Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k HIS Radeon R9 280X v testu - lepší takty i chlazení

Uz by sa dal zaradit do testov aj Battlefield 4, nie ? :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

BF4 se do metodiky dostane, ale momentálně je to zaseklý na takovým kuriózním problému, že o něm ani nebudu mluvit nahlas :-D...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No pockat. To teraz nemoze len tak ostat. Urcite bude vsetkych zaujimat o aku kurioznost ide ... tak von s tym :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takhle lhat lidem do oci vam prijde v poradku?

Saphire:
Testujeme stále na stejném stroji, zatím nás nic nenutí 4,5GHz Sandy Bridge čtyřjádro něčím nahrazovat.
Intel Core i7-2600K 3,4@4,5 GHz

HIS:
Testujeme stále na stejném stroji.
Intel Core i7-2600K 3,4@4,7 GHz

PS: myslim, ze nejsem sam, kdo by uvital i alespon jeden test na referencich 3,4GHz pro srovnani co s tim CPU dela.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych uvital grafy k prikladu take jake ma computerbase.de, jasne, prime a prehledeni, uz by skutecne redakce mohla natom zapracovat, tez editace vlastnych komentaru a prihlasovani. Nebavi me cist ty neustale vyhovorky redakcnich autoru, stare dobre cdr.cz co sem cetl v letech 2004 az 2009.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak s tymi grafmi suhlasim. Su priserne, neprehladne, zaostale, atd...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Výsledky v Crisis 3 jsou nějaký divný, stejný FPS na různých rozlišeních.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

copy&paste chybička, díky za upozornění, opraveno.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Opraveno = podtaktováno na NORMÁLNÍ frekvenci (čti porovnatelnou s ostatními recenzemi vyjma Digitálního Debila, který také testuje na oc systému aby byly výsledky co nejhůřer porovnatelné) a přetestováno?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"takže se na tomto místě sluší explicitně připomenout novinku z minulého testu Radeonu R9 290X: zvýšili jsme takt CPU v testovacím PC z 4,5 na 4,7 GHz a právě ve Skyrimu se to dokázalo projevit."

Na tomto místě by se spíš slušelo vrátit procesor na 4,5 GHz, HISku přetestovat s CPU na 4,5 GHz, výsledky R9 290X naměřené s 2600K@4,7 GHz zahodit a otestovat ji znova, a do budoucna už opravdu necpat do jednoho grafu výsledky naměřené na dvou různých sestavách nebo porovnávat výkon karet naměřených s procesorem na jiných taktech.

A ne se ještě dětinsky radovat, že je konečně někde vidět, že jsem po otestování patnácti karet "inovoval metodiku" a zvedl takt procesoru v testovací sestavě.

A ne, nepotřebuju zopakovat, že jen DIIT shazuju kvůli tomu, že nepřenesu přes srdce exkluzivní recenzi R9 290X, HD 7970 (to fakt nemám zapotřebí), že taky měřím blbě spotřebu, protože mi vychází jinak než ostatním a nikdo z vás se do toho nenaváží a že není etické se jakkoliv vyjadřovat k článkům u konkurence a že se špinavé prádlo nepere na veřejnosti. Vím, vím, všechno vím, a už mlčím. :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

… říká konkurenční redaktor, který takto podrážděně reaguje zásadně tehdy, pokud náhodou DIIT dostane nějakou grafiku k otestování dříve než on
… říká konkurenční redaktor, který stopil sample Radeonu R9 290 od AMD pro ČR; další redakci jej předal až po vydání, aby si zajistil exkluzivitu na úkor ostatních webů

Výmluvy na nutnost přetestování v důsledku vydání nových driverů jsou úsměvné, nové drivery AMD ohlásila 29. 10., dodala 30. 10. a v souvislosti s tím oznámila i posun uvedení na 5. 11., aby bylo dost času. Zatímco pan redaktor potřeboval na testování R9 290 na nových driverech týden, nedělalo mu problém R9 290X komplet otestovat během 2 dnů. Totiž v případě R9 290X, kdy kartu jako první dostal k testovaní DIIT, ji za jeden týden stihly otestovat tři české weby.

Člověk s takovým jednáním je u mě ten poslední, kdo by mohl konkurenčnímu webu něco vytýkat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pánové bez urážky, ale jste jako dva malí caparti na pískovišti. Kdybyste někdo raději zařídil testovaní grafik s vodním chlazením. Ať už s fullcover blokem z výroby nebo s nějakým podobným blokem pro GPU co dělá Cawedog. Aspoň by se ukázalo, jak moc stoupnou takty a spotřeba.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To máš těžký. Když se v jednom případě dvě redakce snaží, aby třetí v pořadí dostala kartu na otestování ještě před vydáním... zatímco podruhé, když mají testovat v opačném pořadí, se na to namísto oplacení ochoty tato redakce prostě vykašle a kartu až do dne vydání stopí, tak to zamrzí. Když ale ještě onen redaktor přijde sem do diskuse a začne rádobyvtipně ironickou formou poučovat, tak už je to trochu moc a ohradíme se.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

P. S. Ta třetí redakce dostala kartu celých 16 hodin před koncem NDA (a to včetně noci) a ještě díky tomu, že si na ni zajistila přepravu, která ji vyzvedla v úterý. Dvě předchozí redakce se o kartu dělily (co já vím) ten týden od středy do úterka. Uznávám, že když se napíše, že díky vám mohly předtím za týden otestovat jednu kartu tři redakce, zatímco jen kvůli mě za týden jedna, tak hned vypadáte v mnohem lepším světle.

