Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Hitachi a Seagate uvádějí 1palcové 6GB disky

Hitachi logo

V jeden den současně uvádějí dva přední výrobci pevných disků, Seagate a Hitachi, své malé disky o kapacitě 6 GB. U Seagate jde o 1palcové disky z řady ST1, u Hitachi o Microdrive 3K6, tedy přenosnou kartičku formátu Compact Flash Type II.

Doporučená koncová cena Hitachi Microdrive 3K6 bude 299 dolarů (cca 6 790 Kč), což je oproti někdejším 499 dolarům za 4GB variantu viditelný pokrok pozitivním směrem (samozřejmě pro zákazníka). 4GB model pak bude za cenu 199 dolarů (cca 4 520 Kč). Později v tomto roce hodlá nabídnout i 8 až 10GB varianty svých Microdrivů (současný kódový název je „Mikey“, označení „Mickey“ v předchozí zprávě je jen roztomilý překlep).


Seagate se ve své zprávě o ceně nezmiňuje, protože své 6GB „eSTé jedničky“ prodává OEM partnerům, kteří jej budou montovat do různých zařízení, jako jsou audio přehrávače, PDA a podobně. Mimo 6GB kapacit se Seagate nezapomněl zmínit o dostupnosti 5GB a 2,5GB disků z téže řady (ST1). V současnosti jsou tedy obě firmy na 6 GB, ovšem cílové skupiny zákazníků se u obou produktů liší. I Hitachi však připravuje konkurenci k Seagate ST1, tedy napevno montovatelné 1palcové disky.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Hitachi a Seagate uvádějí 1palcové 6GB disky

Žádné komentáře.