzivatele AVG se docela prohnou, kdyz potrebuji k beznemu fungovani PC tohle. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale lidi co nechcou nic resit a proste jen pouzivat je stale vic, proto vznikl win 10 a proto lidi kupuji vyrobky od apple

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale lidí, co nechtějí nic řešit a proste jen používat, je stále víc, proto mají Win7 a zakázané aktualizace. A mají jistotu, že pokud jim počítač včera fungoval, tak jim bude fungovat po zapnutí i dnes. Jiná cesta není. A můžou si win fanatici říkat co chtějí.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Spatne, lidi co nic neresi si davno odklikli upgrade zdarma na win 10 (protoze neresi jakej to bude mit dopad)
A skuste rict bfu at si zakaze aktualizace, bezny franta ani nevi co to je.

To co popisujete jsou schopnejsi lidi co prave uz neco resi a pak "mají jistotu, že pokud jim počítač včera fungoval, tak jim bude fungovat po zapnutí i dnes."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechtít nic řešit je naprosto legitimní přístup. počítač je pro většinu lidí nástroj a ne hračka. Obzvláště slouží-li k práci je to hodně důležité. Popravdě si myslím, že W10 se této idei hodně vzdalují (v Microsoftu si spletli "nic neřešit" s "nemít možnost nic ovlivnit").

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Strategie MS je jasná. Oni vycházejí z předpokladu, že jejich výrobek je dokonalý. Problémy vytváří hloupý uživatel, který něco rozdrbal. Z tohoto pohledu "nemít možnost nic ovlivnit" (platí pro uživatele) znamená "nic neřešit" (platí pro MS). Jenomže základní předpoklad není správný. Win nejsou dokonalé a nikdy nebyly. Takže zatímco dřív si drobné chyby průměrně inteligentní uživatel opravil sám, třeba za pomocí Googlu (a byl spokojený), dnes musí čekat na aktualizace od MS (a je naštvaný). A MS samozřejmě nestíhají opravit všechno. Takže to čekání bývá nekonečné. Znovu zopakuji můj případ se síťovými tiskárnami. Občas se Win10 rozhodnou, že tiskárna je offline, i když to není pravda. Pomůže jen restart služby zařazování tisku. Ve win7 se NIKDY!!! nic takového nestalo. Jenže můj subjektivní dojem je, že ve win10 se tohle opravit nedá. Win10 toho už dělají na pozadí tolik, že nestíhají ani na opravdu nadupané mašině. A tak se občas stane, že se nedovolají na tiskárnu v nějakém časovém limitu a prohlásí ji za vypnutou. Můj počítač v práci je osmijádro s 16GB RAM, takže žádné ořezávátko. Ale s Win10 to chodí podstatně pomaleji, než s Win7. Protože LED HDD bliká bez ustání. To ve Win7 nebylo. Počítač si ve Win10 žije svým životem a na uživatele má čím dál míň času. A se sílou HW to nemá nic společného.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> Jenže můj subjektivní dojem je, že ve win10 se tohle opravit nedá

Ale da. Nejdriv by to ale nekdo musel chtit :)

> A tak se občas stane, že se nedovolají na tiskárnu v nějakém časovém limitu a prohlásí ji za vypnutou.

Nevim jak si predstavujete ze funguje obsluha hardwarovych preruseni v kernelu, ale rekl bych ze funguje trochu jinak nez si to predstavujete :)

> Protože LED HDD bliká bez ustání

Jo vytizeny HDD je problem, kazdopadne tohle v normalne napsanem OS nemuze ovlivnit praci jineho hardwaru (jako napr tiskarny). Si predstavte vytizeny databazovy server s tisicem klientu, ktery poradne radi na disku, a pritom nactena data zpracovava a posila pres sit. Kdyby kvuli tomu radeni disku nestihala sitovka, tak by to asi moc pouzitelnej db server nebyl, ze ?

Vas problem tipuji na bug v ovladaci tiskarny, nebo bug v tiskove sluzbe. Kazdopadne mi to neprijde jako neopravitelnej bug. A vas neustale blikajici HDD taky neni normalni pro Win10 - jedny Win10 mam a disk po nabehu obcas blikne, takze nevim co tam mate, ale mate to blbe.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen zopakuji, že mluvím o síťové tiskárně. Takže bych spíš předpokládal problém komunikace po síti (časový), než že to drhne na přerušení v kernelu (to by platilo spíš pro USB tiskárnu).