Ale jinak jsem i za to vám i DDW vděčný. Dodatečně bych vám za tu sobotní osobní předávku rád poděkoval, ale teď už asi nikdo neuvěří tomu, že by to bylo upřímné. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A není snad jedno kdo vydá test v hodinu konce NDA a ten druhý třeba druhý den? Ten kdo vůbec ví, že nějaká grafika je vydána, tak si stejně projde většinu testu. A to nejen v ČR, ale hlavně ty zahraniční (CB, Toms hardware, Guru3d, atd...). Kdo ještě bere vážně DDW a PCTuning? Jeden je rudej až na prde.. a ten druhej zase zelenej. A kdo okromě DIIT a EHW ještě tady dělá takový podrobný testy? Takže všem je úplně jedno jestli tady to bude v pondělí a vedle v úterý nebo naopak. Místo abyste společně tlačili na zastoupení jednotlivých výrobců v ČR, aby vám posílali co nejvíce produktů, protože grafů a porovnávacích tabulek není nikdy dost, tak se tu hádate jako děti. Nechci být na Vás pánové hrubý, ale oba dva servery máte co zlepšovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemám nic proti tomu, aby se to tu s výjimkou té nezodpovězené otázky na uměle vyrobenou více než 5% chybu měření u dvou karet promazalo.
Ad tlačení, na to jsme tu všichni (včetně českých zástupců výrobců, kteří se pochopitelně tlačit pokouší) malí páni.
A ano, mně je taky jedno, jestli občas vydá nějakou recenzi někdo jiný dřív (i když mi to nikdo neuvěří), test na DIIT mě opravdu existenčně neohrozí, jen byl za čtenáře rád, kdyby v ní v takovém případě nebyly diletantské chyby.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

<p>--- obsah komentáře odstraněn (osobní útoky) ---</p>

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jé, ono to asi vyznělo příliš sarkasticky, to jsem nechtěl. Naopak jsem chtěl ocenit, když si někdo konečně všimne, že když jednu kartu otestuje s jinak nastavenou sestavou, tak to vychází nějak divně.

Před recenzemi na konkurenčních českých webech se jen třesu a snažím se jim bránit, jak se jen dá, protože jim prakticky nelze konkurovat už když vyjdou ve stejnou dobu. A když vyjdou nedej bože dříve, už to u nás ani nemá smysl vydávat. :)

Tady je to rozepsané pomalu po hodinách, obrázek o tom, jak dlouho jsem ji zbytečně zadržoval, si může udělat každý sám (potvrdit to může jen české zastoupení AMD)

http://extrahardware.cnews.cz/amd-radeon-r9-290-test-recenze-review#comm...

Pokud si příště zaplatíte kurýra, který to po dvou dnech na otestování (a v extrémním případě i po jednom, ale tam už je to nutné s druhou stranou předem dokonale domluvit s přesností na hodiny) v sobotu vyzvedne a ještě během víkendu doručí (podobně, jako jsme si my domlouvali a platili DPD na doručení (během týdne) z DDW k nám), aby měl někdo další šanci to do šesti rána v úterý zrecenzovat, milerád vám ji na tu sobotu zabalím a tomu kurýrovi předám. Autem do Plzně vám to během víkendu ale fakt vozit nebudu, takový dobrák zase nejsem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rozpis je to sice pěkný, ale těžko vysvětlí důvody, proč to jednou šlo za dva dny a podruhé byl na totéž třeba týden. Je sice pěkné, že tu jako záminku předkládáš zařazení nových her, ovšem díky takovému přístupu jsi fakticky odstřihnul od možnosti vydat recenzi v den uvedení všechny ostatní redakce.

Pokud v jednom případě potřebuješ na testování čas, který jindy stačí třem redakcím, pak jsou vše okolo jen výmluvy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ne, jako záminku uvádím to, že jsem mohl začít testovat ve čtvrtek a dotestovat v pátek odpoledne a v sobotu a v neděli přepravky za normální cenu nefungují. On je trochu rozdíl, když můžu začít v sobotu a kartu poslat dál ve středu, nebo když začnu testovat ve čtvrtek.

Nějak zapomínáte dodat, že jedna z těch tří redakcí, která to předtím během týdne stihla, bylo EHW (byť jsem pak hlučnost a Quiet mode musel doměřit dodatečně), a že já jsem byl ten, komu na to zbylo půl dne a změřil to za nějakých těch patnáct hodin v tahu.

Vy jste si to mohli předat mezi DIIT a DDW předat z ruky do ruky, když řešíme rychlou předávku mezi EHW a PCT, tak to taky dokážu v sobotu dovézt nebo vyzvednout osobně v Brně.

Ale tohle nikoho nezajímá.

K jádru pudla, už předtím jsem se chtěl zeptat, jak coby tak akurátní člověk snášíš, když redakční kolega do testu, který vyjde vedle tvého dobrého rozboru architektury, dokáže slepit do jednoho grafu výsledky naměřené na dvou různých sestavách nebo na jinak taktovaném procesoru a zmíní se o tom mimochodem jednou větou, přičemž pod příštím testem už nikdo ani nezjistí, co bylo na čem a jak měřené? Nebo interně považujete to, že naměří 5% výkonnostní náskok oproti níže taktované kartě, za zanedbatelnou chybu měření? :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

pardon, 5% náskok oproti výše taktované kartě... ten nešťastný edit, já bez něj už psát neumím.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.