Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Hitachi má 7mm 500GB 2,5″ disk a směřuje k 5TB 3,5″ modelu

5TB SATA disk by měl význam hlavně pro low-cost firemní segment trhu. Dovedu si u nás v poli přestavit 10x5TB v RAID 6. Domů stačí 4x2TB v RAID5. Takto velký a jistě ne příliš spolehlivý disk si nic jiného než RAID nezaslouží... alespoň RAID1. A to už jsme na 20kKč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4x2TB stačí? Možná teď, ale snad za 2-5 let to bude sakra málo. Plný 2 vrstvý BD disk 50GB. Když se odpustí od kotoučků, ale zachová se jakžtakž kvalita (ne zkomprimované do MKV) BD, tak sbírka takových 200 BD je pro 2x5TB jako nic... Takže na 4x5TB v R5 zůstane "pouhých" 5TB "volných".
Já vím, kdo to má... ale jsou tací mezi námi a digitální sbírky se rozrůstají - u všech lidí ne jen u "sběratelů".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já třeba zatím žádný BR image na disku nemám, nemám ani žádný HD film v MKV. Takže mi doma stačí 1,5TB NAS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně bych nešel do disku tohoto výrobce. Za poslední rok jsem potkal hlavně pár notebooků s vadným diskem a ve všech do jednoho byli disky Hitachi. Jsem rád ze v mem je WD :)

5TB disk bych koupil jen v momente kdy by jeho cena byla do 3k kc a vyrobce kdokoliv jiny nez HST.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já měl pár notebooků s Hitachi diskem a všechny OK, nedávno jsem vyměnil za větší WD, odešel do měsíce...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen malá osobní zkušenost. Za posledních 18 let jsem pro sebe a svojí rodinu kupoval dost disků. A před nějakými 15 lety nestály WD disky za moc, takže jsem se jim celou dobu vyhýbal. Až jednou jsem před asi 7 lety jeden WD koupil. No a hádejte, kolik disků mi za tu dobu odešlo? No jen ten WD, naštěstí v záruce :-)
Mimochodem, kupoval jsem Quantum, Seagate, IBM, Hitachi a teď nejvíc Samsung. Jeden Hitachi, starý asi 7 let, mám pořád jako druhý disk v počítači.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neviem, či sa práve toto dá generalizovať. V jednom staršom notebooku mám HTS a funguje 6. rok bez chyby. Naopak mám na stole Seagate 7200.12 a viem, že odpadávajú ako hnilé hrušky (zlá séria, či všetky?). ... Väčšina výrobcov má maslo na hlave.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mala byť reakcia na ALFicka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vysoká cena se udrží jen pokud bude HTS jediný kdo by byl schopen takto velký disk nabízet, a to nebude, respektive takovou pozici si lze udržet naximálně jednotky měsíců. Jakmile jsou plotny tak se HDD dané generace objeví u všech výrobců a ceny jdou na "běžné" ceny pro nejvyšší model, tedy bez DPH někde kolem 4k Kč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna před měsícem jsem si říkal, že dám do PC nový 2TB WD Black, ale pak jsem si to kvůli vysoké spotřebe (10W) rozmyslel s tím, že počkám na další generaci a jak tak koukám ani to netrvalo dlouho :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No v ankete chybi volba "Disk s 5 plotnama bych si nekoupil bez ohledu na kapacitu protoze spotreba a spolehlivost a teplota".

Ale pokud budou 2-3 TB disky s 2-3 plotnama, tak to by bylo treba uz pro mne zajimavejsi nez 5 TB monstrum :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.