Dávat jako příklad databázový server, na kterém nejspíš nebudou Win10, mi příjde dost zvláštní. Už proto, že samotné Win7 se chovají mnohem líp, než Win10. Natož nějaký linuxový server? I kdyby jste měl na mysli serverovou verzi Win10, určitě mě nebudete přesvědčovat, že desktopové Win10 jsou stejné, že ne?
Ano, ať v těch Win10 blbne cokoli, moc použitelné to opravdu není. To máte pravdu. Nicméně ať už je bug v čemkoli, jako vzorný uživatel Win10 poslušně čekám, až to MS nějakou aktualizací opraví.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> Jen zopakuji, že mluvím o síťové tiskárně. Takže bych spíš předpokládal problém komunikace po síti

Sitovou tiskarnu pouzivate pres sitovou kartu, ktera kupodivu vyuziva preruseni ;)

> Dávat jako příklad databázový server, na kterém nejspíš nebudou Win10, mi příjde dost zvláštní

Kupodivu existuji i databazove servery, ktere bezi na woknech. Ale vubec neslo o db server. Nejspis vam unikla pointa, ktera byla: at jde o kteroukoliv verzi woken nebo linuxu: kernel ktery ignoruje HW preruseni jen proto ze jinej HW (disk) je vytizenej, je naprosto nepouzitelnej a pochybuji ze by jste s takovym kernelem vubec nabootoval. Nabyl jsem dojmu, ze tvrdite, ze Win10 kernel zacne ignorovat sitovej provoz kdyz je vytizenej disk - proto jsem hodil priklad s db serverem.

Tedy chyba na 99.99999% nebude v kernelu, a pokud chyba neni ani v hardwaru - tiskarne (rikate ze s Win7 funguje), pak bude chyba bud v ovladaci tiskarny nebo v tiskovem serveru; tudiz vase tvrzeni "můj subjektivní dojem je, že ve win10 se tohle opravit nedá" mi prislo mimo. Opravit se to samozrejme da - pokud se do toho MS nebo vyrobce tiskary pusti. Na zaklade ceho jste nabyl dojmu ze tohle se opravit neda ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi nemá smysl to víc rozpatlávat. Je to můj subjektivní dojem. Pokud to ve Win7 fungovalo, pak chyba souvisí s Win10, ať už jakýmkoliv způsobem. A měl by to MS při své filozofii opravit nějakou aktualizací. Ať už ovladače nebo čehokoliv jiného. Dosud tak neučinil. Kdyby to byla chyba ovladače / přerušení, nejspíš by to nezlobilo jen při tisku. Ale je to jen jeden příklad z mnoha.
A jinak také mám v PC SSD disk.
Další subjektivní dojem je, že smrtící kombinace vznikne Win10 + Avast business verze v plné nabízené pálce. Tohle je možná problém mého konkrétního PC v práci. Ale jsem jen uživatel. Můj názor podnikového admina nezajímá. (ne, problém s tiskárnami vyřešit neumí. Ani se suportem MS. :-) )

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vecne zatizeny disk je na windows 10 naprosto normalni stav. To se takhle probudi defender nebo CompatTelRunner a je o pomalost postarano. Samozrejme to resi ssd, ale pro spoustu lidi je to placene upgrade do ktereho se jim nechce protoze: "dyt na tom internetu psali, ze 10 jsou rychlejsi proti predchozim verzim...".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha. Je pravda ze mam Win10 na SSD a navic spoustu programu ne na C:, ale tak prvni vec kterou clovek (OK, mozna jen ja :) udelal i v sedmickach bylo vypnout SuperFetch a Windows Search, pak to prestalo mlit disk.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"(v Microsoftu si spletli "nic neřešit" s "nemít možnost nic ovlivnit")."

naprosty souhlas

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud MS někomu vnutil Office365, tak mu vnutil i One Drive. To je přibližně na stejné inteligenční úrovni.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.